Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Го купив лани во Фебруар, а во продавница ми рекоа дека е млад. Оваа сорта малку потешко се распознава колку е стара. Кај другите има некои показатели, овде е општиот впечаток.

Супер е , бојата е добра и оние точките на вратот се јасни, што не е баш кај сите тигрици. Мислам дека е машко, но треба слика од поблиску:aplauz:

Супер е , бојата е добра и оние точките на вратот се јасни, што не е баш кај сите тигрици. Мислам дека е машко, но треба слика од поблиску:aplauz:

Машко е, се дружиме околу година ипол веќе. :)

CAM02348.jpg

Како да го натерам коко да се бања?

Како да го натерам коко да се бања?

А како јас да го натерам да не се капе секоја ден??? Не се трпи дефинитивно:tapp:

не се трпи во кафез, го пуштам надвор, иста песна....цивка не се трпи....знам дека сака капење но од толку што е избезумен, и да го однесам кај пластичниот сад, мора по 5 пати да го враќам. Се врти како избезумена кокошка . После тоа влегува и се капи и мир во куќата:facepalm:

Нема тука што да правиш-природата си ги диктира работите. пробај некако да го прскаш со некаква пумпица дали ќе му се свиди водата. Како кај луѓето, некој што несака да се капи, џабе е да го форсираш

Најомилената храна-шпагети. Ако не му се ограничи јадењето на шпагети, знае да се прејади и после сат-два само да црца од маки во стомакот:vozbud:

26282038204_3d499716a3_b.jpg

26794132222_9c94e54b8d_b.jpg

Мојата дружина Братско стебло
Леле прекрасни се. Сега ме правиш уште два да земам :D
Еден апдејт на моите два. Некако многу се караат. Ама знам дека дивјакот е проблем пошто е саможив и своеглав и многу љубоморен на играчките и нишалката. Женката е душа, се спитоми повеќе од машкиот. Имаме ритуал навечер да ме чешкаат за брада. Ги научив да ми јадат од уста. Ќе земам мало гранче милет и го грицкаат. Машкиот бегаше како попарен од тоа, ама женкава виде слатко дека е и го грабна, па по неа и тој се научи. Мене некако полесно ми оди да ги тренирам двајцата него посебно зошто љубоморат еден на друг и се копираат. Што прави едниот другиот не остава покусо.

b2e53d24437f00ac6df74453926fbfc0.jpg

Само оваа ја имам моментално со мене ќе ви пратам вечер други. Папагалов се по старо, од кафез не се мрда, само на мене стои, само јас можам да го галам, се избања еднаш лани во јули...уште е целиот уплашен и потресен, ја не знам шо му праеле пред да дојде кај мене

b2e53d24437f00ac6df74453926fbfc0.jpg

Само оваа ја имам моментално со мене ќе ви пратам вечер други. Папагалов се по старо, од кафез не се мрда, само на мене стои, само јас можам да го галам, се избања еднаш лани во јули...уште е целиот уплашен и потресен, ја не знам шо му праеле пред да дојде кај мене
Hahaha, kako stara baba ti e

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom