Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
КОНЕЧНО:ojeaa::ojeaa::ojeaa:

Успеав да земам нимфа,ама од типот кој го сакам и барав. Бело сива боја :):):) Албино нимфа ако точно одглечувачот ми спомна.

Неколку месеци буричкав огласи и јавувања и ете, 7 месечен убавец мажјак.

Име уше му мислам,фала Богу се погоди добар,мирен преку ноќ,ама преку ден се беси околу кафезот.Ѓаолот :kruna:

Прегледај го приврзокот 147177 Прегледај го приврзокот 147178
Preubav e

Збунет е ко изгубен ѓерманец:angel:
Да те прашам,досега,највеќе проблем праи ,што многу го гризе кафезот и шета лево десно,ми иде на нерви буквално,втор ден дома е.А и почна да мириса лошо,зошто беше со други птици кога го земав и малку извалкан.Да почекам една недела да се припитоми да го бутнам во вода или може веднаш без проблем.:)

Да те прашам,досега,највеќе проблем праи ,што многу го гризе кафезот и шета лево десно,ми иде на нерви буквално,втор ден дома е.А и почна да мириса лошо,зошто беше со други птици кога го земав и малку извалкан.Да почекам една недела да се припитоми да го бутнам во вода или може веднаш без проблем.:)
Како бре да го бутнам во вода???? Ако сакаш да ти умре ид страв!!! Папагалите се бањаат само кога се осеќаат комплетно удобни и сигурни и кога ОНИ САКААТ не кога тебе ќе ти текне да го бутнеш во вода хахахаха

Sega e najdobro da go ostavis da se prilagodi na sredinata

Како бре да го бутнам во вода???? Ако сакаш да ти умре ид страв!!! Папагалите се бањаат само кога се осеќаат комплетно удобни и сигурни и кога ОНИ САКААТ не кога тебе ќе ти текне да го бутнеш во вода хахахаха
Не брее ,не мислев буквално пилето да го давам.Мислев малечко легенче вода,Како Ѓоко и на интернет шо прават.Напуни и остај го нека праи самиот.Лошо си сфатилa,моја грешка,лошо сум ја напишал реченицата:)

Не брее брат,не мислев буквално пилето да го давам.Мислев малечко легенче вода,Како Ѓоко и на интернет шо прават.Напуни и остај го нека праи самиот.Лошо си сфатил,моја грешка,лошо сум ја напишал реченицата:)
Сум имала искуство што буквално и грабаат и под туш ги ставаат хахаха затоа :P

Сум имала искуство што буквално и грабаат и под туш ги ставаат хахаха затоа :P
Ти се праќа мислењето, има проблеми со форумот, само напрај рефреш. Сфативме дека си имала искуство што буквално ги грабаат и под туш ги ставаат :pos:

Последно уредено:
ептен се интересни:aplauz:. и да тигриците знаат многу да се бацуваат

``Овој``многу во последно време се нафрла на храна, веќе е станат малку покрупен за својата врста. Тие што ги гледав во Прилеп се половина од него:eek:. Во последно време се разјаде многу домати. Денес ми украде еден од тањир и го јадеше на кујната и направи лом. Го забркавме и заедно со се доматот замина на недохватно место-на лустер и таму го дојаде(норамално јадењето секогаш го држи со нога). А тоа што на масичето под лустерот направи лом.....значи дека се ближи моментот на јадење на папагалешка чорба:vozbud:

26995456370_a220a65337_b.jpg

27237379796_63d869b7d8_b.jpg

И мој исто богами. Ќе дојде и ќе ме апне за увце ако му се јаде нешто, ако види дека нема да му дадам се спушта на маса, зима и бега. Богда чува ненормални пилиња.

Еве веќе 4ти ден ,дома ми е :gjavol: и дење трча лево па десно и твита,но ноќе е :ljubove:,мирен како ангел.Почнав да се осеќам како будала кој сам :brlav: си збори секој ден,но обеќава терапијава,почна да се смирува и најважното,да јаде и сере пред мене:icon_mrgr: Е сеа се двоумам,шо да правам,дали да му поставувам рака,надвор или внатре во кафез,така пишува на интернет дека побрзо ќе се навикне на близина на раката.Планирам да остане во кафез додека се смири и почне полека да јаде од рака па полека да се качи и учи трикчиња:angel::backa:

Еве веќе 4ти ден ,дома ми е :gjavol: и дење трча лево па десно и твита,но ноќе е :ljubove:,мирен како ангел.Почнав да се осеќам како будала кој сам :brlav: си збори секој ден,но обеќава терапијава,почна да се смирува и најважното,да јаде и сере пред мене:icon_mrgr: Е сеа се двоумам,шо да правам,дали да му поставувам рака,надвор или внатре во кафез,така пишува на интернет дека побрзо ќе се навикне на близина на раката.Планирам да остане во кафез додека се смири и почне полека да јаде од рака па полека да се качи и учи трикчиња:angel::backa:
Све пополека кај папагалите треба. Пробај прво поставија раката на кафез и стој 10 мин така секој ден, неколку дена после полека почни да ја ставаш да постои раката внатре( само нека не те гледаат комшиите ќе мислат дека си улав) Да навикне на неа. По твоја проценка ќе можеш да го чешнеш одвреме навреме. Немој да биддеш ко мене ја ги грабам уште од почетокот нестрплив сум и сега имаат страв како од чума раката штом ја видат. И не заборавај да си купиш бар класови или spray millet како и да ги викаат овде за да го учиш да се припитоми и трикчиња. Не можат да му оддолеат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom