Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Зедов нимфа. Месец и нешто има, бебуле, ка мисирка е у главата - топраа ќе му раста пердуви. Него ја навикнат бев на стариот, умре пред месец ипол на 26-7 години ( летото 1986 татко ми имал пар и од нив биднал папагалов мој бивши али пилево го дал на кумот, кумот добил астма ова она и од 91ва папагалот татко ми на мајка ми и го дал ради тоа шо тогај не чувал папагали ). Како и да е папагалов нов ќе го навикнемо со тек на време ама сега дур е мал освен сипина кост шо му треба друго ? Врска неамо, татко ми и тоа шо го знаел пред нецели 30 године сега не го памти... Ве молим за помош малце :)

А иначе да, мушки е... Ќе ме уништи днојве ка ќе се распее...

папагалите нејадат-кисело,луто,газирано..друго све јадат што јадиме и ние.избегнувај да ти јади од месото кое го имаш на маса затебе-од месо стануваат агресивни.друго све што јадиш давај му нека си јади.основна храна нормално е за папагали-комбинација на разни семки.

обожаваат да пијат природни домашни сокови-од капинка,вишна,оревите им се омилено јадење

Kako da gi spitomim ???? Znam deka e tesko zosto se dve i imaat po 1 mesec..

два папагали многу тешко е да се спријателат со човек.сурово е но само ако ги разделиш ќе се припитомат кон човек.папагалите се друштвени животни и ако немаат папагал за дружба,бараат дружбна во човекот.

можиш и двата да ги дресираш,но многу повеќе напор треба,и ефектот ќе биди помал него да е сам папагалот

Денес ми умре папагалот.
DenglerSW-Peach-faced-Lovebird-20051026-1280x960.jpg

Исто вакво беше. Повеќе од 15години го чував :( А пред тоа други го чуваа неколку години. :(
што раса ти е оваа?

Денес папагалчето ми е накако многу мирно,стои на една нога,се тресе, и неможе да лета како т.е губи висина се удира и пага на земја :( што може да му е ?

погорниот папагал е розе колинс,и се смета дека е најтемпераментен папагал од сите.ја викаат и љубовна птица бидејќи многу се приврзува кон партнерот,а ако го нема одбира еден од сопствениците и буквално душа дава за него.изразито љубоморна птица.не се препорачува за тој што сака да има мирна птица како за разонода.

Соул-папагалот ти е болен.Јас во вакви случаеви цум им давал сосила во клунот `ацетисал` и вода,но најдобро прашај во продавниците за папагали,ипак имаат искуство

Денес папагалчето ми е накако многу мирно,стои на една нога,се тресе, и неможе да лета како т.е губи висина се удира и пага на земја :( што може да му е ?

Види прашај до најблискиот пет-шоп, тие се разбираат во се, вака ние неможеме да ти помогнеме, а и да ти дадеме некој совет, незнам колку би помогнало на папагалчето, дека се разбира не сме експерти.

нормално е тигрица во првите 4-5 дена да стои на едно место како статуа во кафез голем со димензии 80 со 60 цм во поголем дел од денот нели ? :pos:

zdravo sakam da se konsultiram ....imam tigrica ...dali e vo red ako malce se puste muzika? ili toa ke mu smeta..

Ние имаме проблем последниве недели, чувам тигрица година и некој месец, почна да го јаде весникот доле, и го тргнав, сега приметувам деновиве го јаде тоа како перденце што е за околу кафез да не се расфрла, и давам витамини за јадење редовно, што може да и фали?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom