Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Kaj mozam isto vakvo da najdam? ^^
Во секој пет шоп ги има, моево почна да збори *_* Цената им е 450 денари. Па пушти ни слика да видиме какво си земал/а :)[DOUBLEPOST=1458748770][/DOUBLEPOST]
Девојка е :D[DOUBLEPOST=1458749137][/DOUBLEPOST]
А виде јадење и одма прв се нацртува:angel:
Па него како :D
25441519561_471fb89b1b_b.jpg

Последно уредено:
Во секој пет шоп ги има, моево почна да збори *_* Цената им е 450 денари. Па пушти ни слика да видиме какво си земал/а :)[DOUBLEPOST=1458748770][/DOUBLEPOST]
Девојка е :D[DOUBLEPOST=1458749137][/DOUBLEPOST]
uploadfromtaptalk1458749533551.jpguploadfromtaptalk1458749554774.jpg
Моево почна да лета,ама само јас кога го вадам од кафез...инаку душа се и' нај од се' насабајле нема шанси да се успиеш, дури не станеш да го извадиш од кафез да "сврти" еден круг не престанува да рика :D

Прегледај го приврзокот 142062Прегледај го приврзокот 142063
Моево почна да лета,ама само јас кога го вадам од кафез...инаку душа се и' нај од се' насабајле нема шанси да се успиеш, дури не станеш да го извадиш од кафез да "сврти" еден круг не престанува да рика :D

ахахахах барем немаш потреба од навивање аларам ^_^[DOUBLEPOST=1458750671][/DOUBLEPOST]
Си купив Александар ете го в кафез ко будала дреми. Денес му е прв ден планирам 5-6 дена да не го гибам да седи в кафез дури не ја запознај подобро околината после 5тиот ден планирам да му ја извадам храната од натре и да го остам 1 ден без храна па наредниот ден да пробам преку решетки да му дадам сончоглед или нешто слично така да прам исто 5-6 дена за покасно да пробам 10тина дена од рака в кафез да го ранам.

4-5 месеци имал мислам од одгледувач го зедов сеуште нема огрлица т.е. прстен околу вратот нит има почнато да му се формира што наводно значело дека е млад

Би успеал вака да го спитомам или :) ?
На Александар папагалите огрлицата им се појавува после втората година,ако му се појави е машко,ако не, женско,така знам јас.

Го давам за папагалчиња или добар кафез

Attachments

• 20160324_004837.jpg
    20160324_004837.jpg
    735,3 KB · Прегледи: 22
Видеово ми го направи денов. Инаку супер тема веќе една година имам буџиии машко. Доста намќорест испадна. Не сака да се дружи сака само да седи некаде на високо во собата и да посматра. Инаку од прв ден го пуштам да се навикне на слобода и си се научи пилето сам си се враќа во кафез. Ме изненади колку е интелегентен. Додека бев на одмор го оставив на моите да го чуваат и нормално тие го пуштија. Беше и тој на одмор 3 дена. По некое чудо се врати кучето. Јадел мравки по патон :D Мн е пребирли по храна. Неќе витаминската да ја јаде, само таа евтината. Тивок е ко за чудо освен кога пуштам од TSFH музика тогаш пее со сета душа. Ќе пуштам некоја слика кога ќе имам повеќе време. Сега сакам да земам уште едно. Некако папагаливе ми станааа пасија :)

Јас уште малце ќе треба нов кафез да купувам. Лудово само скока кога е затворен (а поголем дел од времето е надвор) и веќе ми скрши две шипкички и ако ја скрши и оваа третава нема да има каде да му ја ставам прачката за стоење. А многу е мутав кога ќе се навикне на нешто не гледа и скока прееска од кога му ја преместив и се утепа :D :D

Mojot skolovranec rečisi celosno se prefrli na "čovečka hrana". :pos: Problem e što ako ne se kontrolira kolku jade se prejaduva i posle toa samo civka od bolka vo stomakot. Sega mu davame " samo" po okolu 25 sm dolga špageta, a ako go ostaviš sam jade mnogu poveće:facepalm:

Ете мала невнимателност и ојде дивјакот мој. Во шумата е во близина ама нема чанси да го фатам. Освен ако не се врати. Ама уште е студено. Ќе смрзне вечерва. Еххх глупо пиле. Требаше да му ги скратам крилата.

Ете мала невнимателност и ојде дивјакот мој. Во шумата е во близина ама нема чанси да го фатам. Освен ако не се врати. Ама уште е студено. Ќе смрзне вечерва. Еххх глупо пиле. Требаше да му ги скратам крилата.
Izlezi i ako imate vasha svirka mozhe i kje se vrati. Zavisi i kolku vreme bil kaj tebe. Jas imav tigrica shto mi se vrati po svirka ;) ama beshe epten privrzan za nas.

Sent from my HUAWEI G700-U10 using Tapatalk

Izlezi i ako imate vasha svirka mozhe i kje se vrati. Zavisi i kolku vreme bil kaj tebe. Jas imav tigrica shto mi se vrati po svirka ;) ama beshe epten privrzan za nas.

Sent from my HUAWEI G700-U10 using Tapatalk

Не бе овај е едно арогантно копиле. Го видов на дрво најгоре. Немаше шанси да го дофатам и ме игнорираше копиљот. Убаво му беше, уживаше на сонцево
фрлив со дрво неколку пати. Летна и избега уште подалеку вшума сега е на околните дрва. Ќе мора да чекам да се умори и оглдане. Летоска кога избега беше топло на вечер па по 3 дена се врати. Ама сега е студено ќе ми смрзне пилето. Аааа само да се врати му ги скратив криљата. Луд е од сабајле. Ненормално многу енергија има. Едвај чекаше да му сменам храна. Само што го отворив вратничето му ја спрашти ко стрела. Какви акробации правеше само да видите. Ај ќе огладни кај и да е кај 3-4 саатот па ќе го видам.

Арогантно копиле :D
:pos:

Извини брат, знам не е смешно, и мене ми избега исто така да сочувствувам со тебе ама ме изнасмеа како го опиша.

Арогантно копиле :D
:pos:

Извини брат, знам не е смешно, и мене ми избега исто така да сочувствувам со тебе ама ме изнасмеа како го опиша.

Абе таков е не се плаши туку сака дистанца и лош е ако не сака да се гали крека и напаѓа. А навечер е питом ми стоеше на прст вежбаме заедно. Ама на сабајле на тераса кога го вадев се правеше важен. Многу е паметен нема да ме чуди да се врати.

Абе таков е не се плаши туку сака дистанца и лош е ако не сака да се гали крека и напаѓа. А навечер е питом ми стоеше на прст вежбаме заедно. Ама на сабајле на тераса кога го вадев се правеше важен. Многу е паметен нема да ме чуди да се врати.
Знам, знам, опасно интелигентни се птици, прават само што им одговара :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom