Паштети

  • Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Омилената


  • Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
претпазливо со паштетите....покрај неквалитетното месо имате и доста конзерванси...
 
Аргета паштета добрата страна на лебот:pos2:
 
Nema logika da se jade pasteta,vonea se sto treba da se isfrli kako odpad pri prerabotka na meso ide vo pasteta,e sega i od druga strana nema ama nikakva logika da se kupi a uste pomalku da se jade pasteta prosta rabota edna pasteta od 70g onie marka pasteti so poise aditivi i emulatori vnatre cini 55 denari e sega 5 x 55= 275 denari za gubre i toa za 300 grama gubre dodeka kilo krtina naj ubavoto svinsko meso e 240 denari epa vidi sega dali ke jades pasteti 300 grama ili ke jades krtina:pos2:
 
Аргета, добрата страна на лебот. :pos2:

Уууф ептен јадам паштета, само Аргета. :)
 
Паштета немам јадено од 10 години... и не мислам да јадам.
 
Црева од свињи, опашки и нозе од крави, т.е. паштета не јадам.
Знаете ли како настанал зборот паштета?
Во Србија порано се отворила првата фабрика за сувомесни производи на Балканот и кога дошол редот да се одлучи што да се прави со цревата,ушите,нозете... газдата рекол: ПА ШТЕТА Е ДА СЕ БАЦИ!. - И така настанал зборот паштета. :vozbud:
 
Аргета, оние другине ми смрдат на пилиња и свињетини. :toe:
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom