Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
a20866f105b34b7f50dd50a9bbfa85d1.jpg
506e7002a649b009b8563db2c5bce371.jpg

Кога ќе ме види одма главата доле и спремен е за чешкање :)

Вероватно е стар за да се менува во однесувањето. Како и кај луѓето промената на навиките се прави во што помлади години. А овој вероватно доживувал ``лошо детство``

Вероватно е стар за да се менува во однесувањето. Како и кај луѓето промената на навиките се прави во што помлади години. А овој вероватно доживувал ``лошо детство``

Ветеринарот ми кажа дека нема поише од 2 год, за една година се смени доста ама не лета на пример, може, ама не лета, се осеќа сигурен само врз кафезот и сега и на рамо кај мене. Му требаа 7 месеци да сфати дека звончето е играчка, салатата се јаде, вода и од чаша се пие...претходно само ги гледаше, многу беше чуден

Ветеринарот ми кажа дека нема поише од 2 год, за една година се смени доста ама не лета на пример, може, ама не лета, се осеќа сигурен само врз кафезот и сега и на рамо кај мене. Му требаа 7 месеци да сфати дека звончето е играчка, салатата се јаде, вода и од чаша се пие...претходно само ги гледаше, многу беше чуден
Имам чуено лош муабет, дека многу од пилињава се шверцани, а многу-многу по продавнициве, ај што не разбираат, па не ги ни третираат хумано. .. башка што лажат за староста!

Имам чуено лош муабет, дека многу од пилињава се шверцани, а многу-многу по продавнициве, ај што не разбираат, па не ги ни третираат хумано. .. башка што лажат за староста!
Пред многу години патувајќи во воз сретнав кондуктер кој на времето препродавал птици. Какви све методи на криење користеле шверцерите е страшно. Исто како дрога да се носи. Ги опијанувале и ги ределе со врзани крила и клунови во вратите од колите, по торби....жалосно

Затоа од домашна одгледувачница се бубачиња[DOUBLEPOST=1463169739][/DOUBLEPOST]
Леле прекрасни се. Сега ме правиш уште два да земам :D
Еден апдејт на моите два. Некако многу се караат. Ама знам дека дивјакот е проблем пошто е саможив и своеглав и многу љубоморен на играчките и нишалката. Женката е душа, се спитоми повеќе од машкиот. Имаме ритуал навечер да ме чешкаат за брада. Ги научив да ми јадат од уста. Ќе земам мало гранче милет и го грицкаат. Машкиот бегаше како попарен од тоа, ама женкава виде слатко дека е и го грабна, па по неа и тој се научи. Мене некако полесно ми оди да ги тренирам двајцата него посебно зошто љубоморат еден на друг и се копираат. Што прави едниот другиот не остава покусо.
Земај ти уште 2 па ќе земам и јас уште 2 хехе ..уште неколку бои ми фалат па ќе апдејтовам..инаку сите ми се срцки и многу се мили

Poveće vnimanie kon nego. Teraj go da pravi nekoi raboti kako letanje, zboruvaj mu odblizu, .....zemi go na raka i potfrli go nagore da oseti letanje. Poveće pati taka pa možebi i ke go zasaka letanjeto

12439362_1664574997141327_1122642184084604656_n.jpg 12592176_1637069636558530_6322869391241574455_n.jpg 12961240_1665191423746351_7191892021264449341_o.jpg 13122989_1673945142870979_1962161541121461968_o.jpg

Пие било каков газиран сок, кафе и газирана вода. Пие било што ќе најде во чаша. :D
Јаде било што ќе најде на маса а кога има слободно време и студира. :D
Иначе не се дели од мене, we gucci bois.
Знае да си го каже името, да каже пиле и „куде си бе“ :D
Пијавица.

Мојава нимфа беше избегала или не знам се си мислам татко ми ја пуштил зошто не ја поднесуваше. Јас не бев два месеци дома а поминале 4 недели откако избегала. И кога се вратив, веднаш пали кола и трк до узгајач на пилиња.Земав млад розенколис, рачно хранет и уште нецелосно облечен.И еве вчера, одам в Зоолошка и баш таму кај нимфите застанав.Приметив дека надвор имаше неколку нимфи викам избегале од кафез.И брат ми ми вика као ,,Абе глеј,овој е ист ко Копиљ наш!
И ја гледам викам сите се исти..... и почнав да свирам ко шо свирев на Копиљот наш (така го викавме) и овоа почна да крешти пишти да лета.....
Дома секогаш ми застануваше на рака кога циметно стапче ќе му давав, бисквит и слично и имав в чанта и поддадов и копиљов дојде на рака....навистина беше тој !
Одма го покривме со маица у чанта го стаив за да го изнесам од зоолошка.Добро е шо не не фатија ! И го однесов дома , го пуштив абе крештење пиштење па коа си влезе у кафез веднаш на храна, целосен игнор на розенколисот напраи, а овој се дува, слегол долу и се дува. Копиљот се најаде си застана си се исчисти и уопште не појави интерес за розенколисот.
Сабаље ко станав, пердуви полно у кафез. Копиљот му ебал матер на пилево, не знам како не се разбудив кизнај колку пиштело а моите ги немаше рано одат на раб. И за среча беше живо, многу рани, земав одма го избањав со млака вода и му стаив хидроген на раните и исчупаните места.Ете пред малку почина :(

Мисиров мој зацементиран е У кафез

У лето и подобро да сака да си седи у кафез. Ја со мојов ќе имам огромни проблеми околу тоа, не трпи ни 10 минути у кафез одма лупа на звоно и се дере. Исто и кога е сам се дере како ненормален, досега имам чувано неколку птици ама како овој последниов толку да сака да биде со луѓе и надвор од кафез немам чувано.

Хахаха, тигрица е, ама сум погодил аголот на сликање :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom