Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Читав дека не е убаво во старата храна да му ставиш нова зошто било голем извор на бактерии. Подобро истури го старото, стави ново.

Нормално ли е што кога им гасам струја почнуваат да се движат и јадат..а на пуштена струја се како шипиртосани :D :D

Иначе вчера не беа јаделе ништо,денес им ставив + од тоа јадењето,го дуев ова она..и сега гледам има јадено..а водата слабо изгледа :D

многу срамежливи се :D

И јас го приметив моево дека не пие вода. Го неам приметено воопшто да се напие, чудно ми е некако. :confused:

од бактерии нема опасност,бидејќи обично тигриците `нуждата` ја вршат во кутивчето со вода,па така....

тигрците поретко пијат вода

Мислам дека на папагалчево му е ладно во кафез, зошто кога ќе го пуштам ми се бута во врат или во коса и таму си спие. Предлог некој што да му ставам внатре?

Друштво,гледав по разни форуми дека можело и овошје и зеленчук да им се дава...пример јаболко,зелка ова она..(на тигриците)

Како да им дадам..да излупам лушка од јаболко и да им ја дадам ...?
дајте help малку :D

Друштво,гледав по разни форуми дека можело и овошје и зеленчук да им се дава...пример јаболко,зелка ова она..(на тигриците)

Како да им дадам..да излупам лушка од јаболко и да им ја дадам ...?
дајте help малку :D
Да, може. Не го лупи јаболкото, бидејќи коричката и ја сакаат. Јас на птицава моја и давам морковче и јаболко само. Морковче обожава. А зелката не знам колку е сигурна.... јас не би давал зелка. Позз

Зелка не - тешка е за варење. Имам читано и авокадо е отровно ама тоа кај нас секако тешко дека ќе најдеш.

Од други работи најголем дел се е ОК само зависи од птица до птица што ќе сака. Какарикиве на пример се дават во калинки а јаболките не ги мирисаат многу многу.

Исто имам читано дека семките од јаболки се не баш добри за нив, значи внимавај кога ќе им даваш јаболки.

Zdravo, kako prvo srekna nova godina na site vas i vi posakuvam vo prv red zdravje, uspesi i se najubavo vo idniot zivot :) A vtoro bi sakal da vi gi pokazam nekolku fotografii od mojot nov prijatel Kiwi :)(papagal braunouhi ili kako sto uste gi narekuvaat Conure green-cheeked), 3 ipol godini star racno hranet

2qx5l6c.jpg

1126bsx.jpg

Здраво, Среќна Нова година и Божикните празници. Ако може де ве прашам дали некој знае каде може да најдам ПИРОЧАНКА (машина за чистење на љушпите од мешавините) и одприлика колку пари е??
download.jpg
вака изгелда фала унапред :)

Zdravo, kako prvo srekna nova godina na site vas i vi posakuvam vo prv red zdravje, uspesi i se najubavo vo idniot zivot :) A vtoro bi sakal da vi gi pokazam nekolku fotografii od mojot nov prijatel Kiwi :)(papagal braunouhi ili kako sto uste gi narekuvaat Conure green-cheeked), 3 ipol godini star racno hranet

2qx5l6c.jpg

Жити се кај најде conure кај нас? Не ни знам како ги викаат на балканов овие само имам гледано клипчиња и ми оставиле впечаток на многу интересни птици...

Жити се кај најде conure кај нас? Не ни знам како ги викаат на балканов овие само имам гледано клипчиња и ми оставиле впечаток на многу интересни птици...

Пред неколку месеци имаше во Пет Шоп Поки (во Ѓорѓе Петров се наоѓа кај порта влае), и ги продаваше по цена од 150 Е рачно хранети, а 100 Е диви, но мислам дека ги продал веќе, али ако си заинтересиран можеш да поразговараш со сопственикот на петшоп поки директно преку фејсбук на следниов линк: https://www.facebook.com/pages/Pet-Shop-Poki/538661339557672 и да го замолиш да ти резервираат едно, било див било рачно хранет спроед твоја желба, а инаку јас имав папагали мали александри, но поради тоа што последново време започнуваа некако многу да се касаат (тепаат) и ги разменив двате со конурот, со еден од Прилеп што чуваше егзотични папагали али за жал овој беше единствениот што го имаше, а што се однесува до папагалот, би рекол дека навистина се проминентни, доста интелигентни, забавни, премили, активни, многу сакаат да се галат и да си играат со нивните сопственици, со други зборови овие се големи папагали создадени во мали тела, имаат прилично иста интелигенција како папагалите Ара (Macaw), а освен тоа се и многу убави, поседуваат иста пердувна структура како големите папагали т.е. Африкански или Амазонски, но имаат една слабост, а тоа е дека не се толку добри во аспект на говорењето, тоа не значи дека неможат да се научаат да зборуваат, можат, али не се толку јасни, за таа цел луѓето повеќе ги купуваат поради горенаведените фактори т.е. дека се како циркуси (Clown) и многу интересни, а не поради тоа дека можат да зборуваат :)

Здраво... Имам едено папагалче ( тигрица ) веќе 1 година и 3 месеци...Само седи пред огледало..не лета многу и не пеј..а сега во последните 2 дена само седи стуткано и само јади...Ми треба помош.. Незнам што му е .Aко можи некој да ми поможи.... :( :(

Здраво... Имам едено папагалче ( тигрица ) веќе 1 година и 3 месеци...Само седи пред огледало..не лета многу и не пеј..а сега во последните 2 дена само седи стуткано и само јади...Ми треба помош.. Незнам што му е .Aко можи некој да ми поможи.... :( :(

Голема грешка е што си му дозволувала само пред огледало да седи, така се приврзува кон другото папагалче што го гледа во огледалото, а вас членовите на домот не ве перцепира... давај му клас и чувај ја собата во која претстојува папагалот топла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom