Парк?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Мислам дека на право место ја отварам темава,доколку не е така,слободно преместете ме crvenee
Последниве неколку дена слушам на вести,се крева џева околу парк,како уствари таму настанувале наркичите,се почињало од алкохол,па дрога па бла бла,лично сметам дека нема везе,паркот е само место каде што сите се збираат и се дружат,тоа дека пијат(пиеме)pijano не викам не,али сметам дека тоа што се дешава во парк нема везе со деликвенцијата и наркоманите ко шо викаат на вести, и минатата година коа го затворија беше исто,само што се собираа(собиравме) на Тереза,форум,низ маала и.т.н.
ме интересира,како глеате вие на ова?

Нема врска тоа дека од паркот потекнуваат проблемите на младината. Во секој случај, полесно е да се обвини паркот отколку образованието (или било што друго што навистина е проблем).

Се согласувам со двата члена над мене.:) Тоа на вести го презентираат ептен од друг аспект, а за алкохолот се во право. :)

Па реално гледано секогаш каде и да се собере поголема група, поединци сметаат дека тие мора да се наркоманчиња, алкохоличари..Кога веќе еднаш ќе престанеме да живееме во такво општество не знам. Со затварањето на паркот ништо не постигнуваат, ама ете колку да кажат дека нешто работеле. Е сега како го сработиле тоа е веќе друга приказна...
Мислам дека им е полесно вината да ја префрлат на некој друг, отколку да се преиспитаат себеси дали можеби тие згрешиле некаде. Да гледаме реално на работиве..секогаш и секаде ќе постои по некој поединец кој ќе се истакне по нешто,било тоа добро или не, и автоматски целата таа група е одбележана со истата етикета.
Сепак, паркот им претставува само маска зад која се обидуваат да ги скријат своите неуспеси како родители, бидејќи најпрвин се зависи од домашното воспитување.

Ае луѓе, требе Трифун раат да си го гради Кермес 2?!
Скејтерите сакаа да штрајкуваат пред градилиштето, па ги избркаа на Школка.
Сеа изглеа им пречат сите оние што се движат во паркот коа НЕ се изведуваат градежни работи. Ама изгледа полесно е да се каже, Еј оние онаму се наркомани, отколку да се фати и да се работи нешто корисно за општо добро.
Изглеа им здосадило симнувањето порниќи на момците на Трифун па ај сеа ќе мрчиме низ народ.
Пиколомини, Земојтресот 63та, Т. Костовски, се дел од катастрофите кои го задесиле нашето прекрасно Скопје. Јас всушност не сум Скопјанец, жител сум на с. Миладиновци од општина Илинден, ама Градски Парк во срце го носам.

...таму настанувале наркичите,се почињало од алкохол,па дрога па бла бла...
Па и во право се.:)
Не, реално гледано, не дека паркот е нешто проколната почва па сите таму запаѓаат во пороци. :pos: Ама дека се пие многу, се конзумираат дроги и се оформуваат извесни „наркич-групи“- во извесна смисла, тоа е точно. Не за друго, паркот е како прво огромно место, со треви, клупи, места кај што може да се собираат огромен број на луѓе. Па бар одреден процент од нив мора да испаднат џанаци.:pos: Второ, полн е со темни места, грмушки, толпи народ, што значи идеално место за тие што сакаат да прават нешто нелегално. :wink: (Тука зборам од пушење трева па се до секс во јавност :pos:) Така да, дека е „плодна почва“ за сите забранети работи што го прават животот на секој пубертетлија или младич попикантен (алкохол кај малолетници, трева, потешки дроги, дремење до покасно од колку што е дадено со закон итн), стварно е.

Ама колку сака нека е џаначко место, ако ми го затворат, ќе направам скандал. box:Тоа е нашиот парк бре луѓе, еден и единствен, таму секое лето втор дом ми станува, таму пораснав, таму прв пат се начукав ко клен, таму се заљубував, се гушкав на трева, се гаѓав со детелинки, преспивав по ливадите :pos: Таму не тресеа алфи, таму пукав сеири на тепачки, таму ми беше маван сакал до скинери (коа постоеја:pos:), таму се запознав со милион луѓе, таму мочав кај стигнам по тревине и темнине паркинзи, таму еден другар еднаш се џитна во езерцето, таму го шетам кучето понекогаш дење, таму слушам гага музика од Школка кога има некое случување... :)
Не смеат да го затворат бре, нека не штрајкуваат. shtrajk:

Не биле џанкерчиња, а шо се? Билдери и јогисти кои тренираат навечер? :)

Јас само би ставил џандари да шетаат и да ги собираат сите што се пијанчат да ги носат во станица за нагрдување на паркот. Значи тие што пијат алкохол во големи количини, а не некој што земал едно две пивца да се напие.

Последниве неколку дена слушам на вести,се крева џева околу парк,како уствари таму настанувале наркичите,се почињало од алкохол,па дрога па бла бла,лично сметам дека нема везе
Факт е дека повеќето од младите се „осмелиле” да пропијат токму во парк. Пример-мене таму ми беше првото апла пијанство (не сум многу горда на себеси :pos:)
паркот е само место каде што сите се збираат и се дружат,тоа дека пијат(пиеме)pijano не викам не,али сметам дека тоа што се дешава во парк нема везе со деликвенцијата и наркоманите ко шо викаат на вести, и минатата година коа го затворија беше исто,само што се собираа(собиравме) на Тереза,форум,низ маала и.т.н.
Знаеме дека на вести секогаш преувеличуваат. Нормално дека паркот не е жариште на џанаци и пијаници, ама па баш таквите друштва упаѓаат во очи со нивните глупости. Останатите не се ни тема на разговор, нормално-зошто не прават испади.:)
Дефинитивно сум против да се затвори паркот, пола младост ја оставив на тие клупи!:pos:Единствено може да превземат мерки против ненормалните што се шуњаат таму и што кварат ред и мир, ама да се забрани тоа задоволство да се кисне у парк во спарна летна ноќ-едноставно не е хумано.:(

Јас лично не сум баш многу фан на тоа седење по паркови и пиење..не знам некако не...да се шетам низ парк да..ама да седам на тревата и да пијам не би...До одредена мера се во право,ама добро нормално кај нас мора и малце да се преувеличува.
А башка и ми нема некоја логика да го затвараат..Бог да чува и да брани..против сум,многу сум против тоа да го затворат.

Ја у принцип никад не сум можел да сфатам "искачање" у парк. Даркерски филм. Еј, види не, ние сме кул, искачаме у парк и пиеме бамбус... Се знае кај се искача, а Бетмен е измислен.

Мистичен напиша:
Ја у принцип никад не сум можел да сфатам "искачање" у парк. Даркерски филм. Еј, види не, ние сме кул, искачаме у парк и пиеме бамбус... Се знае кај се искача, а Бетмен е измислен.
Излеа одамна не си поминал натака.:)
Нема врска даркерски филм. Колку што ќе најдеш нафурани металци, толку ќе најдеш и пички на штикла и у минич, што не можат да седнат на трева за да не им се скинат хулахопките.:)
Буквално секаков народ иде. За опуштање е топ место.

PSYtisfaction напиша:
Колку што ќе најдеш нафурани металци, толку ќе најдеш и пички на штикла и у минич, што не можат да седнат на трева за да не им се скинат хулахопките.
Чкарт пички, ни даркерки, ни пички :)
Претпоставувам и фраери у одела има? :)

Псај даркерски е, бидејќи некого го мрзи редовно да ги менува сијалиците од канделабрите.

Мистичен напиша:
Чкарт пички, ни даркерки, ни пички :)
Претпоставувам и фраери у одела има? :)
Ова со пичкиве, само сакав да ти го доловам целиот спектар на луѓе што идат таму.:) Иначе чак и на фраери у одела можеш да наидеш, некои што движат од Илинденска накај Колосеум, па ќе поминат по „даркерските’ места.:)
Озбилно, ја не знам „младинец“ што не иде у парк од време на време, макар денски.
Ти дека си од сениорска генерација, излеа затоа. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom