Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, по пола ставаја ама толку беше вкусен шо по 2 ги јадев.. Уште пред да почнит голем одмор ги имаја праено зато шо неможеа да постигнат, па даваја готој тостој, две работеа внатре.Од 25 беше со по пола парче салама и кашкавал .. а од ко ни ги дадоја мантилите да ги носиме јадевме за без пари пошо лесно беше да го скриеш под мантил
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Лебарите кај Емуц -Тито и кај Гимназијата парче не праеја на одмор ко трчавме да купиме четврт леб и сто грама салама тие веќе имаа спремено и не вагаа мамица им ебам коштаплерска 80гр а наплаќаа за 100грама и ни каса имаше тогаш ни бакрачи,ЏАНДАР ЗБИРА.Од 25 беше со по пола парче салама и кашкавал .. а од ко ни ги дадоја мантилите да ги носиме јадевме за без пари пошо лесно беше да го скриеш под мантил
Sent from my MI 9 using Tapatalk
LjuljiНе љоља, мислам љуљи го викавме
Абе кај ви текна, хахаха
Ljuljida beeeeeeeee
A be vreminja go mislev, ama ne mi teknuvase. Sekogas koga ke vidam crveno jabolce na stapce na nego mi teknuvase.
Glavna faca, ke se parkirase so toj partizanskiot tocak i "pazarot pocnuvase".
Sekogas bese oblecen vo edno sivo kratko paltoNikogas ne go smeni autfitot. Sega sigurno e pocinat zatoa sto uste togas bese star.
Од тогаш не се имам сетено на чикава и дури сега ми текна, кои времиња. Уште како пред мене да е стално расположен и окезен со огромна насмевка
И на земја постелено шарено ќебе
Нас Климент горе Бачева по физика ко ке не пушчеше хамбургер да и купиме од Софти (сендвичарата наспроти Табана) стално ни велеше хамбургер без помфрит да ми зејте, ние деца, без пари, нормално со појке помфрит нарачвевме ама дур се качевме пак горе нашкола, помфритот маф го праевме и пак Бачева ќе си добиеше хамбургер без помфритВо Емуц имало некој професор шо ги пуштал бурек да им купвит и СПОРТ ама го начиле дека му се гадит од неубај работи и само шо ќе каснел двапати и ученикот ќе одел на 2 метри растојание и ќе се почешал на курот и ќе му речел профа можит да одам до вц а овај "на земајго буреков и бриши од овде да ти ебам муцката" ....шема разработена.
Потака е Света Ѓорѓија кое игралиште назад го имаше со кошојте таму се имав оставано еден одреден период од детствово, се лупаше деноноќно се збираја да игрет од по 5 мала тука и од секакви генерации. Ко ќе ни се здосаеше се редеја едни голчиња од греди и црвена вреќа од компири за мрежа, се пуцаше дур не се степнит 4 на 4 и се дуеве со вода на чешмана во црквана. Па за подоцна се играше и кришмиш низ таја околина ко шо се сеќавам. После години ги скинаја кошојте и го напраја паркинг да им се пљукнам.Да, по пола ставаја ама толку беше вкусен шо по 2 ги јадев.. Уште пред да почнит голем одмор ги имаја праено зато шо неможеа да постигнат, па даваја готој тостој, две работеа внатре.
Автоматски споено мислење:
Значит оделенијата беа делени во 2 друштва. Тие шо јадат во Снежана и тие шо јадат кај Дуле. Дуле до ден денес работит, баш пред некој ден го сретнав, немаше нешто убај тостој, то преливите му беа ептен лоши( посебно мајонезот) ама па беше поефтин за разлика од Снежана и поблиску беше до Христо
После почна да продават и сладоледи и смоки, грицки такви работи, денес имат и апартмани отворени, незнам дали уште прајт тостој стварно..
Кај кружното шо се ојт за Карабегомаала-Даме Груев тој делот беше затворен и берберницата и дуќанчињата не потоеја тука позади беше празен простор имаше големо дрво се лупаше фудбал и стари куќи имаше пред пропаѓање.На некој од нив дали општината или трудбеник со договор им ги зеде распаднатите куќи и им даде станови или лепенки куќи во Воска,мислам некој од нив после 30 и кусур години се врати од таму В.Маала и роварит пак хахаПотака е Света Ѓорѓија кое игралиште назад го имаше со кошојте таму се имав оставано еден одреден период од детствово, се лупаше деноноќно се збираја да игрет од по 5 мала тука и од секакви генерации. Ко ќе ни се здосаеше се редеја едни голчиња од греди и црвена вреќа од компири за мрежа, се пуцаше дур не се степнит 4 на 4 и се дуеве со вода на чешмана во црквана. Па за подоцна се играше и кришмиш низ таја околина ко шо се сеќавам. После години ги скинаја кошојте и го напраја паркинг да им се пљукнам.
А
И јас ги фатив кошојте при крајот, игравме на кошот шо е кај Виктора.. Виктор Матјан е луд и ден денес, билдер беше и најдобар другар со тој Перо, ко Хипо и Чипо беа двајцата.. Кај Перо имам вежбано дур не запишав факултет, стегнат, игла вгз не му влегвеше, внатре камен ладно, ќе ги пуштеше некој то радијаторчето да подзамлачит внатре, тој ќе слезеше: Абе не ви е жешко? Во жешко не се вежбатСо пола саламче и со пола кашкавалче давалеОва ко ти со пола нога да влегвиш
Потака е Света Ѓорѓија кое игралиште назад го имаше со кошојте таму се имав оставано еден одреден период од детствово, се лупаше деноноќно се збираја да игрет од по 5 мала тука и од секакви генерации. Ко ќе ни се здосаеше се редеја едни голчиња од греди и црвена вреќа од компири за мрежа, се пуцаше дур не се степнит 4 на 4 и се дуеве со вода на чешмана во црквана. Па за подоцна се играше и кришмиш низ таја околина ко шо се сеќавам. После години ги скинаја кошојте и го напраја паркинг да им се пљукнам.
А наспроти живееше онај кељајцана Виктор тој луд знаеше да видит на моменти хаха позади во улицата се сеќавам имаше и тереана. Ја држеше Перо а.к.а Луди Милојко, Виктор таму вежбаше. Ни кажвеше вежби кревајте одете и ние будали ко дечишта плаќавме кај Пера да креваме железа. Ако стропаше малку со тие тегојте слегвеше одозгора Перо и се дрецкаше од земи, исто и сред лето ко ќе пуштевме вентилатор на нанајко да акат натре. Во истата линија ми се чинит дека имаше и еден шо праеше колбаси, а после извесно време ко да истаде некој тука флипер пинбал и се лупаше остан така со жетони и пари. Кој ги памтит флиперине кај Папу наспроти школоно Христо во едно куќаре мало и внатре просторче и плус по скалички повнатре имаше уште 2 флипери? Ја имаше онаја играна со сечење слики од женишта по танга и цицкишта олкај без да те изедет оние глупиме зеленине шо те бркаја.
Кој се сеќават на Бабана? Старо чоече со пони точак и капа зимсна од онаја со уши и плентенки надолу? Возеше со то Понито и се дереше "Aуффф Баба"
После излезе уште поблесав лик Номче Батиста шо се здрвуваше секој ден, шеташе по костум и звонеше кај "Mister President" се праеше дек зборвит со Џорџ БушТој уште е таков, секајца.