Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Znaci uste gi lazat mladive so onaa "vo slamena koliba samo ljubov da ima."
Vo realnosta ne ke da e bash taka, ljubovta zavisi od stabilnosta a stabilnosta od za zal parite. kolku i da sakame da idealizirame, na ovoj svet zdravjeto ti zavisi od pari, a slamena koliba neznam bash kolku moze da go odrzi.

Ako mislite pod nemanje dinar samo siromasen ok, megjutoa vo momenti koga se nema da se potkrepat osnovnite covekovi potrebi, ko shto e slucaj so mnogu lugje vo nasata zemja za zal, mesto za ljubov i harmonija nekoja nema, nervozite koi nemastijata gi stvara ne se ignoriraat taka lesno ko shto site nie vo mladi godini sme sakale da veruvame.

Ljubovta nemoze da se vozvisuva dokolku ne se nadgraduva, vo osnova na nadgraduvanjeto e moznosta da se spoznae, percepira, mirno i stalozeno i da se gleda - vo borba za gol zivot, neznam kolku bi se imalo prostor za seto toa. Bi bilo ubavo da e taka ko shto The^Bitch razmisluva, vo sustina site nie se nadevame na takvo neshto, i vo sustina veruvame vo istoto, se dur ne se najdeme vo legenot....

Во еден брак сите знаеме дека ако се нема пари - се нема слога. Колку и да не сакаш да влегуваш во конфликт со партнерот, ако се нема доволно пари за секојдневно преживување, караниците се неминовни (немало за ова, немало за она). Повеќето од нас тука (а можеби и сите) сме имале дома ситуација на криза и секој ја осетил напнатоста и нервозата во домот. Муабетот ми е дека парите се движечка сила и причина за многу конфликти.

Е сега, ретко кој ќе признае дека е во врска со некоја личност затоа што финансиската состојба му е задоволителна. На ниедна девојка нема да и се "лоши" доколку дечкото има кола и и` ја плаќа пијачката кога излегуваат, па и во ситуација да си работи и има паричка во џебот. Луѓето во тој поглед се малце себични, во смисла "Ете има, зошто да плаќам кога има тој, не е за жалење".
И еден ден ако стапат во брак, мала финансиска криза и ете ти веднаш расправии, веднаш изјави од типот: "Те мразам, како можев да се омажам со тебе".

И јас сум за тоа дека поважна е љубовта, слогата, разбирањето и дека парите не се важни. Ако немам доволно пари за да излезам, па ќе си седам дома, а шуќур не барам ни од дома пари. А кога ќе "кренам уши", е тогаш може и да ми плати пијачка, но да имам и јас во џеб пари да платам негова. Мразам да користам некого, не сакам еден ден да испадне ако се скараме да мисли дека сум била со него само затоа што има пари.

Можеби не треба типот де е Рокфелер, но за да бидам во врска со некого, да можам со тој тип да излагам, било да е тоа во дискотека, кино, на кафе, или било каде- требаат пари.Бидејки сум личност што сака да шета и да си помине добро, не верувам дека тоа би било изводливо со некој што нема дeнар.Јас лично имам доволни средства за мене, независна сум материјално од моите.Затоа си барам некој што е сличен во тој поглед (финансиски), бидејќи несакам да ставам некој што нема пари во незгодна ситуација. А кој не сака да има пари денес??? money make the world go around

Можеби затоа што не сум материјалиста и не гледам се во парите, а можеби и затоа што никогаш не сум имала проблем од недостиг на истите.

Aj neka bidi ko so velis , samo sto ova pogore mi e nekako kontradiktorno...
Dzabe se prajte posteni, se gledate vo parite breeee

Mene kako i na site ovde mi se vazni parite no moite pari ne na partnerot.
Ako nema toj imam jas taka da ne mislam deka toa bi predstavuvalo problem. No vo posledno vreme i jas sum primetila deka mnogu maski se palat na zenski koi se bogati(bez navreda).

kikiki напиша:
Mene kako i na site ovde mi se vazni parite no moite pari ne na partnerot.
Ako nema toj imam jas taka da ne mislam deka toa bi predstavuvalo problem. No vo posledno vreme i jas sum primetila deka mnogu maski se palat na zenski koi se bogati(bez navreda).

Dobro e da se priznae deka ti se vazni parite, samo ako imas ti ne moar i toj :pos: A so ako nemas ni ti, pa i toj nema, a vikas deka ti se vazni parite, sto togas??? :oops: :pos
Nema pricina za navreda, ima takvi maski, samo sto mislam deka taa "navika" e od mnogu poodamna prisutna kaj zenskite, ili mozi se lazam :shock: :pos:

Секој што си е способен за работа и што се труди, ќе си создаде нешто. Ако е таков партнерот, нема зашто да не го сакам, дека ако нема денес ќе има утре, или ќе имаме заедно. За леб такви луѓе не патат, така да од тука е јасно дека муабетот ми е љубовта е пред парите за да сум со некого. Ако е неспособен мрсулко што незнае што е работа и што чека на сите освен на себе, неможе ни во очи да ми падне ...

divine напиша:
Секој што си е способен за работа и што се труди, ќе си создаде нешто. Ако е таков партнерот, нема зашто да не го сакам, дека ако нема денес ќе има утре, или ќе имаме заедно. За леб такви луѓе не патат, така да од тука е јасно дека муабетот ми е љубовта е пред парите за да сум со некого. Ако е неспособен мрсулко што незнае што е работа и што чека на сите освен на себе, неможе ни во очи да ми падне ...

Bash taka, ama so da prai 17 godisno dete, koga nema ni mesto ni prestor od nekogo da se ocekuva da pokaze seuste dali e mrsulko ili ne e :)))
Baska, mnogu lugje rintaat i rmbaat po cel den, ne se bash mrsulkovski, megjutoa ete... takov im k'smet.

Да, и многу луѓе се симпатични, работливи и со прекрасен карактер, но носат износена облека, немаат пари ни за едно излегување во град... би ви застанал погледот на некој таков?

Вие изгледа поимот "некој кој нема пари" го изедначувате со просечно ситуирана личност. Или се лажам?

И ШО Е БИТНО АКО НОСИ СТАРА ОБЛЕКА...
ЈАС НОСАМ СТАРА ОБЛЕКА ОД ЌЕФ...
И НЕ СЕ ОБЛЕКУВАМ УГЛЕДНО
И ТО ЗНАЧИ ДЕКА НЕ МЕ БИДУВА...
НЕ БРАТ ВЕРУВАЈ...
МОЖИ ВО КОЛОСЕУМ НЕМА НИ ДА МЕ ПУШТАТ (НЕ НИ САКАМ ДА ОДАМ), И НЕКОИ `РИБИ` НЕМА НИ ДА МЕ ПОГЛЕДНАТ-НО ВЕРУВАЈ ИМА МНОГУ КОИ НЕ ГИ ИНТЕРЕСИРА ДАЛИ НОСИШ ДОЛЧЕ ИЛИ ГАБАНА ИЛИ ЗАЕДНО ИЛИ КАКО БЕШЕ :D ТУКУ ШО ЧОЕК СИ...
И ЗА КРАЈ НАЈБИТНА Е СРЕЌАТА НИ МОЌТА НИ ПАРИТЕ.
ОТИ И НА ТИТАНИК БИЛЕ БОГАТИ И МОЌНИ АМА НЕМАЛЕ СРЕЌА

РОДИ МЕ МАЈКО СО СРЕЌА ПА ПОСЛЕ ФРЛИ МЕ НА БУНИШТЕ

Не правам споредба за долче и габана и пристојна нормална и чиста облека. Ама кој како ќе ме сфати...

И не ми држи мене предавања за среќата, карактерот... јас го почитувам човекот бидејќи е човек. Предавањата зачувај ги за девојките! :)

Мистичен напиша:
Не правам споредба за долче и габана и пристојна нормална и чиста облека. Ама кој како ќе ме сфати...

И не ми држи мене предавања за среќата, карактерот... јас го почитувам човекот бидејќи е човек. Предавањата зачувај ги за девојките! :)
не правам предавања за никого, само тоа за облеката (пристојна и чиста)????????
има луѓе кои немаат за пристојна облека а има и луѓе од underground фелата кои сакаат изветвена облека и шо има то веза кој каква сака облека нека носи шо е то битно... а која е таа нормална облека?
јас можи ненормална носам откај знам :D :D :D

На луѓето од андерграунд фелата тоа им е стил на облекување. А што да правиме со оние кои не се од андерграунд фелата?

Lavot напиша:
има и луѓе од underground фелата кои сакаат изветвена облека и шо има то веза кој каква сака облека нека носи шо е то битно... а која е таа нормална облека?

doma mi vikaat...so tie iscepeni farmerki nemas da najdes nevesta.................... :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

LouWeed напиша:
Lavot напиша:
има и луѓе од underground фелата кои сакаат изветвена облека и шо има то веза кој каква сака облека нека носи шо е то битно... а која е таа нормална облека?

doma mi vikaat...so tie iscepeni farmerki nemas da najdes nevesta.................... :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Исцепени фармерки бидејќи ти е стил и на тебе, ама не ти се исцепени џебовите! :)
невестите имаат страшна моќ на перцепција и разузнавање, не се секирај ич! ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom