Партизација на судството - инсталации на високи функционери на ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата test
  • Време на започнување Време на започнување
Епа изгледа се кријат повеќемина во гаќите на Љубчо, бидејќи остана нечепнат за периодот 2002-2006.
Ниту за ОКТА ниту за имотот на Водно и неплатениот данок и ред други работи.
По се изгледа добро ја поделиле “питата“ за никој да не остане гладен од... функционериве ни вечни.
А Љубчо изгледа си ја плати цената на алчноста со бугарската тапија и повлекување од политиката, што и не го здоболе баш, си обезбеди генерации удобен живот. :toe:

Проблемот е во тоа што и моменталниве глаучи во Македонија одат по неговите “чекори“ и поминуваат неказнето,исфрлајќи одвреме навреме по некое мини аферче од типот на Глобал,за да ги заташкаат мега-аферите,за кој никој не прави ни муабет или строго се контролираат медиумите доколку се осмелат и да напишат по некој збор за тоа.

Абе како шо тргнала работава кога никој не покренува обвинение за ОКТА при на очи потрошените 100 милиони евра од народот,изгледа дека некој се крие во гаќите на ЉуБџо итоа онакви валкани од нерафиниран Бугарски памук.

И БЦ се криеше во гаќите на Љубчо, и Љубчо во гаќите од БЦ, а во меѓувреме двајцата си ги переа кога едниот од нив ќе се искакаше.

Проблемот е во тоа што и моменталниве глаучи во Македонија одат по неговите “чекори“ и поминуваат неказнето,исфрлајќи одвреме навреме по некое мини аферче од типот на Глобал,за да ги заташкаат мега-аферите,за кој никој не прави ни муабет или строго се контролираат медиумите доколку се осмелат и да напишат по некој збор за тоа.

Токму така.
ОКТА на Љубчо, шверцот со цигари на БЦ, никој не ни помисли да ги чепне за тоа.

Фер судење ?

Господине Ве молам приложите имотен лист.
Заев: Повелете.
Ве молам Решение за градба.
Ве молам тендерска документација.

Судијата: Доставена е целокупната документација и се е по пропис, Заев е слободен и херој на народот.

Или втората опција.
Нема решение за градба и земјиштето е во процес на денационализација.
Кривично дело по член тој и тој и Заев е затворен.
Без тендер дадено за градба.
Кривично дело по член тој и тој и + години апсана.

Ако е све легално многу е едноставно.
Се работи за објект од 15 милиони евра, не е тоа гаражичка или индивидуална куќа.
Има предмет со докази по тој предмет а ние не успеавме да ги видиме.
Многу брзо се случи амнестијата.
Али голема пара е во игра, така да.....

Или третата опција.

Истражен Судија:Господине Ве молам приложите имотен лист.
Истражен Судија:Ве молам Решение за градба.
Истражен Судија:Ве молам тендерска документација.
Заев: Повелете....може сега од слобода да се бранам ?
Истражен Судија: Да да....ама чекај малку...телефонот ми звони...АЛО
Маневски: Ало, шо бидна со Заев ?
Истражен Судија: Па нема веќе основа за притвор.
Маневски: Нема основа!!! Па ти здрав ли си бе. Комуњар е, од тоа поголема основа...здравје.
Истражен Судија: Да господине Министер, но ние работиме по закони, а јавното обвинителство не достави цврсти докази за да го држиме уште во притвор.
Маневски:Ти очигледно си кочничар на реформи. Кај бе држава ќе редормираме со вакви. (Клик - затвара врска)

Маневски: (Звони) Ало шврго, ти си ?
Шврговски: Кажи друже партиски...јас сум.
Маневски: Абе шо прават овие твоите обвинители, не ги бива нешто.
Шврговски: Зашо ?
Маневски: Зашо бе зашо, да му ебем матер зашо. Заев ќе го пуштат, ето зашо.
Шврговски: Гајле немај ти. Сеа јас обвинителот ќе го сменам, па ќе видиме, ќе исконструираме нешо. Абе не се секирај. Он до локални не искача од шутка, може да напраи уше еден Глобал...хахаха.
Маневски: Е ај да ти верувам, пази да не заебеш работа.

Новиот обвинител: Ево ти истражен уште докази за Заев...потпиши притвор.
Истражен Судија: Паааа, како што гледам и нема нови докази, само обвинителот е нов.
Новиот обвинител: Абе не се праи мангуп, потпиши оти знаеш дека ако се жалиме по втор пат, одлуката оди на кривичен совет, а таму се оние троицата....братучедот на оној у Влада, вујко на оној од апелација, и брат му на оној од кабинетот на ......
Истражен Судија: Јас мојата работа си ја вршам совесно и одговорно, така да мислам дека нема основа за да понатаму го држиме дечкото.
Новиот обвинител: Абе комуњар еден. Ќе видиш ти.....

После два дена.
Кривичен совет: Одлучивме Заев да остане во притвор, бидејќи може да влијае на писмените докази што стојат во судот со вуду магија, и затоа што може да го повтори делото, и да изгради уште некој трговски центар по пат додека си оди накај дома.

Рада: Ало шефе...
Шефот: Кажи Радеее...кааааажи дууушо...
Рада: Абе не пеј, не е до пеење работава.
Шефот:Е аено де....шо па ти....кажи шо ќе каеш.
Рада: Абе на Зоки му го местат.
Шефот: Е глеам де гледам, ама шо да правам.
Рада: Озбилна е работата, вчера Зоки ми се јави, и ми рече дека чешмата у ќелија му капкала, па му донеле кофа.
Шефот: Кофааааа!!!!!!!!!!! (затвара)

Шефот на секретарката: Aj види таму, искуцај една аболиција за Зоки....ама сместа...одма. Идам ја да се пресоблечам, а ти најави прес за пола саат.

Ova e ednocinka......kakva drama ,kakvi bakraci......:)
Ostana stvarno nerazjasneto: KOJA E VRSKATA MEGU BC i GWUJO?????
Da ne se "odaziva",....vrskata de.... ako nekoj vikne Baaj Ljubcooo ??????
I uste vsusnost nikomu mu e jasno sto bese glupiranjevo...NA SITE vo "slucajot" Zaev ????
Prvo.... "spektakularno" apsenje, a mozese da SE OBVINI kulturno i kulturno da se spakuva SLUCAJ par exelans...pa makar bil nevin do koska :) ( postojano velam: ako neznaat , neka prasaat , ne e sramota, sramota e koga vaka se brukaat)
Vtoro.... BC sto k.r ZBRZA so toa "abolicijata" ama ic ne e jasno....???
Sepak ona od pogore e SUSTINSKO: koj so kogo se e.e, prasanje e sega????:) :)

Konkreten, cetvrta ednocinka (ke da e najvistinskata, ako se ima predvid deka nema da mu praat na B.C. impichment nitu ke menjaat ustav za sobranisko biranje Pretsedatel, sto btw ja ostavi DUI so podzinata usta):

B.C. - Alo Gwujo!
N.G. - Kazi sefe.

- A be Gwujo, ne bese vakov dogovorot be, ja eba sto ja eba Rada kao i ona ushleno Busko, ama m go prkna onoj strumicanecot, nesto mnogu e popularen, ne mi go faka oko.

- Sefe, nemaj gajle, sea ke mu montiwam eden pwoces, pa i da nema dokazi, kwkni mu edna abolicija, nie ke wipame kako petli na buniste, a on ke ostane ni kwiv, ni nevin, ama dikweditiwan.
- I toa sho vikas. Praj taka. Mi treba cist pat do baza, a tama i ti da si teras malku vlast.

- Taka. Bwat, bwata ne wani, ama nie da si se pazime. Dogovow kuka gwadi.
- Taka be Kole. Dzabe li se dogovoravme ja tebe vojvodo, ti mne serdare t.e sewdawe. nego, odi be kaj onaa, bajackana, da ti pobae, bolja e od logoped. Mene mi baese za kokainot i mi projde. Sea samo po malku ziam i toa cist, samo so viski.

- Ke vidam. Iam uste nesto wabota da pozavwsam, pa ke odam. Aj cao
- Cao.

Konkreten, cetvrta ednocinka (ke da e najvistinskata, ako se ima predvid deka nema da mu praat na B.C. impichment nitu ke menjaat ustav za sobranisko biranje Pretsedatel, sto btw ja ostavi DUI so podzinata usta):

B.C. - Alo Gwujo!
N.G. - Kazi sefe.

- A be Gwujo, ne bese vakov dogovorot be, ja eba sto ja eba Rada kao i ona ushleno Busko, ama m go prkna onoj strumicanecot, nesto mnogu e popularen, ne mi go faka oko.

- Sefe, nemaj gajle, sea ke mu montiwam eden pwoces, pa i da nema dokazi, kwkni mu edna abolicija, nie ke wipame kako petli na buniste, a on ke ostane ni kwiv, ni nevin, ama dikweditiwan.
- I toa sho vikas. Praj taka. Mi treba cist pat do baza, a tama i ti da si teras malku vlast.

- Taka. Bwat, bwata ne wani, ama nie da si se pazime. Dogovow kuka gwadi.
- Taka be Kole. Dzabe li se dogovoravme ja tebe vojvodo, ti mne serdare t.e sewdawe. nego, odi be kaj onaa, bajackana, da ti pobae, bolja e od logoped. Mene mi baese za kokainot i mi projde. Sea samo po malku ziam i toa cist, samo so viski.

- Ke vidam. Iam uste nesto wabota da pozavwsam, pa ke odam. Aj cao
- Cao.

По годишните одмори најверојатно следи продолжение на мега серијалот “Честа на Бванко-Грујовистите„ овојпат со мала измена во насловот,само со ротација на буквата “в“ во “р“ колку да се знае дека е 2-дел од мега хит серијалот.:)

Или третата опција.

Истражен Судија:Господине Ве молам приложите имотен лист.
Истражен Судија:Ве молам Решение за градба.
Истражен Судија:Ве молам тендерска документација.
Заев: Повелете....може сега од слобода да се бранам ?
Истражен Судија: Да да....ама чекај малку...телефонот ми звони...АЛО
Маневски: Ало, шо бидна со Заев ?
Истражен Судија: Па нема веќе основа за притвор.
Маневски: Нема основа!!! Па ти здрав ли си бе. Комуњар е, од тоа поголема основа...здравје.
Истражен Судија: Да господине Министер, но ние работиме по закони, а јавното обвинителство не достави цврсти докази за да го држиме уште во притвор.
Маневски:Ти очигледно си кочничар на реформи. Кај бе држава ќе редормираме со вакви. (Клик - затвара врска)

Маневски: (Звони) Ало шврго, ти си ?
Шврговски: Кажи друже партиски...јас сум.
Маневски: Абе шо прават овие твоите обвинители, не ги бива нешто.
Шврговски: Зашо ?
Маневски: Зашо бе зашо, да му ебем матер зашо. Заев ќе го пуштат, ето зашо.
Шврговски: Гајле немај ти. Сеа јас обвинителот ќе го сменам, па ќе видиме, ќе исконструираме нешо. Абе не се секирај. Он до локални не искача од шутка, може да напраи уше еден Глобал...хахаха.
Маневски: Е ај да ти верувам, пази да не заебеш работа.

Новиот обвинител: Ево ти истражен уште докази за Заев...потпиши притвор.
Истражен Судија: Паааа, како што гледам и нема нови докази, само обвинителот е нов.
Новиот обвинител: Абе не се праи мангуп, потпиши оти знаеш дека ако се жалиме по втор пат, одлуката оди на кривичен совет, а таму се оние троицата....братучедот на оној у Влада, вујко на оној од апелација, и брат му на оној од кабинетот на ......
Истражен Судија: Јас мојата работа си ја вршам совесно и одговорно, така да мислам дека нема основа за да понатаму го држиме дечкото.
Новиот обвинител: Абе комуњар еден. Ќе видиш ти.....

После два дена.
Кривичен совет: Одлучивме Заев да остане во притвор, бидејќи може да влијае на писмените докази што стојат во судот со вуду магија, и затоа што може да го повтори делото, и да изгради уште некој трговски центар по пат додека си оди накај дома.

Рада: Ало шефе...
Шефот: Кажи Радеее...кааааажи дууушо...
Рада: Абе не пеј, не е до пеење работава.
Шефот:Е аено де....шо па ти....кажи шо ќе каеш.
Рада: Абе на Зоки му го местат.
Шефот: Е глеам де гледам, ама шо да правам.
Рада: Озбилна е работата, вчера Зоки ми се јави, и ми рече дека чешмата у ќелија му капкала, па му донеле кофа.
Шефот: Кофааааа!!!!!!!!!!! (затвара)

Шефот на секретарката: Aj види таму, искуцај една аболиција за Зоки....ама сместа...одма. Идам ја да се пресоблечам, а ти најави прес за пола саат.

штерјо: ало бране со ку. ми да те е..м , вмровчинјава залет зедоја а ти на одмор у турска идеш?
бранко: ами хммм..лето е време за одмори
штерјо: да ти е..м све бе глупак, а тоа штембилјот со тебе го зема за аболиција а?
бранко ; не баце кај савова на сигурно е.
штерјо: ок зашто осекјам ке треба деновиве да се искористи пак

иако сум сдсм никогаш не сум бил за партизација насудовите ,од било кој тоа катастрофално за било кој ,затоа сеуште се води спор( 10 години) па кој и да е симпатизер на овие или оние да размисли како ке му пресудат ако само помисли да тужи некој функционер од било кој партија е па драги мои не бранете никој тука само може да констатираме КАТАСТРОФА ,,,,

Sterjo ne go pipa nikoj be.
Sterjo e grey eminence na site vladi.

Всушност Штерјо им даде решенија за користење годишен одмор и на Бранко и на Трајко скоро истовремено,онака колку да се знае кој е главен во државава.:helou:

иако сум сдсм никогаш не сум бил за партизација насудовите ,од било кој тоа катастрофално за било кој ,затоа сеуште се води спор( 10 години) па кој и да е симпатизер на овие или оние да размисли како ке му пресудат ако само помисли да тужи некој функционер од било кој партија е па драги мои не бранете никој тука само може да констатираме КАТАСТРОФА ,,,,
Паметно кажано.
Ама за жал, компетентноста е во последен план.
Во прв план е партиската припадност, лижењето некој партиски газ со поголема функција, а компетентноста и стручноста доаѓаат последни...
Затоа, многу квалитетни правници не работат во судските органи.

Паметно кажано.
Ама за жал, компетентноста е во последен план.
Во прв план е партиската припадност, лижењето некој партиски газ со поголема функција, а компетентноста и стручноста доаѓаат последни...
Затоа, многу квалитетни правници не работат во судските органи.
разбирам партиска припадност ,ама не и партиска послушност,а најмногу кога се работи работни места каде треба да имаш стручност,,, дали некој ке даде на не способен лекар да му го лекува детето/////само затоа што е од неговата партија ,па исто ви е драги мои и со судовите и со се друго ,СТРУЧНОСТА И КОМПЕТЕНТНОСТА ќе не спаси ,затоа ни се ПАРТАЛ скоро сите институции

разбирам партиска припадност ,ама не и партиска послушност,а најмногу кога се работи работни места каде треба да имаш стручност,,, дали некој ке даде на не способен лекар да му го лекува детето/////само затоа што е од неговата партија ,па исто ви е драги мои и со судовите и со се друго ,СТРУЧНОСТА И КОМПЕТЕНТНОСТА ќе не спаси ,затоа ни се ПАРТАЛ скоро сите институции

Ќе не спасеше доколку се применуваше,ама како што гледам во нашата МЕГА администрација не постои ни трага од такво нешто,ни порано,ни сега,а не верувам ни во блиска иднина.Во Македонија братче преовладува непотизам и партијско слепило како стручност и компетентност.:toe:

нека проба некое патиско и некомпетентно војниче ( од било која партија) да се запосли во приватна фирма ..да прави штети па да види како ке лета за 1 ден ,ама тие се пијавици и сакаат само во државна администрациа да цицаат на државна сметка:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom