„Веќе втор ден сме во жалост. Веројатно никој не е свесен што ни се направи со разрешувањето на Сашо Точков од функцијата Директор на Центар за јавно здравје Охрид.
Овој текст го пишуваме со преголема тага, гнев и револт. Со овој чин,
во нас се скрши се во што ние верувавме, згасна нашиот ентузијазам, вербата во подобро утре. Пред себе имавме лидер со една цел: Охрид да биде подобро место за живеење,
а денес Охрид е во тага! Сашо е вистински Човек, хуман, чесен, посветен, визионер, препознатлив и потврден од целата заедница. Како професионалец, секогаш на ниво на задачата. Како менаџер и лидер: никогаш не сме имале некој како него без штедење и без срам да учествува во секој процес и да помага на секоја позиција и на секој вработен.
Се уште сме во шок, исфрлени од колосек и не сме сигурни дека некогаш ќе се вратиме на вистинскиот пат.“
- Извадок од жалопојките кон ликот и делото на Точко
Леле мајко мила Охрид бил во тага

, а јас пак чуди се од сабајле зошто немат вода.
Пази, втор ден биле во жалост, затоа што го разрешиле директорот. Па седнале да напишат состав на тема „Беседа кон директорот“. Така огорчени, со преголема тага, гнев и револт, неутешни, (чиниш умрел човекот) не сигурни дека некогаш ќе се врателе на вистинскиот пат

аман те бреееееееее
Јас не сум видела некој да биде потресен до толкава мера заради директор. Директорската функција е минлива функција бре. Демек ако не е Точко Центарот за јавно здравје ќе пропадне, демек Сашо е незаменлив. Вакви срцепарателни говори, вакви епитети спрема директорот се ништо друго туку жал за дневниците, хонорарите и слично.