Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Далечната 2000 и некоја групата Анастасија имаше концерт на античкион, ми се чинит и бесплатно беше, не се сеќавам точно, ама убо беше. Имат и Павароти пеено на Охридско лето 80 и некоја. Леб и сол 2000 и некоја прекрасен концерт. Синтезис исто то време еден убав концерт во киноно имаја, дека врнеше на античкион тој ден. И Балашевиќ имат идано. И кој не. Лени Кравиц, ди џеј Тиесто. Чорба итн. Идаше и Џеј од овие српскиве.
Ама то време имаше и емтиви.
Сеа се други времиња
Е сеа ако гледаме снимки постари градов од година во година се појќе тонит во кич, ама то е, шо да прајш. Можда еден ден ќе не угрејт сонце и нас да е пак покултурно.
Автоматски споено мислење:

Не е само Охрид паднат. Сакам да кажам и општо нивото на музика, култура и општо се во државава е паднато. Такви пеачи како Сариевски, Васка Илиева, Вања Лазарова уште 200 години нема да се родат.

Па секаде е паднат квалитетот бе друже не е само Македонија. Доста со тој губитнички менталитет како само кај нас све да е најлошо.

Си ги видел ли сите нови англиски песни? К**, Пи***, се***, пиштоли. Али тоа го слуша капитализмот за жал. Дека многу незнаат англиски мислат странските песни се подобри и покултурни од балканските.

8 инчи е добра цевка, ке ја јавам цела ноќ :ROFLMAO:
Мојата добра другарка е лоша кучка :tapp:

Васка Илиева ја замени Антонија Гиговска, што се слика гола како е трудна. Исто како Ким Кардашијан.

Па секаде е паднат квалитетот бе друже не е само Македонија. Доста со тој губитнички менталитет како само кај нас све да е најлошо.

Си ги видел ли сите нови англиски песни? К**, Пи***, се***, пиштоли. Али тоа го слуша капитализмот за жал. Дека многу незнаат англиски мислат странските песни се подобри и покултурни од балканските.

8 инчи е добра цевка, ке ја јавам цела ноќ :ROFLMAO:
Мојата добра другарка е лоша кучка :tapp:

Васка Илиева ја замени Антонија Гиговска, што се слика гола како е трудна. Исто како Ким Кардашијан.
Uste Vaska Ilieva gola da ja videvme, son na sekoj maz :D

Луѓе, за концертите, турските серии итн. Не ни се криви ниту ТВ куќите, ниту организаторите, туку си сме криви ние како народ. Значи живееме во капитализам, пазарна економија, побарувачка-понуда. Газдата и продукциите кои ги организираат концертите им е целта да направат профит. Е сега, да го донесат Енрико Мориконе и слични нему, ќе коштаат еден куп пари, а нив искрено не ги слушаат толку колку што ги слушаат сподоби како Јала Брат, Бресквица, Теодора, Војаж и слични нив, кои ги носат за кило семки и гајба пиво а ќе имаат три пати поголем профит од тоа да го донесат Мориконе. Факт.

Исто и со сериите. Ќе купат една турска серија која кошта 0.5 денари минутата, и ќе има гледаност далеку повеќе од CSI: LA која кошта 200 usd минута....

Јасно ми е дека на тој начин функционира пазарната економија , ама сепак треба да има какво такво ниво на квалитет . Нека носат и такви суштества како тие шо ги наброја , ама еднаш годишно или еве нека е и на 2 години нека донесат некој кој барем малку вреди.

Инекс Горица, уствари по ново Олгица 2. Ај лежалки, сега и цели гарнитури ставиле, тросед, двосед..

1691222232582.png
1691222303641.png

Потпеш исти случај, не можеш да поминеш од лежалки, а преку песокот даски заковале, лежалките на рамно да им се. Има некој закон овде или слабо?

Инекс Горица, уствари по ново Олгица 2. Ај лежалки, сега и цели гарнитури ставиле, тросед, двосед..

Прегледај го приврзокот 386635
Прегледај го приврзокот 386636

Потпеш исти случај, не можеш да поминеш од лежалки, а преку песокот даски заковале, лежалките на рамно да им се. Има некој закон овде или слабо?
Значи успеаа и овде да се покакаат. Баш убава мала плажа беше ова. Стави си крпа, имаш и сенки, лепота. За кој не му е мака да ги качува после скалите нагоре :D

Прегледај го приврзокот 386635
Прегледај го приврзокот 386636

Цело основно го поминав на оваја плажа, релација прва па втора, така нешто комбиниравме. Одевме со точаци од 12 до 8, само пуфкарон беше почесто таму од нас. Сега не сакам ни да се приближам. Како достојна замена, после толку сезони, си ја најдов Акапулко. Засега е ок, ме потсеќат на Втора - имат природна сенка и не е узурпирана. Од сите други ми се лошит. Одев на 10ка до пред короната, ама од ко го рушија кафичот таму во короната остана само прашина, ко на каменоломон кај Маврово да сум работел смена се осеќав.

Цело основно го поминав на оваја плажа, релација прва па втора, така нешто комбиниравме. Одевме со точаци од 12 до 8, само пуфкарон беше почесто таму од нас. Сега не сакам ни да се приближам. Како достојна замена, после толку сезони, си ја најдов Акапулко. Засега е ок, ме потсеќат на Втора - имат природна сенка и не е узурпирана. Од сите други ми се лошит. Одев на 10ка до пред короната, ама од ко го рушија кафичот таму во короната остана само прашина, ко на каменоломон кај Маврово да сум работел смена се осеќав.
Делот од пристаништето накај карпите се држи уште, добар е, ама овој од другава страна хаос го направиле. Слушнав нешто тие што ја држат Jungle Beach ги поставиле гарнитуриве.

Вака треба и кај нас:
Зголемени контроли на плажите во Грција за нелегално поставени лежалки, по реакциите - Канал 5 (kanal5.com.mk)

Делот од пристаништето накај карпите се држи уште, добар е, ама овој од другава страна хаос го направиле. Слушнав нешто тие што ја држат Jungle Beach ги поставиле гарнитуриве.

Вака треба и кај нас:
Зголемени контроли на плажите во Грција за нелегално поставени лежалки, по реакциите - Канал 5 (kanal5.com.mk)
Е што дел е тоа 10м², јас поминав пред па почне сезонава и кога видов до каде ставиле лежалки се разочарав, лани една третина од овие беа.

Не дека не сакам да плаќам, ама често одам пред или после работа а за 2-3 саати да им платам цела цена не бива.

Затворена е водана шо течеше на сред плажа од пукната цефка? Имат кампери останато таму? И го расфаќет ѓубрето?

Уба плажа за замена е Лагадин кај црквичено, мирна,чиста со природна сенка и никој не те замарат. Си земаш пијачка, столчиња и убајни.

Јас уште одам втора, ама само со една крпа, ко порано шо одевме и обавезно со точак, така да за после работа е само таја опција за со точак, а кола не сакам да палам, секако седам по цел ден

Акапулко е супер ама многу змииии имат.

Затворена е водана шо течеше на сред плажа од пукната цефка? Имат кампери останато таму? И го расфаќет ѓубрето?

Уба плажа за замена е Лагадин кај црквичено, мирна,чиста со природна сенка и никој не те замарат. Си земаш пијачка, столчиња и убајни.

Јас уште одам втора, ама само со една крпа, ко порано шо одевме и обавезно со точак, така да за после работа е само таја опција за со точак, а кола не сакам да палам, секако седам по цел ден
И мене Лагадин ми е најдобра, насабајле поготово водата е мераци.
Само да не го уништат и овој дел...

Цар Самуил да не го месел геврекон 130 денари што е? :pos: :pos: :pos:
Таа е цената на побарувачката во Охрид. Холанѓанец и 300 денари би платил за боженственото охридско ѓеврече. Сепак таа убавина е бесценета, па 130 денари за ѓеврек е малку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom