@Емкаа
Секој странец со воодушевување зборува за Охрид, само за аристократијава наша не чинит.
По бившине воени бази „А ла Неа Пори“ и слични, немаат проблем да јадат ловечки паштети и да фалат колку е убаво, ама во Охрид очекуваат да јадат охридска пастрмка, дур ги ладат нозете во езеро. Ко ќе седнат келнерот да му се поклонит 3 пати, темане да му напрајт и порцијата да чинит не појќе од 300 денари. Зш скапо му е.
Еми седни бе пиле во Станица(бившо Гурман), Панорама, Ај ти, ете Мече, најади се ко чоек за ич пари, не морат да се пикаш по Чун, Александрија, Кадмо, Нова Ревиера, Тино, Далга, Белведере и слично и после да кукаш скапо било, вакво било, такво било.
И на крај секогаш епилогот е тој „ак ти чинит, ак не мораТ“.
Ако е убаво бујрум, ако не е убаво,со здравје.
Аман те секоја година истите песни.
И Џабе верглате, пак е најубав