Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Во последно време повторно им се наврте на цвеќината:lut:. А и све подрчен за јадење станува. Неможи човек да седни да јади, а тој да не се придружи и прв да проба.

Најмногу од све сака да јади семки од јаболко, па и јаболко, мандарини, круши, кори од портокал....

Купив тигриче мало и то тешко спитомвање збесна по нимфата која е постара и дива до макс, сеа ќе купам мал Александар ќе му ебам матер :uzi:

Vo Bitola minatata nedela prodavaa mal Aleksandar za 60 evra što e mnogu povolno

Купив тигриче мало и то тешко спитомвање збесна по нимфата која е постара и дива до макс, сеа ќе купам мал Александар ќе му ебам матер :uzi:

три папагали...? Ќе ти ебат тебе мајката колку што гледам, не се сили :icon_mrgr:

Vo Bitola minatata nedela prodavaa mal Aleksandar za 60 evra što e mnogu povolno
Толку и е. Очи му фрлив.

три папагали...? Ќе ти ебат тебе мајката колку што гледам, не се сили :icon_mrgr:
Нема да мие првпат чував 2 нимфи една тигрица. Ова тигрицава не ја остава на рает нимфата ама некако ко да се подзближени првпат нимфата да седи блиску на некој сантим до др папагал а да не бега или да му сска ко будала али нема шанси да се припитоми овај малиот покрај нимфава нема шанса се пробав.

Сеа Александарот ќе му го пуштам да ги колва жими се понајмило има господар да го напрам, како Јуве де :D

Си купивме тигрица пред некој ден (од петшоп, страра околу 3 месеци), ама изглед премногу преплашена, стои во едно место и само "зјапа", не сака ни да јаде ни вода да пие. Што да направиме, за да се опушти?

Си купивме тигрица пред некој ден (од петшоп, страра околу 3 месеци), ама изглед премногу преплашена, стои во едно место и само "зјапа", не сака ни да јаде ни вода да пие. Што да направиме, за да се опушти?

Оставете ја некој период на мира, ќе се опушти, ќе почне да јаде и пие... само немојте да и се приближувате, и да ја тормозите. Се ќе си дојде на ред :)

Планирав да земам уште една тигрица за да се дружи малку оваа што ја имам, али откако го изгледав видеото нема шанси, мене ме расплака иако не е мое, а не пак да го гледам ова пред мене.

Нормално-промена на средина, луѓе околу себе наместо папагали. Исто и јас кога го купив мојот папагал(козица), беше таков. 2-3 денови вратничето му беше отворено а тој не излегуваше никако.

Сега несака да влези внатре ни под точка разно

Мојов е у пубертет влезен, никако да го натерам да влезе во кафез, влегува јаде просо на минута и одма штрафте. Пијавица од папагал, нигде по станов не идам без него, како привезок е, се игра, се гали како мачка. :D

Мојов е сеуште преплашен, само кака, а ништо не јаде ни вода не пие.

Gesendet von meinem LIFETAB_S1033X mit Tapatalk

За нимфа(cockatiel),земав подарен кафез од другар,татко му што чуваше птици и имаше вишок.
Сега ме плаши не знам дали ќе биде доволно просторно голем за папагалот.Измерив околу должина 35см,широк 25см и висок 45см.Дали ок ќе биде за кратко време да го сместам додека му земам поголем кафез,да не го фрлам овој џабе го земав :)

за кратко време е Ок, но земај поголем во прва прилика.

пс. и вади слики да видиме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom