Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
А јас се чудам зашто мојот го напаѓа татко ми цело време :D

Првите папагали сим ги добил пред повеќе од 30 години, и знам што зборувам,т.е. пишувам

Informiraj se kako se odnesuvale so nego dodeka si bil otsaten . Sigurno nešto nebilo kako treba, zatoa e agresiven, ili eventualno dostignal polna zrelost i napagja sve što e od ist pol. Probaj so ženska osoba da mu se približi, ako ne e togaš agresiven, toa e problemot. Papagalite sekogaš se osetlivi na sprotiven pol
Се однесувал вообичаено. Немало некои промени. Само после 3 месеци дали не ме позна па така ми прави. Вчера го пуштив да лета пак. Леташе леташе викам нема да ме чачка и одеднаш оп на глава пишштење трештење...

9IgoTQA.jpg

Веќе година дена се дружам со ѕверов :brlav::ljubove:

@Зајче можеше во спојлер да го ставиш видеото, и да дадеше предупредување... сега вака ќе мислам на моето починато педерче (n)

Леле не сакав да ве растажам ... извинете :smirce::smirce::smirce:
Колку само љубов има во овие мали животинки :love:

Денес е нешто посебно расположено моето. Пола саат даваше да го галам, му направив добра масажа на главчето и не прекина со црцорење цел ден скоро. И многу ми е интересен деновиве, откога ја ставивме елката и се нема ич доближено, али постојано гледа во нејзин правец и ваљда се чуди што е и од каде никнала. :D

Луѓе си замина мојава нимфа :'( . Нетолерантноста на мајка ми ја уби. Додека чистела мајка ми го кренала кафезот го извадила капакот да и исчисти и оваа бесно излетала и и се фрлила и на нејзе како и на мене, па мајка ми со железна лопата ја треснала и ја убила :( . Не знам навистина што му се случи на папагалов мој, зошто така агресивец стана. Сега сакам да си земам друг, ама ми скисна веќе од нимфи и тигрици. Не сакам розенколис, многу крештават, дајте ми предлог некој ?

Aleksander e najdobar izbor po moe, pogolema ptica, ama kako što gledam po videata ja biva i za zboruvanje i za dresura

На мојата тигрица не и е добро, земав живимицин ама незнам дали да му дадам, има некој користено тоа на тигрица? Добро влијае?

Jas sum im daval samo acetisal direkno vo klun i posle voda nekoja kapka. Ama toa beše na vremeto koga nemaše mnogu lekovi za papagali. Da ne si go ostavil na promaja? Tigricite se poosetlivi na promaja

Цело време го чуваме во најтоплата соба, ама нешто многу се чеша во последно време па го однесовме на ветеринар да му стават капка ivermectin на вратот ама од тогаш само се влоши ситуацијата, иако мислам дека намали со чешањето, се разболе цел е таков ко топче надуван и цело време спие, станува само да јаде и пие вода

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom