Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
И тоа како не требит да се земат телефон на полнење. А и не гледам ако веќе некој ти го зел, зошто да не ти наплатит? Никој не е должен тебе на своја одговорност телефонот да ти го полнит, со право ако некој сакат си наплаќат за таја услуга, ако не, наполни си го дома или носи си power bank на плажа, as simple as that.
Добро сега во право си ама и не си, ако не сакал да ти го земи телефонот од х причини како тие кои јас ги наведив ок, ама ако ти го зема зошто да не ти излези во пресрет да ти го наполни телефонот, се дешава да останиш без батерија во туѓ град, а имаш итна потреба од него.
Треба да направат во градот за јавно полнење, туристички град е зошто да нема таква опција.
Во Шведска на секој два чекори има за телефони да полниш, ама добро далеку сме ние ама сепак, не е некоја филозофија тоа да се спроведи. :)

Како само не им текнува во Грција,Црна Гора,Бугарија,Хрватска вакви генијални идеи да им наплаќаат на туристите полнење мобилни само на охриѓани?Ми текнува на слична генијална идеја на екс градоначалникот Петрески да стави рампи на влезот и излезот на Охрид и да наплаќа на туристи за секој влез и излез.

https://brickapp.se/
Сеа не е толку инвентивно со апликација, ама постои :D Охриѓани од стално биле чекор понапред, ама кој да сфати беее ццц....

Нема споделено никој фискална на темава од некој ресторан да ја разгориме дискусијата :D

Добро сега во право си ама и не си, ако не сакал да ти го земи телефонот од х причини како тие кои јас ги наведив ок, ама ако ти го зема зошто да не ти излези во пресрет да ти го наполни телефонот, се дешава да останиш без батерија во туѓ град, а имаш итна потреба од него.
Треба да направат во градот за јавно полнење, туристички град е зошто да нема таква опција.
Во Шведска на секој два чекори има за телефони да полниш, ама добро далеку сме ние ама сепак, не е некоја филозофија тоа да се спроведи. :)
Зато шо можит тој штекер му требит за нешто друго? Газдата платил за некој тука струја да донесит за ти бесплатно да си го полниш телефонот? Пред да излезиш од апартманот/хотелот наполни си го телефонот или ако трошиш доста батерија носи си банка. Еве постојт можност и да си платиш да си го наполниш, стварно неможам да ве разберам.

Реално сељачизам тежок е да бараш за тоа пари, али ако може на оревче 100 денари да ти бараат за влез на плажа.. why not и ова.
Ме имаат одбиено и тука и во странство за полнење телефон, ништо страшно. Ама пари да побара за полнење е тежок дегенизам на ранг на она на мигрантите што го правеа.

Зато шо можит тој штекер му требит за нешто друго? Газдата платил за некој тука струја да донесит за ти бесплатно да си го полниш телефонот? Пред да излезиш од апартманот/хотелот наполни си го телефонот или ако трошиш доста батерија носи си банка. Еве постојт можност и да си платиш да си го наполниш, стварно неможам да ве разберам.
Ако му треба штекерот нека не го зема телефонот. :)
Вака само си го паѓа рејтингот на локалот, уствари смешно е ова.
Ако некој ми го земи телефонот и ми го наполни ќе седнам дури чекам и ќе се напијам некоја пијачка, уште поголем ќар ќе извади од тие мочани 30 денари, не се работи за пари тука, глупа е постапката.
Или пак ако е толку иновативен нека купи апарат за полнење на телефони барем да има за шо да наплаќа, вака само се брука и му се смеат по портали.
Во Битола не е проблем по кафичи доаѓаат луѓе ги оставаат телефоните да се полнат, иритира понекогаш ама зошто да не го услужам, 15 минути работа е. Ако се зафатени штекерите нема да му го земам тел и то е то.

Мене ми спаѓа тоа во општа култура на однесување. Пример си забораил телефон и сакаш да се јавиш, прашуваш рандом човек и негово право да те одбие, зашто негов е нели. Ама да ми побара 50че за тоа е дебилно :D Тогаш идам на следен човек, како што у ситуацијава би отишол во друг кафич :)

Како само не им текнува во Грција,Црна Гора,Бугарија,Хрватска вакви генијални идеи да им наплаќаат на туристите полнење мобилни само на охриѓани?Ми текнува на слична генијална идеја на екс градоначалникот Петрески да стави рампи на влезот и излезот на Охрид и да наплаќа на туристи за секој влез и излез.
Не мислам да ги бранам охриѓани зошто од туризам немаат ни Т, ниту стратегија ниту план ама има секаде по Европа станици за да си платиш одредена сума и да си го наполниш телефонот. Само тоа е инвестиција, автомат како паркоматине а не носи продужниот и нека полнат а парите в џеб.

Мене ми спаѓа тоа во општа култура на однесување. Пример си забораил телефон и сакаш да се јавиш, прашуваш рандом човек и негово право да те одбие, зашто негов е нели. Ама да ми побара 50че за тоа е дебилно :D Тогаш идам на следен човек, како што у ситуацијава би отишол во друг кафич :)

А кај видовте дека е од кафич сликава ? Ретко кој од пореномираните објекти ќе се брука за таква ситна пара

Во случај некој да рече дека измислувам

А кај видовте дека е од кафич сликава ? Ретко кој од пореномираните објекти ќе се брука за таква ситна пара
Мене искрено повеќе ми личи на мајтап, некој си тера сеир :)

Појма неам од кај е, само се надоврзав на муабетот дека е брука за тој што праи тоа :)

Познавајќи го менталниот склоп на туристите што се моментално во Охрид, со чест на исклучоци, не би ме изненадило и луѓе што не се седнати во кафичот да бараат да им се наполни телефонот :)
Ова се што се плетка низ град моментално само прави гужва а никаков промет.

Мене искрено повеќе ми личи на мајтап, некој си тера сеир :)

Појма неам од кај е, само се надоврзав на муабетот дека е брука за тој што праи тоа :)

Гарант не е некој кафич, сигурно е негде понастрана некое чиче може за да извади некој денар да го избутка месецот

И не знам што толку галама се крена, па во Хрватска на туристички места пред куќи во улички имаш баби/дедовци извадиле вага и наплаќаат за мерење па никому ништо. На добар дел од туристите дури и симпатично им е ова и се мерат/плаќаат ;)

Да да, пошо еве сега ќе седнам и ќе им верувам на порталот паника.бе, ванаби мотика хумор, па ќе распишам едно три страници за то колку не чинет охриѓани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom