Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво , имам два папагала еден црвеночел и еден тигрица, кога ги купував продавачот рече дека се машки,и оп сеа зимам да и ставам јадење и гледам јајце![]()
![]()
и што да правам сега
![]()
Прееска на улица најдов една тигрица па ја прибрав, греота е. Ја ставив у кафезот на нимфата и глеам добро се слагаат, и тигрицава е мирна и плашлива како нимфата.
Но оваа вест и не е така добра за Пегла, другата моја тигрица, која ќе мора да си бара нов дом. (ја ќе и најдам, нема сама да си бара, да не се разбереме погрешно) Причини: Пегла е лошотија од папагал, ја тепа кутрата нимфа (која нели, е 5 пати поголема) и коа се у ист кафез, не и дава да јаде. Истото се дешава сеа и со новово.
Во различни кафези се. Ама некако нејќам 2 кафези у соба, многу ми се. Затоа ќе го дадам Пегла а нимфата и новово тигриче ќе си седат заедно во еден кафез. Зошто да не, и двете се мирни, ни се закачаат ни ништо.Зашто едноставно не ги ставиш само во различни кафези? Некако идеата, нимфа и тигрица во ист кафез не ми иде... мој совет е поскоро да ги одделиш.
Во различни кафези се. Ама некако нејќам 2 кафези у соба, многу ми се. Затоа ќе го дадам Пегла а нимфата и новово тигриче ќе си седат заедно во еден кафез. Зошто да не, и двете се мирни, ни се закачаат ни ништо.
Не, не, ептен е мирна нимфата... а за плашлива да не зборам, еднаш тивко прднав и она се уплашиПа во ред, не се закачаат сега, али доволно е еден момент на нимфата да и текне дека сака да се закача... ќе си го носиш на душа. Али ти си знаеш најдобро.
како луѓето што се различни по карактер,така е и кај животните.колку нимфи да видиш,толку различни карактери ќе видиш и кај нив.
Штом е такво папагалчето,имаш многу добра основа за да го припитомиш и да го издресираш,така да ти биди буквално `лепак` за тебе