Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
чекај сакаш да кажеш дека србите тука не ни менувале презимиња присилно?
Па секој втор член на форумов има дедо или баба што за српско време ги заведувале со -иќ, вклучувајќи ги и моите.
А твоите пред србите што биле, македонци? Некој доказ одмпопис, тапија, извод некој?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.120
Поени од реакции
11.666
До 45’ не, после 45’ да... биле срби и бугари, постоеле некои движења како вмро кои биле директно помагни финансиски и со оружје од бугарија, а се нарекувале македонски бугари
Искрено ми е жал за тебе што воопшто можеш да веруваш во странските тези дека Македонците не постоеле пред 45. Ама проблемот лежи што денешниве политичари го направија меинстрим политика во интерес на некакви си Европски напредувања во некакви си заедници.

500 години турско ропство сме останале Христијани и Македонци. Требаше 30 години независност со имбецилни створења како Заев и Димитров да си ја погазиме целата наша историја.

За мене Македонците биле Македонци од памтивек, со држава или не. Со војска или не. Вие останатите /////// можете да се чувствувате како сакате.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Толку е лошо и грешно ова што не знам од кај да почнам да го размонтирам, а и не знам дали вреди. 500 години ропство трпеле па после им текнало... прво поимот нација во светот се појавува само неколку декади пред да се „кренат“, второ и пред тоа постоеле тенденции и немири, трето колку и да била слаба Османлиската држава сепак можела ко мравки да згмечи секакво востание, четврто не може секој ни да крене востание ако нема меѓународна поддршка каква што имале другите држави и народи...
Незнам сарказмот како не го сфати, али ајде поентата беше србите ги ослободиле овие простори од турци, каде биле македонците тоа време?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Незнам сарказмот како не го сфати, али ајде поентата беше србите ги ослободиле овие простори од турци, каде биле македонците тоа време?
Изгинаа во јалова борба, без никој од „пријателиве“ од околу да им помогне.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ти глуп си или што е, ти кажав да, на овие простори дејствувале македовни и бугари, еве прочитај нешто од арчибалд рајс “чујте срби”, се ке ти се разјанси, за полтикитке, националностите...
Сега Македонци и Бугари, или Срби и Бугари, некако ги измеша лончињата?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Од Илинден до сега се поминати цели 37 години крвава борба. И Македониа уште не е слободна. Борбата е тешка, душманинот јак, но и мнозина водачи не водеја по крив пат.
Кочо Рацин
1940 година

За да на крај не закопа една црпка....добро е што никој друг не е крив, туку ВМРО. Организацијата која ја почнала борбата во прв план.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Од Илинден до сега се поминати цели 37 години крвава борба. И Македониа уште не е слободна. Борбата е тешка, душманинот јак, но и мнозина водачи не водеја по крив пат.
Кочо Рацин
1940 година

За да на крај не закопа една црпка....добро е што никој друг не е крив, туку ВМРО. Организацијата која ја почнала борбата во прв план.
Вашата ВМРО е срам за она што го претставувала вистинската ВМРО кога била создадена. Гоце Делчев и комитите би ве скинале сите. Те молам прекини.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Изгинаа во јалова борба, без никој од „пријателиве“ од околу да им помогне.
Ахам добро.
Автоматски споено мислење:

Сега Македонци и Бугари, или Срби и Бугари, некако ги измеша лончињата?
Срби и бугари моја грешка.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Вашата ВМРО е срам за она што го претставувала вистинската ВМРО кога била создадена. Гоце Делчев и комитите би ве скинале сите. Те молам прекини.
Точно...од што е штетна целата штета од опозиција ја направи.
Гласаше ли на референдум?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ти си сериозно болен лик. Пријави се за Бардовци со по време барем ќе им олесниш на домашните.
Кои докази и кои тези бре дете златно? Ти халуцинираш најсериозно ти кажувам. Напиша 2-3 имиња и постира слика со спомен плоча од гроб, а тресеш глупости дека све и сешто си докажал, за борци и борци, генерации и генерации дека имало тука срби. Класична криза на идентитет ти е оваа. Толку омраза и лажење не сум сретнал досега, преиспитај се час поскоро. Каков Шешељ, тебе и љотиќевец би ти подзавидел. Овие ставови се слични на хитлеровите и тоа во моментите кога после воените порази тотално се изгубил. Вакви халуцинации дека си документирал, поентирал, докажал се типични за психопат и болесник, а ако си моментално без лудачка кошула и шеташ слободно тогаш си поопасен и од муџахедините кои по цел ден ги трујат со џихад.
Гоце Делчев се школувал во кукушко училиште на македонски јазик, а гимназија не ни имало на македонски тогаш. Делчев нема врска со бугарите, човекот се борел за македонците и македонската држава, а самиот милион пати го изјавил. Што е со тријазичникот на Пулевски или ,,За македонцките работи" на Мисирков, Македонското(Кресненско) востание? Не ми одговарај, реторичко е прашањево и не ме цитирај, тука завршувам со тебе и официјално си прв човек на игнор листата.
Исти прашање се поставени и ан тебе но не се одговорени, али ајде шта ќеш суета е лоша работа.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Таму кај што одат, тие 10 фамилии имаат повеќе пари да го купат социјалниот мир, на сметка на крвта што ја проплукуеме тука... Замисли истите тие што ранат убаво, отвараат фабрики тука. Што мислиш, ради тоа што не сакаат и сакаат да напредуваме? Не, заради тоа што сме беда... А за да бидеме ефтини мора да останеме беда....

Чувството за праведност не ти е баш јака страна..
Ах бе, а не си се прашал зошто сме ефтини и беда ?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Точно...од што е штетна целата штета од опозиција ја направи.
Гласаше ли на референдум?
Не сте направиле штета, не си придавај значење. Греота сте што се поистоветувате со луѓе од минатото на кои ние се восхитуваме и ги сметаме за херои. Најискрено ти кажувам дека туѓ срам ме фаќа, cringe што би рекле.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
А твоите пред србите што биле, македонци? Некој доказ одмпопис, тапија, извод некој?
Македонци биле. Брат на прадедо ми загинал на Слива, отсекогаш се декларирале како македонци. Ти пописни формалности и слични теории во време кога го попишувале населението тука на кој како му одговара, мене не ми ги продавај :D
Ете го имаш говорот на Панко Брашнаров кој ги доживеал двата Илиндена, интервју на Карев од 1903 кај што се кажува како Македонец и еден куп други сведоштва лично од народот.

Тоа дека цела нација магично е создадена во 45та година е една од најаматерските пропаганди на балканов.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Срби и бугари моја грешка.
ОК, значи во Македонија до 1945 не постоеле Македонци, туку само Срби и Бугари. Се ми е јасно. Уште само една работа да ми кажеш, и не те замарам повеќе. Овој македонскиот јазик кој сега го зборуваме не се разликува воопшто од јазикот кој го зборуваа моите дедовци. Знаеш, бабите ми умреа млади па едвај ги паметам, ама дедовците ми доживеа длабоко старост па живо се сеќавам на нив, и на тоа како зборуваа.

Ме интересира по твое, каков е тоа јазик, бидеји многу се разликува од српскиот, и прилично се разликува од бугарскиот? На кој јазик тие зборувале?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Какво фотељџиско размислување еј...

Толку е лошо и грешно ова што не знам од кај да почнам да го размонтирам, а и не знам дали вреди. 500 години ропство трпеле па после им текнало... прво поимот нација во светот се појавува само неколку декади пред да се „кренат“, второ и пред тоа постоеле тенденции и немири, трето колку и да била слаба Османлиската држава сепак можела ко мравки да згмечи секакво востание, четврто не може секој ни да крене востание ако нема меѓународна поддршка каква што имале другите држави и народи...

На народот одамна му било скурчено. Македонската нација се оформува кога на неколку паметни луѓе им текнало дека нит Бугарите, нит Грците, нит Србите се нивни пријатели, туку се подеднакви олоши колку и Османлиите, што гледаат само да го злоупотребат тукашниов народ за свои цели. Народов што пати и страда, а не добива никаква помош, туку е труен со пропаганда и со евтини залчиња. И тука се обединува македонскиот народ, им кажува fuck you на сите околу нив.
Баш тоа и јас го напишав пред 2-3 дена. Грција, Бугарија и Србија се ослободени од големите сили. Пошто без помош од Австрија/Русија/ВБ востанијата ќе останеа на ниво на локални бунтови како нашите Македонско, Разловечко, Карпошово или Илинденско.
Дури и самата Прва Балканска војна е со еден куп оружје и логистика од царска Русија. Државичиња со една шака народ и на раб на егзистенција би биле збришани од моќната империјална османлиска армија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom