Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Абе Охрид како Охрид е закон град....уште луѓето да беа поарни...многу се самобендисани...ко демек со самото то шо се охриѓани, го држат господ за ј...а и го тресат.....егоизмот кај нив е на ептен високо ниво....

Ам не идај, шо да ти речам. Како то на сите странци им чиниме, а на домашните туристи им е за нигде? Зато шо на странците не им е битно дали во собата имат џакузи и две купатила, за разлика од домашните туристи.

Kirius напиша:
Абе Охрид како Охрид е закон град....уште луѓето да беа поарни...многу се самобендисани...
Ам не идај, шо да ти речам. Како то на сите странци им чиниме, а на домашните туристи им е за нигде? Зато шо на странците не им е битно дали во собата имат џакузи и две купатила, за разлика од домашните туристи.

Сеа ќе ми се лутиш, ама па за тоа сме тука де, да дискутираме.
Кога јас одам во планинарски дом некаде на Караџица на пример, не очекувам да имам ни тоалет во собата, а камо ли туш во тоалетот. По истиот принцип се водат и странците кои доаѓаат во Македонија... тие се свесни(умислени) дека одат во земја од третиот свет. :wink:

А ко ќе дојт скопјанец во Охрид, мислит Лас Вегас е, или Њу Јорк, па шо аздисвит со барања?

Кога ќе дојде скопјанец во Охрид, тој знае дека е сеуште во Македонија. А тој Македонија ја сфаќа како нормална развиена земја и очекува ако дома има џакузи, да има и во Охрид. Оние од скопско поле “скопјани“ не очекуваат ништо, освен гранапче кај што има ракија “закупит“.

Не знам зашо така збориш, тоа што има во Скопје, скопјани очекуваат да го има и во Охрид. Затоа што немаат предрасуди по основа на локација како што мислиш.

Ако јас иам 160 квадрати стан, со своја соба, со компјутер, со две вецеа, и така натаму, тоа треба да го очекувам кога ќе одам некаде на одмор?

Абе ич не ми е гајле, си одам секоја година за охрид, ама оваа се мислам дали ќе отидам...ќефосана сум за Струга да отидам, ептен си се токмам со индијанците таму цела фамилија да се акнеме, ај ќе видиме...

[Едитирано: Бидејќи си има посебна тема за Струга, префрлено ти е мислењето тука ]

Ако јас иам 160 квадрати стан, со своја соба, со компјутер, со две вецеа, и така натаму, тоа треба да го очекувам кога ќе одам некаде на одмор?

Фантоме, битен е принципот кој што очигледно не можеш да го сфатиш. Ама ај да ти одговорам и на ова. Тоа што ти ќе очекуваш на твојот одмор зависи од твојата желба и од твојот џеб. А македонец кога ќе отиде во македонски нормално развиен град, знае дека отишол во токму тоа а не во некоја паланка во Занзибар.

Знае ли некој кога е маратонот годинава и програма на охридско лето?
Помагајте охриѓани:smir:

Охридски пливачки маратон ќе се одржит на 19 јули
повеќе инфо тука

за Охридско лето сеуште не е излезена програмата
имат време :)

Барам сместување за Јули и Август со прифатлива цена
Пишетe побрзо Охриѓани

Колку души? Ако сте пет-шест знам место, ако сте два тројца не знам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom