Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Caligula напиша:
Kje te prasham ko kje pocnes da rabotish (ako ne ti najdat rabota mama i tato)
pa firmata da ti otide pod stechaj...da se omazis pa maz ti da go izbrkaat od rabota pa da ne moze da najde druga..pa da mora odreden periot (ne znaes kolki vremenski) da go ranish ti (tranzicija e jebi ga a i oskudacija)..pa da baras rabota da ti vikaat,aha nema problem..super si sve..kje te vikneme na intervju..i da nema nisto od toa..
detule detule...ti go opravduem postot poso go pisues od tvoja gledna tocka (godinite ti se taka da razmislues).
1.Нема да ми најдат мама и тато работа, САМА ќе си најдам.
2.Ако отиде фирмата под стечај, заеднички ќе ја пребродиме и таа криза и пошто ќе ми биде МАЖ, со задоволство ќе го ранам тој одреден период.
3.И што е поената сега? Толку се навредивте пошто бев искрена? Нормално дека денес парите значат нешто! Нема да пишувам дека нема да ми значат парите у брак, само колку да испаднам добра у очите на другите форумџии и да ме нападнат со зелени квадратчиња!
Само од љубов не се живее! Јас утре ќе имам маж, деца, ќе треба пари за да ги пораснам, нема да растат од мојата љубов
кон мажот ми!:icon_mad:

да ама мораш да признаеш. Убаво ви е на гзето кога седите у БМВ место у нешто друго и кога се паркира или вози низ град а сите те гледаат и кога за Валентај купува нешто што со денари не се мери наместо нешто евтино па кога ќе кажеш на другарките ова ми е од дечко ми од Париз а они ти викаат уаааууууу и кога сите стојат а ти си седиш на резервирано сепаре а он со сите се поздравува и им вика ова е женска ми нели светат очињата нели животот е убав нели си посреќна отколку со обичен нормален смртник нели Водно е поубаво од другите населби нели Египет е поексклузивен од Охрид нели сума сумарум пак парта е движечка одлика на атрактивност кај мажите.

ThA-BiTcH напиша:
Не знам како 90% од девојкиве не им е гајле за парите, и би биле со некој дури ако нема ни скршен денар.
Да, али само можат да го напишат тоа, а не знам дали би го примениле во вистински живот.
Ко прво,
нормално дека е битно дали има пари или нема. Ако јас сум научена да излегувам почесто, тука одма ми се скратува тоа. Ако он нема скршен денар во џеб, кога ќе излеземе на кафе/пица/дискотека јас ќе треба да се тресам што ќе нарачам или ќе треба да пијам/јадам слично на него за он да не се почуствува како 13то прасе, или да нема да плати.
На мои години, не е битна паричната состојба на мојот дечко, од проста причина што ние само се забававуваме одреден период и после чао-чао. Ретки се оние врски кои успеваат повеќе од 4-5 месеци, али за понатака е веќе друго.
Ако он нема скршен денар, со него не можам ни асален одмор да испланирам, ни аслано излегување. Значи нема да излегуваме цело време, и гледањата ќе ни бидат минимални, и обично ќе биде тоа шетање низ маало и парк. Кафе ќе биде луксуз. Значи зборам ако НЕМА СКРШЕН ДЕНАР, што вас не ви беше важно (ако се лажеме).
Како и да е, јас не барам он да биде милионер и да плива во пари, али сакам да има пари за нормален живот. Фала Богу, мене ми е овозможен супер живот од страна на моите, па не ни планирам да ги трошам неговите пари и да трчам по неговите пари. Доволно е да има за да си ја плати пијачката и да излегуваме на нормални места.:icon_lol:

Да можев ќе ти дадев репутација. За искреноста. Иначе, за другото, многу капиталистички.. уууу.. зашо бе мора да искачате на пијачка? ;)) Ќе си идете на гости, а у лето надвор негде.. ееееее.. ако е љубов, вистинска нели. Или млада си, па нејќеш со некој у најубавите години место по „нормални“ места по шупи да се бафташ..

Си го глеала филмот, као се викаше не ми текиња, со Том Круз и Никол Кидман ко од Ирска ќе бегаат у Америка, за онаа тркана со кочии? А? А? ААААА?

ThA-BiTcH напиша:
Не знам како 90% од девојкиве не им е гајле за парите, и би биле со некој дури ако нема ни скршен денар.
Да, али само можат да го напишат тоа, а не знам дали би го примениле во вистински живот.
Ко прво,
нормално дека е битно дали има пари или нема. Ако јас сум научена да излегувам почесто, тука одма ми се скратува тоа. Ако он нема скршен денар во џеб, кога ќе излеземе на кафе/пица/дискотека јас ќе треба да се тресам што ќе нарачам или ќе треба да пијам/јадам слично на него за он да не се почуствува како 13то прасе, или да нема да плати.
На мои години, не е битна паричната состојба на мојот дечко...

Ајде во тој случај да видиме обратно. Што ако си ти таа што нема скршен динар? Треба да си осудена да не те погледне никој што има повеќе од тебе? Понатаму да не зборувам, дека се имам повеќе пати изјаснато за вакви работи:kajg:

Зошто да се тресеш? Дека го сакаш и не ти е битно да платиш ти ако сакаш да пиете или јадете повеќе од тоа што има тој? А и плус, секако мала си и рано ти е да се замараш со тоа, ама не е неопходно да седнеш на луксузна вечера со дечкото ... неопходно е да јадеш нешто, а тоа може да е и обичен сендвич од 50 денари, а за тоа се наоѓаат пари. Во врска со пиењето, освен вода ништо не е неопходно, ама еве излезени ова она ... нема никој да се онесвести ако пие макијато, обично сокче или па само кисела вода. Ова за крајни случаи зборувам, а како што ги гледам денешниве деца баш и не страдаат по ништо посебно дотолку за да се наречат без скршен динар во џеб ...

Razgranichete dve raboti...ima devojki sto letaat po pari poradi siromastijata vo nivnoto semejstvo a ima i takvi sto sakaat da gi vidat deka izleguvaat od BMW, Mercedes, itn. itn..

Sussaro напиша:
да ама мораш да признаеш. Убаво ви е на гзето кога седите у БМВ место у нешто друго и кога се паркира или вози низ град а сите те гледаат и кога за Валентај купува нешто што со денари не се мери наместо нешто евтино па кога ќе кажеш на другарките ова ми е од дечко ми од Париз а они ти викаат уаааууууу и кога сите стојат а ти си седиш на резервирано сепаре а он со сите се поздравува и им вика ова е женска ми нели светат очињата нели животот е убав нели си посреќна отколку со обичен нормален смртник нели Водно е поубаво од другите населби нели Египет е поексклузивен од Охрид нели сума сумарум пак парта е движечка одлика на атрактивност кај мажите.

Признавам.
На кој не би му било убаво?
Тебе не би ти било убаво да имаш БМВ, и да имаш јака пи*ка, и неограничена сума на пари за трошење, и да си го шеташ гзот сегде низ светот со женска ти, и да живееш на Водно, и место во Охрид да идеш негде кај што иначе не би можел вака у нормален живот?
Али како што реков, НЕ барам од да е МИЛИОНЕР, и НЕМАМ НАМЕРА да ги трошам неговите пари, си имам СВОИ за трошење!
Битно ми е да си има пари за нормален живот.
И не ми е муабетот дека јас имам пари а некои немаат. Јасно ми е дека парите се минливо нешто, како доаѓаат така одат. Јасно ми е дека денес можам да имам се, а утре да останам без ништо. Али кога би можела да бирам, нормално дека ќе изберам НОРМАЛЕН ЖИВОТ!

ThA-BiTcH напиша:
си имам СВОИ за трошење!
eТвои ќе бидат кога ќе ги заработиш..

Кажи дали имаш досеа нешто работено.... барем нешто..

А темава... и љубовта и парите треба да се направат... ништо не иди од бога

ThA-BiTcH напиша:
Признавам.
На кој не би му било убаво?
Тебе не би ти било убаво да имаш БМВ, и да имаш јака пи*ка, и неограничена сума на пари за трошење, и да си го шеташ гзот сегде низ светот со женска ти, и да живееш на Водно, и место во Охрид да идеш негде кај што иначе не би можел вака у нормален живот?
Али како што реков, НЕ барам од да е МИЛИОНЕР, и НЕМАМ НАМЕРА да ги трошам неговите пари, си имам СВОИ за трошење!
И не ми е муабетот дека јас имам пари а некои немаат. Јасно ми е дека парите се минливо нешто, како доаѓаат така одат. Јасно ми е дека денес можам да имам се, а утре да останам без ништо. Али кога би можела да бирам, нормално дека ќе изберам НОРМАЛЕН ЖИВОТ!

Znaci, treba da birate deckovci so BMW za da vi bide ubavo? Jas nemam tolku pari, se oblekuvam skromno, vozam kola i sega? Ako na nekoja ne i go platam kafeto vo vo kafic treba da me gleda popreku i da mi raskine? Kaj dogura svetov be c c c c....

divine напиша:
Ајде во тој случај да видиме обратно. Што ако си ти таа што нема скршен динар? Треба да си осудена да не те погледне никој што има повеќе од тебе? Понатаму да не зборувам, дека се имам повеќе пати изјаснато за вакви работи:kajg:

Зошто да се тресеш? Дека го сакаш и не ти е битно да платиш ти ако сакаш да пиете или јадете повеќе од тоа што има тој? А и плус, секако мала си и рано ти е да се замараш со тоа, ама не е неопходно да седнеш на луксузна вечера со дечкото ... неопходно е да јадеш нешто, а тоа може да е и обичен сендвич од 50 денари, а за тоа се наоѓаат пари. Во врска со пиењето, освен вода ништо не е неопходно, ама еве излезени ова она ... нема никој да се онесвести ако пие макијато, обично сокче или па само кисела вода. Ова за крајни случаи зборувам, а како што ги гледам денешниве деца баш и не страдаат по ништо посебно дотолку за да се наречат без скршен динар во џеб ...

Види...
ова беше мој став. Како што кажав, парите се минливи, како доаѓаат-така си одат. Денес имам, утре може да немам. Али зборам за сега јас. Имам нормално пари и научена сум на таков живот. Ако имам шанса со некој што има исто пари, зашто да не бидам со него? И јас никаде не се изјаснив дека НЕ би била со некој што нема пари, али реков дека БИ сакала да има пари за нормален живот. Дивне јас повеќе зборам тука за брак. Како што кажав, парите сега на мои години ама ич не ми се битни. А рака на срце, у брак коа ќе бидам ќе треба деца да гледам, сметки да плаќам, да готвам... се тоа се пари. Пред се, едно дете знаеш колку кошта? Дневно да му давам по 100 денари за да си троши во школо...а кај е тука облека, јадење, излегување, гаќи, пелени, чорапи, после играчки, книги!? Едно дете месечно кошта минумум 10 000! А мојот живот и на маж ми? Треба ли и јас да живеам?! Ајде не зборите глупости...

ThA-BiTcH напиша:

Да ам јас ако си ги заработам а не така паразитски да се шлепам со некоја ради пари и уште пострашно да ја лажам дека е најдобра у цел свет дека парите уопште не се битни дека ми се свиѓа ради х други причини...

Vlad II Draculea напиша:
eТвои ќе бидат кога ќе ги заработиш..

Кажи дали имаш досеа нешто работено.... барем нешто..

А темава... и љубовта и парите треба да се направат... ништо не иди од бога

Да имам работено за твоја информација.
Задоволен? И знам да ги почитувам парите! Добро луѓе, парите се основен фактор за нормален живот, аман.
Ај убијте ме поради моето размислување!
Божееее

Sussaro напиша:
Да ам јас ако си ги заработам а не така паразитски да се шлепам со некоја ради пари и уште пострашно да ја лажам дека е најдобра у цел свет дека парите уопште не се битни дека ми се свиѓа ради х други причини...

Абе, па јас тоа реков. Да биде твое. Значи си ги заработил тие пари и уживаш сега.
Јас реков дека НЕ ПЛАНИРАМ ДА ТРОШАМ НЕГОВИ ПАРИ (по 10000 пат повторувам) !!!
И јас не би лажела некој дека го сакам и дека ми е најдобар у цел свет само ради парите. Читајте ме, па после зборете.

Биле, јасно е све тоа. Само јас барем не би се откажала од некого затоа што нема пари. Како што кажа сама, денес нема но утре ќе направиме, нели? Ако е способен ќе имаме барем за скромен живот што е доволно покрај љубовта за да успее бракот. Повеќе би оставила некој што има пари, а е џаболебар што нема ни работна навика ни ништо. Таков човек е поголем промашај.

ThA-BiTcH напиша:
Тебе не би ти било убаво да имаш БМВ, и да имаш јака пи*ка (*), и неограничена сума на пари за трошење, и да си го шеташ гзот сегде низ светот со женска ти, и да живееш на Водно, и место во Охрид да идеш негде кај што иначе не би можел вака у нормален живот?
Ради краткогледоста овдека би ти дал црвена репутација.

Овдека, на форумов, сите ние иаме натпросечен живот. Имаме компјутер, веројатно и мобилен - у Македонија тоа е луксуз.

Во Македонија - половина од работоспособните зимаат плата - таа во просек изнесува 13.000 денари.

Половина зимаат социјално. Социјалното е 3.000 денари.

Да не збориме за стечајци и сл.

Еве, да земеме дека просекот е четиричлено семејство, и двајцата родители имаат заедно 25.000 доход (што е претеризам).

Колку останува за он да те носи по нормални места и да пиете пијачка?

Забегав накај капиталистичките ситуации, ама тоа е. Не е офтопик.

Биче, ти си растена во богато семејство и ти тоа што го бараш е БОГАТ ЖИВОТ, не нормален. Како и сите нас. Ти имаше доблест да си признаеш. Другиве квачки шо викаат као љубовта е побитна од парите да ги видам да немаат динар за у бутик, да мораат да чуваат деца за пари, и да врзуваат крај со крај дали истото ќе го зборат.

И не сфаќај лично, само ти појаснувам. И ја не би сакал да имам сиромава девојка, колку и да се правам космополит и без предрасуди. Од проста причина што прво никогаш нема да бидам сигурен дали таа ме сака ради мене или ради тоа што сум значително погоре на скалилото од неа, и никогаш нема да се помирам со тоа дека се` е на моја одговорност.

И да, парите се твои кога ќе си ги заработиш. Ко ја мојот хонорар за колумните ;)))))) хехехе.

---------------
(*) - ова ти јака пичка?! ;)))))))) нарцисче..

VMRO напиша:
Znaci, treba da birate deckovci so BMW za da vi bide ubavo? Jas nemam tolku pari, se oblekuvam skromno, vozam kola i sega? Ako na nekoja ne i go platam kafeto vo vo kafic treba da me gleda popreku i da mi raskine? Kaj dogura svetov be c c c c....

Ц ц ц ц
ама вие значи се си терате како вас што ви одговара, Бог да чува ејјј човек не смее да има различно размислување одма серете!!!
Јас реков дека САКАМ да има пари за нормален живот, а НЕ ДЕКА Е НЕОПХОДНО да ги има! Реков САКАМ - што не значи дека мора.
А каде во твојот живот се избегнува терминот НОРМАЛНА СУМА НА ПАРИ?
Чим возиш кола, имаш што да облечеш и јадеш, значи си имаш пристоен живот во поглед на парите. И јас не барам мене некој да ми го плаќа кафето побогу 50 денари се во прашање! Сама ќе си го платам - ШТО И ПРАВАМ! Ретко кога се десило дечко да ми плати кафе! И секако наредниот ден можам јас да платам ебате! Еден ден он друг ден јас...што има тоа врска!?

ThA-BiTcH напиша:
Да имам работено за твоја информација.
Задоволен? И знам да ги почитувам парите! Добро луѓе, парите се основен фактор за нормален живот, аман.
Ај убијте ме поради моето размислување!
Божееее
Никој ни те тепа ни те коли ни те беси.. сама си го прајш то. Гледаш еднострано, а за да имаш размислување треба првин да размислиш, а не да трефниш како е најубо... Сите сакаме да имаме пари, само читај, парите ида ако ги заработиш, а ако ти си работела, ќе знаеш дека и тој можи да работи.. А ако тој работи и ти исто така, тогаш сигурно ќе имате пари за твојот ДОВОЛЕН ЖИВОТ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom