Многу ми се интересни и срби и бугари коа сакаат да продадат вакви тези за нешто што било пред сто години. Ок пробај да продаваш магла за нешто пред 5-6 века ама немој те молам за нешто што луѓе уште памтат дедовци и што им кажувале 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема потреба од муабетот „би биле“. Ете што им се деси на нашите, без никаква поддршка, тоа би им се десило и на другите да немале поддршка. Жив пример.Баш тоа и јас го напишав пред 2-3 дена. Грција, Бугарија и Србија се ослободени од големите сили. Пошто без помош од Австрија/Русија/ВБ востанијата ќе останеа на ниво на локални бунтови како нашите Македонско, Разловечко, Карпошово или Илинденско.
Дури и самата Прва Балканска војна е со еден куп оружје и логистика од царска Русија. Државичиња со една шака народ и на раб на егзистенција би биле збришани од моќната империјална османлиска армија.
Си го слушнал врањанскипт дијалект или посебно лесковачкиот, кој е посличен со кумановски отколку со београдски...ОК, значи во Македонија до 1945 не постоеле Македонци, туку само Срби и Бугари. Се ми е јасно. Уште само една работа да ми кажеш, и не те замарам повеќе. Овој македонскиот јазик кој сега го зборуваме не се разликува воопшто од јазикот кој го зборуваа моите дедовци. Знаеш, бабите ми умреа млади па едвај ги паметам, ама дедовците ми доживеа длабоко старост па живо се сеќавам на нив, и на тоа како зборуваа.
Ме интересира по твое, каков е тоа јазик, бидеји многу се разликува од српскиот, и прилично се разликува од бугарскиот? На кој јазик тие зборувале?
Процедурално, нусево влезе во Собрание
![]()
Нели Беса беше голем противник на ДУИ? Ако прифатат коалиција со ДУИ, зарем тоа не е за нив политичко самоубиство? Додуше тие и се веќе 13 прасе со коалицирање со Заев...
Значи се бараат “реформатори” и тамуКако ќе каже Вујче Сем така ќе играат, иако ситуацијава на Ахмети во Хаг може ќе ја искористи некој да направи раскол во Дуи па од таму да се префрлаат пратеници
Прегледај го приврзокот 261598
Sto prajt toj tamu, da ne go vrabotija vratar?
Си се запрашал зошто Мк нема поддршка од Германија и САД?
Падот на Краина е договорен во Караѓорѓево, на 25 март 1991 год помеѓу Слободан Милошевиќ и Фрањо Туѓман.
Пред Втора Светска, Хрватите немале држава.
На која хрватска држава од XIX век мислиш?
Мирољубиви се овие, калашо му е за сваТба.
Управата ќе пишти, инаку не е лошо да се отвори засебна тема за соживотот во Македонија, да се сублимираат сите провокации, навреди, инциденти на етничка база, да се добие една појасна слика за ситуацијата.
За брзо че биди затворена заради „говор на омраза“.инаку не е лошо да се отвори засебна тема за соживотот во Македонија, да се сублимираат сите провокации, навреди, инциденти на етничка база, да се добие една појасна слика за ситуацијата.