Imam lista zemena od veterinarot tuka, na nea pishuva deka ne smee da jade avokado, rukola, chokoladi, mleko, prortenite delovi kompir, proteini i zhivotinski masti...a preporacha morkov, papaya, tikva, kajsija, piperki, brokuli zashto se polni so vitamin a. Posle grashak, boranija nezgotveni a grav soja zgotveni vo periodot na reprodukcija. Cvekinja, hibiskus, magnolia, ruzha, kalinka, da se izbegnuvaat semki mrsni kako sonchogledot, isto i leshnik, badem, makadamia, kikiriki... ova za nimfata od tuka mi kazhaa
Moeto eve skoro edna godina go imam, 10 meseci. Koga dojde nit svirkashe nit igrashe nit jadeshe...mi dolera na terasa koj znae od koj pekol kidnalo. Sega svirja, se mazi ama samo so mene, jade salati epten, ovoshja jok, ama ne leta ushte. Sedi vrz kafezot i koga kje projdam samo kje ja navedne glavata za cheshkanje. Ednash se izbanja...nekako ne mozham da go opushtam da se navikne na nas, da si igra, da doagja so nas, toa me bara mene koga ne sum tamu, ispushta chudni zvuci tivki demek svirka, ama od kafez ne se mrda.
Sent from my HUAWEI G700-U10 using Tapatalk