Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo na site, sakav edno prasanje do vas, znaci vaka...jas imav par na nimfa papagali t.e. edno masko i edna zenka, maskoto sea momentalno e okolu 10 meseci a zenkata okolu 15 meseci, no pred nedela dena eden prijatel mi podari i uste edna nifma masko 2 godini star i gledam deka imaat dobri soodnosi, ne se tepaat, no znam deka koga se 3 zaedno ne mozaat da se paraat pa sea ne znam sto da pravam, se mislev edniot da go prodavam ali navistina nemam hrabrost, i trojcata gi sakam mnogu, ednostavno ne mozam da odlucam, pa taka da sto mislite vie, dali ako kupuvam uste edna zenka treba da pomogne ? Kafezot mi e so slednive dimenzii: 48cm sirina, 48 cm dolzina i 74cm visok

http://tinypic.com/view.php?pic=rs99xc&s=8#.UvbW5vldWoc
http://tinypic.com/view.php?pic=2cfvzhl&s=8#.UvbXsPldWoc

Pa ako kupis uste edna nimfa i gi odvois masko so zensko treba da bide sve u red

A da ne znae nekoj da mi kaze kako da ja naucam nimfata moja da jade od raka
Stoi na prst ramo glava ali nejke da jade od raka

првин научија да јаде од храната што ќе и ја оставиш на масата пред тебе.после некое време пробај стави храна на дланка.но во пронцип папагалите несакаат да им мафташ со раце пред нив

првин научија да јаде од храната што ќе и ја оставиш на масата пред тебе.после некое време пробај стави храна на дланка.но во пронцип папагалите несакаат да им мафташ со раце пред нив

fala ke se obidam

Може ли да им се дава на папагали тигрици афион?

не сум пробал,но со оглед дека како семе макот им се става во јадења и на деца,мислам дека нема да има проблем.

сепак ако ти покажи два прста папагалот и ти рече -пииис,престани да му даваш:icon_mrgr:

не сум пробал,но со оглед дека како семе макот им се става во јадења и на деца,мислам дека нема да има проблем.

сепак ако ти покажи два прста папагалот и ти рече -пииис,престани да му даваш:icon_mrgr:

почнаа да јадат по малку:) фала (y)

ako ima nekoj sovet da mi dade imam ninfa veke edna godina ama e mnogu diva ako ja pustam od kafez posle imam maka da ja fatam a i kasa kako kuce

многу време си пропуштил за да ја издресираш птицата.сега веќе има помалку шанси за тоа,ама со трудење можиш нешто да постигниш

Dali moze nekojd a mi kaze dali namfava e masko ili zensko?

Attachments

• nimfa.jpg
    nimfa.jpg
    68,1 KB · Прегледи: 27
  • 1654151_736388306385837_436257412_n.jpg
    1654151_736388306385837_436257412_n.jpg
    58,1 KB · Прегледи: 24
  • 1794526_736388346385833_666711283_n.jpg
    1794526_736388346385833_666711283_n.jpg
    63,3 KB · Прегледи: 21
Dali moze nekojd a mi kaze dali namfava e masko ili zensko?

Многу е убаво!!!
Мене ми имаат кажано дека ако има изразито портокалови образи дека е машко...од друга страна и моето требаше да биде машко, па едно време почна да се понаша ко женско, сеа е пак машко... :)
ама мнооогу е убаво :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom