Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
koj bil na safari pricace lol ne e samo taa ulica koja e beter od planinski teren 80% od ulicite vo Ohrid se vo mn ocajna sostojba a pri sekoja registracija se naplatuva odrzhuvanje na patishta, normalno samo na hartija. Dobro e shto gradat no neka napravat asolno kako treba, toa bulevarot koga vozis mislis si na rodeo ne na asfalt. A za kruzhnite da ne zboruvam, od iskustvo porasnat vo zemja kade kruzniot is a must, ohridskite se smeshni , proektantot koj gi pravel da prosheta po UK da vidi kako se proektira kruzhen. A ne, napravi pa rasturi i dodeka se sanira 5 god pominale.

Доста ве лајкнував, сакам да ве замарам малку.

Охрид го сметам за најубаво нешто на Балканот, најомилен град ми е во Македонија со Штип и Битола. ДА не замарам пак, ама ме нервира дијалектот ваш со она љ. Студирав со многу Охриѓани и пак ке кажам сите до еден беа супер личности. Во Охрид имам идено три пат, две екскурзии и пред пет години во пет до дванаесет се решивме со другари да идеме на еден ден, онака. Сместување најдовме исто така во пет до дванаесет, во вила Марта и презадоволен сум, посебно што плативме 500 за ноќевање, а имавме се и сешто.

Желба ми е еден ден да дојдам со велосипед, имам другари од Србија кои доаѓаа со велосипед лани ме тераа и мене, ама немав ни време, ни финансии. Сакам да го обиколам езерото и да идам до Галичица горе и Преспа.

Жал ми е ова што го прават со езерото, ама во оваа ______ (додати атрибут) држава ништо не се чува. Се надевам УНЕСКО ке направи нешто да ги натера да го зачуваат езеро, али попрво би добил седмица на лото, отколку тоа да се случи.

Сега од Охрид остана само Пендикон да го промовираме
1.Пендикон
2.Митичон
3.Коне, до душа овај сами се се промовират ко секајца зш е.
Honourable mentions :
- Фафана
- Руцкалон
- Баце
- Тончи
- Јусуф

-

Последно уредено:
1.Пендикон
2.Митичон
Honourable mentions :
- Фафана
- Руцкалон
- Баце
- Тончи
- Јусуф

-
-Тата Миша
-Чекуш

Никој буквално не го заслужил ова. Разбирам дека е тешко некогаш да се живејт со стари, ама да ја исфрлиш на улица на овај студ е во најмала рака бездушно и ретардирано. Загреота жената, само се надевам дека ќе реагирет службите со време и ќе имат топол дом во скоро време. Срам

1.Пендикон
2.Митичон
Honourable mentions :
- Фафана
- Руцкалон
- Баце
- Тончи
- Јусуф

-
За Баце на овој да не мислеше случајно?
bac.jpg

И секако нашата најнеспособна општина
Дали имат понеспособна администрација од оваа?

Државниот инспектор за животна средина Игор Трајкоски додава дека се работи за градежни активности, за што надлежност има општинската градежна инспекција.
Од Општина Охрид, пак, информираат дека чекаат истражните органи да утврдат кој стои зад овие активности, за да можат да поднесат соодветна пријава.

Си чекаме.....

Државава *префрлила* 6 милиони денари за продолжување за уривање дивоградби...
Само проблем е немало тендер хаха.
По брза постапка ќе бил избран...
Таман од кога ќе се изберит после неубо времево ќе е, ќе врнит..
И така до бескрај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom