Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Denes si kupiv nimfa:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Moze li nekoj da mi kaze nesto poveke za niv i nivno odgleduvanje i pripitomuvanje
Nimfata e stara 2-3 meseci

Здраво , имам два папагала еден црвеночел и еден тигрица, кога ги купував продавачот рече дека се машки,и оп сеа зимам да и ставам јадење и гледам јајце :D :D :D и што да правам сега :D

Здраво , имам два папагала еден црвеночел и еден тигрица, кога ги купував продавачот рече дека се машки,и оп сеа зимам да и ставам јадење и гледам јајце :D :D :D и што да правам сега :D

podobro trgni go zaso inace pticata samo ke se maci i slabee so lezenjeto na neplodnoto jajce

Прееска на улица најдов една тигрица па ја прибрав, греота е. Ја ставив у кафезот на нимфата и глеам добро се слагаат, и тигрицава е мирна и плашлива како нимфата.

Но оваа вест и не е така добра за Пегла, другата моја тигрица, која ќе мора да си бара нов дом. (ја ќе и најдам, нема сама да си бара, да не се разбереме погрешно) Причини: Пегла е лошотија од папагал, ја тепа кутрата нимфа (која нели, е 5 пати поголема) и коа се у ист кафез, не и дава да јаде. Истото се дешава сеа и со новово.

Прееска на улица најдов една тигрица па ја прибрав, греота е. Ја ставив у кафезот на нимфата и глеам добро се слагаат, и тигрицава е мирна и плашлива како нимфата.

Но оваа вест и не е така добра за Пегла, другата моја тигрица, која ќе мора да си бара нов дом. (ја ќе и најдам, нема сама да си бара, да не се разбереме погрешно) Причини: Пегла е лошотија од папагал, ја тепа кутрата нимфа (која нели, е 5 пати поголема) и коа се у ист кафез, не и дава да јаде. Истото се дешава сеа и со новово.

Зашто едноставно не ги ставиш само во различни кафези? Некако идеата, нимфа и тигрица во ист кафез не ми иде... мој совет е поскоро да ги одделиш.

Зашто едноставно не ги ставиш само во различни кафези? Некако идеата, нимфа и тигрица во ист кафез не ми иде... мој совет е поскоро да ги одделиш.
Во различни кафези се. Ама некако нејќам 2 кафези у соба, многу ми се. Затоа ќе го дадам Пегла а нимфата и новово тигриче ќе си седат заедно во еден кафез. Зошто да не, и двете се мирни, ни се закачаат ни ништо.

Во различни кафези се. Ама некако нејќам 2 кафези у соба, многу ми се. Затоа ќе го дадам Пегла а нимфата и новово тигриче ќе си седат заедно во еден кафез. Зошто да не, и двете се мирни, ни се закачаат ни ништо.

Па во ред, не се закачаат сега, али доволно е еден момент на нимфата да и текне дека сака да се закача... ќе си го носиш на душа. Али ти си знаеш најдобро.

Па во ред, не се закачаат сега, али доволно е еден момент на нимфата да и текне дека сака да се закача... ќе си го носиш на душа. Али ти си знаеш најдобро.
Не, не, ептен е мирна нимфата... а за плашлива да не зборам, еднаш тивко прднав и она се уплаши :D Нема шанси она да се закача.
Така ќе направам, Пегла аут поради недружељубивост и агресија а Бро (нимфата) и новото тигриче (сеа и име треба да му смислам) во големиот кафез на нимфата. Па ако нешто зачкрипи, ќе ги одделам и нив, што ќе праам..

Ja pred nekolku dena kupiv nimfa stara okolu 2-3 meseci
Sve e super mnogu e ziva uste od prviot den si peese i letkase
odma i ja otvoriv vratickata po 3-4 minuti si iskoci cel den si letkase i vecerta i go pribliziv kafezot i odma si vleze
Deneska ja pustiv i odma se kaci na prst ja galev ja mazev ja bacuvav i taka
epten e mirna i mila

како луѓето што се различни по карактер,така е и кај животните.колку нимфи да видиш,толку различни карактери ќе видиш и кај нив.

Штом е такво папагалчето,имаш многу добра основа за да го припитомиш и да го издресираш,така да ти биди буквално `лепак` за тебе

како луѓето што се различни по карактер,така е и кај животните.колку нимфи да видиш,толку различни карактери ќе видиш и кај нив.

Штом е такво папагалчето,имаш многу добра основа за да го припитомиш и да го издресираш,така да ти биди буквално `лепак` за тебе

Sekoj den ja pustam ja mazam ja bacuvam ona muka neme si sedi na prst na glava na ramo si pee pa duri i so dvete tigrici so gi amam doma si igra si pee:vozbud::vozbud::vozbud:
A od tigricite samo ednata e pripitomena a drugata e losha i kasa:oops::oops::oops:

разни карактери,тоа е .нешто што е диво по чуд,тешко се припитомува.не се сите папагали исти

Zdravo na site, sakav edno prasanje do vas, znaci vaka...jas imav par na nimfa papagali t.e. edno masko i edna zenka, maskoto sea momentalno e okolu 10 meseci a zenkata okolu 15 meseci, no pred nedela dena eden prijatel mi podari i uste edna nifma masko 2 godini star i gledam deka imaat dobri soodnosi, ne se tepaat, no znam deka koga se 3 zaedno ne mozaat da se paraat pa sea ne znam sto da pravam, se mislev edniot da go prodavam ali navistina nemam hrabrost, i trojcata gi sakam mnogu, ednostavno ne mozam da odlucam, pa taka da sto mislite vie, dali ako kupuvam uste edna zenka treba da pomogne ? Kafezot mi e so slednive dimenzii: 48cm sirina, 48 cm dolzina i 74cm visok

http://tinypic.com/view.php?pic=rs99xc&s=8#.UvbW5vldWoc
http://tinypic.com/view.php?pic=2cfvzhl&s=8#.UvbXsPldWoc

Јеи Мехмет Паша
Обожаам нинфе, интересни лудаци су ти тој.Можда су ти мушки гејови и праиф камуфлажу пред цурицу, кд она заспие они се се кецаф : ) A можда па фетиш ги е групњак и тк кд спиеш они праиф оргие по кафез. : )))
Убави су ти птице, ја не глеам причину да ги размножуеш осфен ако сакаш да вртиш кеш.Нека си ги сфи три, не продавај никога, можда такој па ке ги изнервираш и нема ни тија што останеф да ти се размножуеф.Женска нинфа дава на занење кд ву се кеца, праи чудни ритуали.Кд ке гу приметиш земи га едно у друу собу играј се сс њега а на овија ги остави романтично пригушено сфетло, флашу бело вино(воду обичну)и добру порцију просо и сончоглед.Можда нема да ги биде чиста работа нели. Ако нејќе сс тога пробај сс другога папагала.Ама немој мноо почесто да ву даваш да праи такфи работе, ке се раскурца ептен и ке гу оговараф надвор врапчиња и гугутке :ROFLMAO:
Поздраф Нездраф !

haha fala na sovetite g. Parvati, iskreno da vi kazam edvaj ve razbrav od dijalektot no sepak ve razbrav, fala vi mnogu uste ednas, bidete mi pozdraveni :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom