Паричник на улица

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Имам најдено паричник и го имам вратено. Едноставно не можам да задржам нешто за кое што знам кому точно припаѓа (лична карта, други документи и сл.). Интересно, откако го најдов паричникот, додека одевме со еден другар да го вратиме, по пат не следеше некој тип, кој ме виде како го наоѓам новчаникот и кој сакаше да види дали ќе го вратиме или не, или можеби сакаше делба на парите :). По кратка дискусија се откажа од своите намери, какви и да биле.
Исто така, ми имаат вратено паричник, со сите пари во него. Има надеж за нас, има :)

Како студент имам најдено паричник на улица, внатре имаша 140 денари кои ги потрошив , а паричникот го вратив зошто внатре имаше лични документи, кои секако вредат многу повеќе. Така да и волкот сит и овците на број.

Имам најдено паричник и бидејќи внатре имаше документи со адреса го дадов на татко ми да го врати. Мислам дека се работеше за 2000 ден негде. Не сакам туѓи пари, секогаш во продавница кога ми даваат поголем кусур го враќам, а не пак да задржам нечиј новчаник. :nenene:

Доколку има адреса или име на сопственикот ќе го вратам,ако нема парите за мене. :D

Имам најдено паричник кај нас пред Тинексот паднат. Можеби да беше на друго место немаше да се позамарам да го враќам или воопшто да видам чив е, ама од прилика ги знам скоро сите улици кај мене во населба, па го земав паричникот и видов адреса на личната карта. Кога го вратив си добив 500 денари за добриот гест:)
Ама не требаше и тие 500денари да ги земиш,ти тука си напрваил грешка..требаше ти да му дадеш него 500 денари место тој тебе
Уште бе не се научивте како се прават добри дела:star:

Беше тоа некаде 5-6 оделение..и со мама на пазар кога бев..она додека пазареше нешо од една тезга ја под нозете видов новчаник..го земав одма и истрчав..отидов кај тато , му кажав сиот уплашен шо напраив..и он ми рече чекај да видиме што има па после ќе размислиме..отворивме..4 500 + апчиња во натре..ваљда на некој стар човек беше..али во натре ништо фазла немаше..и така ја си купив точак:pos::pos:

Може на старецот тоа му била цела пензија, и ради тебе останал и без пари и без лекови.

Enjoy your day :tv:

Може на старецот тоа му била цела пензија, и ради тебе останал и без пари и без лекови.

Enjoy your day :tv:

А како да го најдам кога во натре немаше никаква легитимација?

Ко копиљаци знам врзуевме новчаник со конец,го остаавме на тротоар и се криевме позади оградата кај другарче у двор. И си проаѓаат луѓе,нормално се наведнуваат да го земат и ние почињеме да го влечеме новчаникот :pos: Како само изрипуваа, почињаа и да бегаат дури.
Али еден тип у двор ни влезе сакаше да се тепа.
Добра фора беше ептен се лажеа луѓе.

А иначе освен еднаш 100 денари кога најдов на пат, другпат не сум имал таква среќа да најдам поголема сума, а камоли новчаник. xD

Имам на два пати најдено со пари внатре, но без лична карта или било какви податоци, и нормално си ги потрошив парите.

Јас би да пробам. Ќе стаам празен новчаник (пошо не се глеа од надвор дека е празен) на видно место и ќе го заокружам со дречлива боја.
Луѓето кога ќе видат дека новчаникот е обележан со круг, нешто не им штима и повеќе страв ги фаќа да застанат и да го земат.

Nekoe cignache 100% ke go zeme tuka kaj nas, so sho sakash opkruzhi go (:
Mozhda kje se butkaat ke se mislat dalida go krenat, ama ke go zemat na kraj.

Novchanik ne bi krenala, ali pari padnati, bi (:
Neznam zoshto. Verojatno e fintata deka ako najdam novchanik kje vidam chiv e i posle kje me grize sovest zoshto ne sum go vratila i na kraj kje go vratam -.-
Ne mi se isplati nekako xD
A vaka pari ako najdesh, ko da ti gi podaril nekoj, nikade ne pishuva chii se xD
Ne sum nashla nechiv novchanik. Nitu pari.
No luck ):

--- надополнето ---

А како да го најдам кога во натре немаше никаква легитимација?

Dzhabe se branish :D:D:D
4ao pozdrav4e ti naprai :D

Ma kakvo vakanje sto vi e na vas :uvo:
Ako vie zagubite novcanik mislite deka nekoj ke vi go vrati?

Доколку има лични потадоци од сопственикот пожелно е да биде вратен, но да го пријавиш во полиција макар и со 100 денари во него да е, знај дека они ќе ги потрошат.

Ma kakvo vakanje sto vi e na vas :uvo:
Ako vie zagubite novcanik mislite deka nekoj ke vi go vrati?

Реално гледано

80% ги земаат парите и го фрлаат паричникот.
10% го игнорираат паричникот.
5% ги земаат парите и го враќаат паричникот.
3% земаат дел од парите и го враќаат паричникот.
2% го земаат и го враќаат нечепнат.

ако најдам паричник кај што нема лична карта ова-она, а да има пари фала богу дека не би го вратил. прво и основно ќе немам појма од кого е, а второ нема ништо да му/и биде и без тие пари. е сега ако има внатре лични податоци, прво ќе проверам од кого е паричникот може е од најголемиот непријател, во тој случај нема да му го вратам :nenene:
инаку порано со децава од маало ги зезавме другиве луѓе.
на лето, кога ќе се стемни земавме празен паричник и го врзувавме со тенок конец. ние сите легнати на земја, паричниот малку подалеку и кој ќе поминеше се фаќаше в стапица

Реално гледано

80% ги земаат парите и го фрлаат паричникот.
10% го игнорираат паричникот.
5% ги земаат парите и го враќаат паричникот.
3% земаат дел од парите и го враќаат паричникот.
2% го земаат и го враќаат нечепнат.
ова од завод за статистика ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom