Падна митот за "патриотизмот" на Премиерот

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување
Добро во право сте и двајцата. Јас не сакав на било кој начин да улетам политички на форумов али не може зошто тоа и ни е реалноста. Ама имам некое чувство дека со Грујо ситуацијава ке се подобри (што не значи и дека нема да погрешам) ама мора кон нешто да се осврнам. Никој не може се што се случува да го осети на своја кожа бидејки не си вклучен во сите сегменти на општеството. Но еве да ги кажам кои благодети ги имам лично јас од оваа влада - Апсолвент сум па добив компјутер, родителите ми имаат повисока плата за 10% (ке бидат 30), баба ми дедо ми пензијата исто 10%, зборам поевтино на мобилен, имам поевтин интернет а наскоро и фиксен, полека се отвараат работни места повеке (иако не сум за странски инвестиции ни требаат наши), се осекам сигурно со полицијата што брутално апси (јас сум за уште побрутално) итн итн. Ете некои од работите што сум ги осетил а за високи политики како инфлација и скап бензин никој од нас не е компетентен да збори зошто тоа колку и да мислиш дека го разбираш многу грешиш. Тоа е политика која се крои со години и не можеме да осетиме ние нешто многу од тоа. Ете некои од моите аргументи.

Киро ви е крив, а погледнете што напишал Мисирков

Што, всушност, содржи „Дневникот“ и во што е поразличен од книгата „За Македонцките работи“. Во оваа мала книга со исклучително големо значење за нас-Македонците и нашиот идентитет, отпечатена во 1903 година, Мисирков категорично нагласува: „Имињата: Србин, Бугарин и Грк си ја ислужија својата служба во Македонија и за нив таму нема веќе место. Време е да ги замени едно општо име за сите македонски Словени - името Македонец“.

Слушнав ставови, ама јасни не.
значи не си го слушнал тито петковски кога кажа:
"ние влегуваме во коалицијата `Сонце` за компромис за името."
ако груевски веќе го сменил името пред букурешт....за што ќе праат `сонце` компромис?за кое име?тоа што веќе е сменето?
појасен став од ова,не ти треба.

да ви падне се` на вас од сдс.

Киро ви е крив, а погледнете што напишал Мисирков

Што, всушност, содржи „Дневникот“ и во што е поразличен од книгата „За Македонцките работи“. Во оваа мала книга со исклучително големо значење за нас-Македонците и нашиот идентитет, отпечатена во 1903 година, Мисирков категорично нагласува: „Имињата: Србин, Бугарин и Грк си ја ислужија својата служба во Македонија и за нив таму нема веќе место. Време е да ги замени едно општо име за сите македонски Словени - името Македонец“.

Чудно...........?

Уште не се јавија со демант овие од ДПМНЕ, отсек историја, да прокоментираат малку...........

Стварно чудно??

Чудно...........?

Уште не се јавија со демант овие од ДПМНЕ, отсек историја, да прокоментираат малку...........

Стварно чудно??

А што има па баш сега да коментираат?
Од каде ви текнаа прашањава и историските дилеми баш пред избори.

А што има па баш сега да коментираат?
Од каде ви текнаа прашањава и историските дилеми баш пред избори.

Брате доволно ти кажува се слоганот под нивното имагинарно сонце кое го нудат на Македонија..

Брате доволно ти кажува се слоганот под нивното имагинарно сонце кое го нудат на Македонија..
.

Халоо, братеее, ако имаш нешто паметно, што и не мора да биде толку паметно, да кажеш, бујрум кажи, а доколку немаш, биди љубезен и не спамирај само без врска и офтопик, скокајќи од тема на тема, и пишувајќи се едно исто.
Искрено и добронамерно.
Поздрав.

.

Халоо, братеее, ако имаш нешто паметно, што и не мора да биде толку паметно, да кажеш, бујрум кажи, а доколку немаш, биди љубезен и не спамирај само без врска и офтопик, скокајќи од тема на тема, и пишувајќи се едно исто.
Искрено и добронамерно.
Поздрав.
Па напишано е се претходно во врска со темата, немате аргументи бидејќи сакавте изјавата да ја извртите по ваша воља...но, ете гледај ја емисијата пак ако сакаш, залудни ви се таквите измислици!!!

Патем само сакав да дадам мал коментар на претходниот пост, но еве сега не ќе морам повеќе да коментирам бидејќи ќе го имам во потпис!!!

Се извинувам ако толку бев оф топик...

Го смени?? - НЕ! точка. период. крај . енд оф д стори.
Кој ќе го смени името, без да ме праша мене, ќе плукам по него.

Ако пратеше добро, тој на странците му рече дека, ок тој предлог изгледа добро, па ако му се допадни на македонскиот народ, ќе го прифатеиме. Значи не рече да на ниеден предлог досега, туку рече дека тој предлог има СМИСЛА да оди на референдум. Ама грција го доби .
pa koga toj nemoze i neznae da odluci kako premier na drzava togas kogo predstavuva toj so svojot mandat?

pa koga toj nemoze i neznae da odluci kako premier na drzava togas kogo predstavuva toj so svojot mandat?
А дали ти му даде мандат да го смени името? или му даде мандат да ја исполни предизборната програма „Преродба во 100 чекори“?

А дали ти му даде мандат да го смени името? или му даде мандат да ја исполни предизборната програма „Преродба во 100 чекори“?
Добро што инструкции имате од СДС, дали нон=стоп да си ја чукате главата од ѕид???
Тешко вас, незнам што тука има да полемизираш кога јасен е ставот, па истиот е пренесен и во проширената и надградена програма, дека за предлог кој би бил донекаде пристоен НАРОДОТ ќе одлучи на референдум!
Доколку од старт се понуди непристоен предлог за кој ставот на народот би бил јасен нема потреба од референдум и автоматски ќе биде одбиен!!!

Свестете се СДС, на Македонија и требаат разумни глави кои ќе целат кон исполнување на националните интереси, а не вашите лични!

Другар, демократија е секој да може да ги искаже своето мислење...Ти го имаш тоа право, но кога се спротиставуваш на нешто НОРМАЛНО би било да се спротиставиш со факти како би ми укажал каде грешам, дека треба да го променам мислењето и слично...

Навистина си безнадежен кога критикуваш, а незнаеш зошто!!!

точно така ама и демократија не значи дека некој ако мисли спротивно од тебе е партиец, полтрон или сл???? Демократу

точно така ама и демократија не значи дека некој ако мисли спротивно од тебе е партиец, полтрон или сл???? Демократу

Токму така, но изгледа демократот го чита само тоа што сака да го види и чуе.

Биејќи не ме следи, еве му материјал во врска со темава, па нека повели со неговите контрааргументи.

Значи , чекав да се договорите дали Премиерот рече "Па добро генетски гледано несме нели мешавина од сите народи кои живееле на овој простор" или "Па добро генетски гледано ние сме нели мешавина од сите народи кои живееле на овој простор", ама на дечково кој сакаше да изконструира нешто, му текна дека може да си даде аутогол, па си ја поправи намерната печатна грешка.
И сега дефинитивно е "ние сме нели мешавина од сите народи кои живееле на овој простор".Се надевам дека нема пак да се предомислите. Еве ќе почнам со фактори:

Фактор патриотизам. Груевски го кажа тоа што го кажа, и Јас сметам дека е крајно недопустливо таква изјава да испадне од устата на еден политичар кој се декларира себеси за крајно патриотски настроен, кој претставува една десничарска опција која по статут
е народна партија, и на кој, голем дел од неговата подршка се заснова на претходните две работи.

Фактор Тајминг. Факторот тајминг, е втората работа што сакам да ја потенцирам. Изјавата е дадена во време кога сме соочени со груби опструкции од страна на сите наши соседи. Да потсетам. Бугарија не ни ја признава националноста, Грција не ни го признава името, а Србија потајно и прикриено не ни ја признава територијалноста. Колку и да е точна тезата дека "генетски гледано ние сме нели мешавина од сите народи кои живееле на овој простор", не смееше да дојде од устата на носител на највисоката функција во државава и несмееше да дојде во време кога грчевито се трудиме да докажеме на целиот свет, а најмногу на комшиите наши, дека ние сме МАКЕДОНЦИ.

Фактор перење. Неможам да разберам до која крајност може да оди голтањето и перењето на се што кажал Премиерот, а да се нема
чувство за ситуацијата во која моментално се наоѓаме (види фактор тајминг). Размислувањата на поединци на форумов, кои сакаа да ја исперат непромислената изјава, отидоа до таа граница што сосема се совпаѓаат со размислувањата на оние кои сакаат да не нема, но јас верувам дека они не мислат така, и дека само сакаа да си го заштитат лидерот. За да не се повторувам, и да не именувам, размислувањата можат да се видат на некоја страна поназад во темава.

Фактор разбирање. Ќе ја сварев некако тезата со генетиката на Премиерот, доколку наместо терминот ние сме (што значи ние македонците сме), го употребеше терминот ние балканците сме нели мешавина од сите народи кои живееле на овој простор.

фактор злоупотреба. Многуспоменуваниот поранешен Претседател на Република Македонија, Господинот Ќиро глогоров, даде една
слична непромислена изјава која дебело се злоупотребува од страна на грците, и од други, а всушност изјавата што ја дал, Јас ја немам видено во целост никогаш, па можеби и таа е извадена од контекст. Немам ама баш никаква намера да ја правдам изјавата на Ќиро, само сакам да повлечам една парарела со можната злоупотреба на изјавата на Господинот Никола Груевски.
Значи уште утре некој недобронамерен комшија, може лепо да го исече делот за генетиката, а да го остави "ние сме мешавина
од сите народи кои живееле на овој простор",па да ја качи на интернет со наслов edit by Премиерот на соседната држава, и да докажува кој е македонец а кој не е.

Добро што инструкции имате од СДС, дали нон=стоп да си ја чукате главата од ѕид???
Тешко вас, незнам што тука има да полемизираш кога јасен е ставот, па истиот е пренесен и во проширената и надградена програма, дека за предлог кој би бил донекаде пристоен НАРОДОТ ќе одлучи на референдум!
Доколку од старт се понуди непристоен предлог за кој ставот на народот би бил јасен нема потреба од референдум и автоматски ќе биде одбиен!!!

Свестете се СДС, на Македонија и требаат разумни глави кои ќе целат кон исполнување на националните интереси, а не вашите лични!

Више преку таквото ми дојде од вашите демократични спамирања на форумов и вадење од контекст нечии постови....

Какви инструкции има во мојот претходен пост од страна на сдс ???
Тоа што прашав дали BlackPanther и Македонскиот народ (меѓу кои бев и јас) му дадоа подршка на Грујо и ВМРО за програмата „Преродба во сто чекори“ или за промена на Уставното име на Република Македонија???

Доколку нешто те бунат („“)наводниците тогаш би те замолил да си прочиташ граматиката на Македонскиот јазик и неговиот правопис... наместо да спамираш на форумов и да реплицираш на постови кои во корен се подршка на твојата работодавачка групација...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom