Ти си сериозно болен лик. Пријави се за Бардовци со по време барем ќе им олесниш на домашните.
Кои докази и кои тези бре дете златно? Ти халуцинираш најсериозно ти кажувам. Напиша 2-3 имиња и постира слика со спомен плоча од гроб, а тресеш глупости дека све и сешто си докажал, за борци и борци, генерации и генерации дека имало тука срби. Класична криза на идентитет ти е оваа. Толку омраза и лажење не сум сретнал досега, преиспитај се час поскоро. Каков Шешељ, тебе и љотиќевец би ти подзавидел. Овие ставови се слични на хитлеровите и тоа во моментите кога после воените порази тотално се изгубил. Вакви халуцинации дека си документирал, поентирал, докажал се типични за психопат и болесник, а ако си моментално без лудачка кошула и шеташ слободно тогаш си поопасен и од муџахедините кои по цел ден ги трујат со џихад.
Гоце Делчев се школувал во кукушко училиште на македонски јазик, а гимназија не ни имало на македонски тогаш. Делчев нема врска со бугарите, човекот се борел за македонците и македонската држава, а самиот милион пати го изјавил. Што е со тријазичникот на Пулевски или ,,За македонцките работи" на Мисирков, Македонското(Кресненско) востание? Не ми одговарај, реторичко е прашањево и не ме цитирај, тука завршувам со тебе и официјално си прв човек на игнор листата.