Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Шо се расправате бе, реално кажано во Охрид пљачкет таксистиве на големо. Ко се враќав од на заболекар лани летото, за малце и мене ќе ме одереше, не ги браните за џабе. И Скопје дерет, сегде дерет ко ќе си туриста некаде.

Pa jas vo nikoj post ne rekov deka OH taxisti ne deret, ama problemot e sto vikate deka SAMO vo Ohrid e taka, a segde duri i bez pari ke te povozet. I mene na leto od carsija do doma mi baret 150 denari, a preku zima e 30.
Tuku vi ostanalo samo da ne napagjate nas ohrigjani. E ne vi se davame.:baeh:

Шо се расправате бе, реално кажано во Охрид пљачкет таксистиве на големо. Ко се враќав од на заболекар лани летото, за малце и мене ќе ме одереше, не ги браните за џабе. И Скопје дерет, сегде дерет ко ќе си туриста некаде.
Е зашто мене никогаш до сеа не ми земале повеќе од тоа што треба?!

Е зашто мене никогаш до сеа не ми земале повеќе од тоа што треба?!

За мене си кажав, Охриѓанка сум и мене ќе ме одереа за малце.
Шо те знам јас тебе, не можам јас за тебе да одговорам.

За мене си кажав, Охриѓанка сум и мене ќе ме одереа за малце.
Шо те знам јас тебе, не можам јас за тебе да одговорам.
Епа и јас сум турист и не сум од Охрид па никогаш до сеа неми земале повеќе.. зависи каква среќа имаш и со кој се возиш :)

Или од тоа колку имаш па не си осетила дали ти земале вишок :))

Епа и јас сум турист и не сум од Охрид па никогаш до сеа неми земале повеќе.. зависи каква среќа имаш и со кој се возиш :)

Грешка. Зависит дали таксистот дента опљачкал 10 или 15 души или ич. Или станал на десна нога. :)
Значи јас немав среќа ? Too bad, huh.

Zavisit od kaj go imas zemeno taxixtot. Ako go imas zemeno od kaj postana, togas si se zafrknala. Ne zemet site isto.

Во Охрид не сум била пред 3 години ама стварно претеруват со цени ми кажуваа другарки шо се биле лани цени како на море да си бил, затоа подобро би одила на море одколку за охрид исттие пари ќе ги потрошиш.Па ко бев заден пат таксистите лом не направиа тоа на ништо не личи од таа причина избегнувам да идам Охрид иако градот е прекрасен

Народе не е до Охриѓани ЧИТАЈТЕ ВНИМАТЕЛНО

ПРАШУВАЈТЕ КОЛКУ Е ЦЕНАТА НА ПРЕВОЗОД ПРЕД ДА СЕ ВОЗИТЕ ВО ТАКСИ?

Сакаш да ми кажиш дека Скопје е поефтино таксито?
А ако сакаш на море оди слободно на одмор, а колку е цената таму на јадењето и на пиењето пиши слободно.

Охрид-Струга такси 50 денари.Кај го имало ова бе?И после туристиве ќе се жалет дека скап им бил превозот.Едно време и 30 денари беше.

Мореееее ако не им чинит Охрид слободно нека одет на море.:helou: Појќе место на плажине ќе имат за нас:pos2:

А колку е таксито од центарот на градот до некоја плажа? (било која)

Ќе си зејш од гимназија такси, и ак сте четворица/петмина да речиме ќе си платите 30 денари секој, исто ко со комбе. Нема ваљда сам да ојш на плажа ко удрен.

Почитувани охриѓани и охриѓанки ако издавате смештај за 6 души или знаете некој што издава ве молам да ми пишете пп. Однапред благодарам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom