Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
нормално ли е мажјакот да влегува во куќарката? за тигрици зборам пошто прееска го видов два пати влезе а претходно се моташе околу куќарката кога женката беше внатре :)

Имам машка нимфа, скоро 2 години. Има голем кафез, но несака да излага, и кога излага, ќе летне на кратко и после не лета. Претпоставувам дека незнае да лета. А му ставив огледалце за да не се чувствува осамено зашто немам многу време да и обрнувам внимание. Многу ми паѓа жал што е по цел ден само во кафезот, несака да излага, а и кога излага незнае да лета. Дајте некој совет.

Имам машка нимфа, скоро 2 години. Има голем кафез, но несака да излага, и кога излага, ќе летне на кратко и после не лета. Претпоставувам дека незнае да лета. А му ставив огледалце за да не се чувствува осамено зашто немам многу време да и обрнувам внимание. Многу ми паѓа жал што е по цел ден само во кафезот, несака да излага, а и кога излага незнае да лета. Дајте некој совет.

Па си му ставил огледало, се разбира дека нема да сака да излезе. Сега си мисли дека има другар покрај него, и затоа ретко излегува од кафез. А тоа за летањето, подобро однесија на ветеринар, дека стварно е чудно 2 годиншна нимфа да незнае да лета. Можда проблемот и е до крилјата

денеска се спарија тигрициве кај мене :) колку време треба да помине за да го снесе првото јајце ? на колку дена несе јајце и колку време треба да ги лежи?

вчера се спарија папагаливе и се си беше ок си влегуваше женката внатре пред да се спарат и откако се спарија ама гледам денеска некако чудно ми се понаша и поретко влегува во куќарката само 4-5 пати ја видов да влезе нормално ли е тоа??????? ве молам одговорете побрзо!!!:cuc:пред да се спарат не испаѓаше од куќарката само за јадење и да се растресе малку и пак влегуваше а сега поретко.. исто и вчера си влегуваше ама денеска.... многу малку :(

Ве молам, ако знае некој, објаснете ми како се познава што пол е нимфа папагал ? Сам си ми е папагалот, веќе 2 години го имам нема снесено јајце.

можно ли е да се спарат папагаливе а женкава јајце да не снесе? малку чудно е ама... веќе 5 дена поминаа откако се спарија ама женкава уште нема снесено јајце и е многу агресивна ваква беше и пред да се спарат и сега...

можно ли е да се спарат папагаливе а женкава јајце да не снесе? малку чудно е ама... веќе 5 дена поминаа откако се спарија ама женкава уште нема снесено јајце и е многу агресивна ваква беше и пред да се спарат и сега...
Јајцето може да дојде дури после 3-4 недели па и повеќе.

Јајцето може да дојде дури после 3-4 недели па и повеќе.
многу време е тоа.. како што имам читано до 10 дена највеќе и гледам измени кај женсково малку долниот дел од стомакот е поголем, и треба ли навечер да им ја оставам ламбата запалена?

Последно уредено:
многу време е тоа.. како што имам читано до 10 дена највеќе и гледам измени кај женсково малку долниот дел од стомакот е поголем, и треба ли навечер да им ја оставам ламбата запалена?
Не, никогаш птица не снесува јајце навечер, скоро секогаш в зори. Инаку можно е и повеќе од 10 дена, ти реков, но можно е и воопшто да не снесе. Ако не се спрема за гнездо, ништо од јајце.

Не, никогаш птица не снесува јајце навечер, скоро секогаш в зори. Инаку можно е и повеќе од 10 дена, ти реков, но можно е и воопшто да не снесе. Ако не се спрема за гнездо, ништо од јајце.
влегува во куќарката скоро цело време дури некогаш и мажјакот влегува ... значи нема потреба да оставам светло навечер :) ... ај да се надеваме дека ќе снесе јајце.. некако долниот дел од стомакот и е подуен веќе 3-4 дена и приметувам дека потешко врши нужда... во ред ли е тоа?

влегува во куќарката скоро цело време дури некогаш и мажјакот влегува ... значи нема потреба да оставам светло навечер :) ... ај да се надеваме дека ќе снесе јајце.. некако долниот дел од стомакот и е подуен веќе 3-4 дена и приметувам дека потешко врши нужда... во ред ли е тоа?
нормално е тоа....

денеска папагалчево ми снесе јајце само имам еден проблем мажјаков сака да влегува во куќарката а ваа не му дава и се степаа и прпаа низ цел кафез и забележав крф на крилцето на женката и го тргнав мажјакот во другиот кафез... чудно е тоа што до сега мажјаков беше многу мирен веќе две години го чувам мирно си беше пилето ама сега тој се задева многу.. им давав едни капки во водата за парење и триста додатни витамини па до тоа да не е? престанав да им ги давам и ќе им биде ли нешто во посебен кафез барем малку време ве молам кажете што да правам....побрзо!!!

денеска папагалчево ми снесе јајце само имам еден проблем мажјаков сака да влегува во куќарката а ваа не му дава и се степаа и прпаа низ цел кафез и забележав крф на крилцето на женката и го тргнав мажјакот во другиот кафез... чудно е тоа што до сега мажјаков беше многу мирен веќе две години го чувам мирно си беше пилето ама сега тој се задева многу.. им давав едни капки во водата за парење и триста додатни витамини па до тоа да не е? престанав да им ги давам и ќе им биде ли нешто во посебен кафез барем малку време ве молам кажете што да правам....побрзо!!!
Не, катастрофална грешка ! Ова не е хрчак за да го делиш.... заедно треба да ги одгледуваат пилињата .... веднаш стави го и плус женката ќе снесува уште јајца, нема да остане на едно. Ете на другар ми снела 4 во рок од 1 недела се кладивме дека ќе има и 5 то. Можеби тие капки шо си ги ставил хормоните му ги изреметиле, па нормално сега дека ќе биде агресивен. Летај го низ куќи мажјакот изморувај го

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom