Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
јас кога чував тигрици на неколку пати начекав како мачка влегува низ балкон(имав дрво до балконот) и го демне папагалот.ја бркав мачката но немаше ефект.проблемот го решив со волеј удар при едно бегање,и повеќе не ја видов мачката:pos:

е сега за домашна мачка која јади само виршли и млеко....незнам како ќе реагира
Абе ја одма ќе ја фрлам на улица ама од дома ни ми даваат
Кој помине мачоров го напаѓа незнам како ќе реагира на папагал
Ако не ќе ја чувам во подрум

Vo kukarkata stavi krupni drveni delkanici, (kukarkata da bide mimimum 20cm na 20cm, vogorniot del dupka so golemina na jajce od kokoska) i stavaj im hrana da imaan nonstopp full i voda sekoj den sveza i ne gi pustaj od kafez bukvalnoo icc za mesec dva ke se sparat, se razbira ako se masko i zensko xaxaxa poz :D

куќарката ми е напраена 25 на 25 имам дупка напраено се е ок со куќарката само ако знае некој да ми каже што од храна треба да им давам.. ја им давам просо,ленено семе,минерали, и некои додатни витамини црвени се по боја... друго нешто да им давам? имам слушнато дека треба јајце или лушпа од јајце да им се дава ама незз како треба да се приготви,а некако жал ми е да ги не ги пуштам надвор али ај ќе пробам....:)

кај мене папагалите сами си ја одбираа храната,бидејќи најголемиот дел од денот беа надвор од кафез.интересно е што несакаа да конзумираат храна која во јавноста е позната како нездрава-кисело,луто,газирани пијалоцимпиво,ракија..

а од другите работи јадеа како ненормални,посебно торта,бисквити со млеко,риба(очите им беа деликатес),јаболко,ореви,месо кое не е препорачливо,бидејќи не се месојадци.после јадењето на месо,чуствував дека им се зголемуваше агресивноста

куќарката ми е напраена 25 на 25 имам дупка напраено се е ок со куќарката само ако знае некој да ми каже што од храна треба да им давам.. ја им давам просо,ленено семе,минерали, и некои додатни витамини црвени се по боја... друго нешто да им давам? имам слушнато дека треба јајце или лушпа од јајце да им се дава ама незз како треба да се приготви,а некако жал ми е да ги не ги пуштам надвор али ај ќе пробам....:)

Zaboraviv da ti kazam, Se pravi smesa od vareno jajce,rendana jabolka i leb.. se namokruva malce lebot i se mesi so varenoto jajce i jabolkata i se dodeka ne se izednaci smesata :)
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 23:52 ---
Фала што ми кажа
Значи убаво прашав и не ми треба некој паметен одговор како твојот :гомце:

Macka i papagall.. hmmm nevozmozna kombinacija .. ke najde moment i ke go izede so garancija, :)

Macka i papagall.. hmmm nevozmozna kombinacija .. ke najde moment i ke go izede so garancija, :)

Може, ако мачката е од мала со папагалот, ама потешко обратно. Јас имам чувано мачка куче и папагал, папагалот дури беше и старичок и не леташе многу многу туку си трчкаше по земја. Мачката скоро и да не беше заинтересирана за папагалот. Ама затоа кучето што дојде последно, го јадеше и од мачката и од папагалот

Може, ако мачката е од мала со папагалот, ама потешко обратно. Јас имам чувано мачка куче и папагал, папагалот дури беше и старичок и не леташе многу многу туку си трчкаше по земја. Мачката скоро и да не беше заинтересирана за папагалот. Ама затоа кучето што дојде последно, го јадеше и од мачката и од папагалот
od kolkavo ska neka e ipak ne e pametno

od kolkavo ska neka e ipak ne e pametno
според мене сепак, какви ќе станат животните најмногу зависи од човекот. Сум видела мнооогу пати птици со мачки да си се океј :)

Denes si kupiv nimfa:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Moze li nekoj da mi kaze nesto poveke za niv i nivno odgleduvanje i pripitomuvanje
Nimfata e stara 2-3 meseci

Denes si kupiv nimfa:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Moze li nekoj da mi kaze nesto poveke za niv i nivno odgleduvanje i pripitomuvanje
Nimfata e stara 2-3 meseci

јас сум немал нимфа,за жал неможам да ти помогнам освен совет ако неможиш да поднесиш пеење и црцорење,свирење....купи си лексилиум:vozbud:

Вртев по страниве и не можам да најдам. Тигрица, веќе подолг период има диареа. Начин да се запре? На вет ни кажаа само афион, и дававме афион али не се смирува? Некој вакво искуство?

обавезно да ја прокувуваш водата што му ја даваш.папагите се малку незгодни што во истото место и вршат нужда и пијат вода од тука!!!!!!!!!!!!

мене кога ќе ми беше болна тигрица така од памет им давав `ацетисал` дробен и дирекно во клунот насила им го ставав ,а после тоа нормално вода.

дали ова ќе ти помогни или ќе го доупропасти папагалчето-незнам.

одлучи си сам

обавезно да ја прокувуваш водата што му ја даваш.папагите се малку незгодни што во истото место и вршат нужда и пијат вода од тука!!!!!!!!!!!!

мене кога ќе ми беше болна тигрица така од памет им давав `ацетисал` дробен и дирекно во клунот насила им го ставав ,а после тоа нормално вода.

дали ова ќе ти помогни или ќе го доупропасти папагалчето-незнам.

одлучи си сам

Нема логика, водилката е затворена а секогаш пие превриена вода. А ацетисал што е, не знам, подобјасни малку?

па оние апчина како андолот,сите тие ја имаат таа некоја си ацетисална(или како ли беше) киселина во нив.познати апчина уште од времето на Ју кога немаше толку избор како сега(јас сум малку повозрасен од повеќето овде:facepalm:).Тигрици чував во 80-тите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom