Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Авангер, озбиљно?

Па после никој не ве сака,епа никад нема ни да ве сакаф. Лупна ве у главу тој што имате езеро и га диктирате македонски туризам, по тој ке се види што гнаса од народ сте. Сс штипјани се тепате за прво место најлош народ у Мк. Зинаја ви гз за паре, за мочани 30 денара еј. А и најнеуслужлиф,најмрзлиф народ сте. Кд ке се јаву за смештај ако е зафатено,курчи се газда,не му се ни збори,а кд му е зор, на кур ке ти се качи, смештај па смештај.А и меѓу најглупи дијалекти имате.
Ја се кладу дека тој езеро да беше блиско до било кој друг град, осфен Штип, тј град ке цфеташе како Монте Карло.

10 године иду само у Трпејцу.дива плажа,Гоа Индија. А кд ке пројду низ град,тепа ме некоја мизерна гадљивост,у ваздух се осеќа дека сте мизерни.

Гарант не е некој кафич, сигурно е негде понастрана некое чиче може за да извади некој денар да го избутка месецот

И не знам што толку галама се крена, па во Хрватска на туристички места пред куќи во улички имаш баби/дедовци извадиле вага и наплаќаат за мерење па никому ништо. На добар дел од туристите дури и симпатично им е ова и се мерат/плаќаат ;)
Мене ми е смешно :)
Инаку тоа рековме, свашта можиш да видиш низ светот

И без пари да е пак ризик е да го оставиш телефонот да ти се полни а ти да дремеш на друга страна.
Никој не е должен да го чува, ај ако не и продолжен кабел да пуштат. Бараш услуга ако сака ќе си ја наплати.

Стварно не ги разбирам оние што идат на некаде и знаат дека пример 2 дена нема да можат го наполнат телефонот, а немаат power bank од 20.000 што е џабе пари.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Ај тоа, не знам што им прават на денешниве телефони со батерии од 2,000+ милиампер часови па да мора да се полнат на секое.. Дремам на Тимс и Скајп а и знам да гледам на Инстаграм често па пак вечерта ми е на 30% некаде. На одмор сте, баталете тоа сторињата :facepalm:

Ако му треба штекерот нека не го зема телефонот. :)
Вака само си го паѓа рејтингот на локалот, уствари смешно е ова.
Ако некој ми го земи телефонот и ми го наполни ќе седнам дури чекам и ќе се напијам некоја пијачка, уште поголем ќар ќе извади од тие мочани 30 денари, не се работи за пари тука, глупа е постапката.
Или пак ако е толку иновативен нека купи апарат за полнење на телефони барем да има за шо да наплаќа, вака само се брука и му се смеат по портали.
Во Битола не е проблем по кафичи доаѓаат луѓе ги оставаат телефоните да се полнат, иритира понекогаш ама зошто да не го услужам, 15 минути работа е. Ако се зафатени штекерите нема да му го земам тел и то е то.
Значи ти ќе ојш пијачка да пијаш на плажа зато шо ќе го полниш телефонот? Жалосно и смешно во исто време. Ако некој донел струја на градиште зошто да не ти наплаќат? Лесно е на широк сокак кај шо мојш струја од секаде да донесиш. Наполни си го телефонот од таму од кај шо си излегол и завршена работа. Никој тебе не е должен за без пари да ти го полнит телефонот ако не сакат.
Баш на Оревче не требит да се наплаќат влез, зш тој е концесионер, а плажата не е негова сопственост, ама то е ко ќе инспекцијата не си ја вршит работата.
Автоматски споено мислење:

Мене ми спаѓа тоа во општа култура на однесување. Пример си забораил телефон и сакаш да се јавиш, прашуваш рандом човек и негово право да те одбие, зашто негов е нели. Ама да ми побара 50че за тоа е дебилно :D Тогаш идам на следен човек, како што у ситуацијава би отишол во друг кафич :)
Зошто е дебилно? Ако бараш услуга од некого а него лично го коштат пари, зошто е дебилно да ти наплати?
Автоматски споено мислење:

Авангер, озбиљно?

Па после никој не ве сака,епа никад нема ни да ве сакаф. Лупна ве у главу тој што имате езеро и га диктирате македонски туризам, по тој ке се види што гнаса од народ сте. Сс штипјани се тепате за прво место најлош народ у Мк. Зинаја ви гз за паре, за мочани 30 денара еј. А и најнеуслужлиф,најмрзлиф народ сте. Кд ке се јаву за смештај ако е зафатено,курчи се газда,не му се ни збори,а кд му е зор, на кур ке ти се качи, смештај па смештај.А и меѓу најглупи дијалекти имате.
Ја се кладу дека тој езеро да беше блиско до било кој друг град, осфен Штип, тј град ке цфеташе како Монте Карло.

10 године иду само у Трпејцу.дива плажа,Гоа Индија. А кд ке пројду низ град,тепа ме некоја мизерна гадљивост,у ваздух се осеќа дека сте мизерни.
Оди бе бир прво образовај се малу после земи пиши нешто.

Значи ти ќе ојш пијачка да пијаш на плажа зато шо ќе го полниш телефонот? Жалосно и смешно во исто време. Ако некој донел струја на градиште зошто да не ти наплаќат? Лесно е на широк сокак кај шо мојш струја од секаде да донесиш. Наполни си го телефонот од таму од кај шо си излегол и завршена работа. Никој тебе не е должен за без пари да ти го полнит телефонот ако не сакат.
Баш на Оревче не требит да се наплаќат влез, зш тој е концесионер, а плажата не е негова сопственост, ама то е ко ќе инспекцијата не си ја вршит работата.
Па тоа реков де, никој не е должен нека не ми го зема и то е то.
Или како шо постираа погоре, нека купи автомат за полнење и нека наплаќа.
Инаку во Шведска вакви апарати имав начекано на брод кога одев за Германија.

Па тоа реков де, никој не е должен нека не ми го зема и то е то.
Или како шо постираа погоре, нека купи автомат за полнење и нека наплаќа.
Инаку во Шведска вакви апарати имав начекано на брод кога одев за Германија.
Ама никој со сила не те терат де. Имаш ислуга полнење на батетрија на телефон. Исто ко шо ти наплаќет за да ојш во WC негде.

Научете се да плаќате за услугата, јбг. Само во Македонија го има тоа ај заврши ми работа или ај викни го Боро комшијана знае компјутери да ми го види лаптопот.

Не знам, според мене ова со полнењево е најмалиот проблем на Охрид.

Научете се да плаќате за услугата, јбг. Само во Македонија го има тоа ај заврши ми работа или ај викни го Боро комшијана знае компјутери да ми го види лаптопот.

Не знам, според мене ова со полнењево е најмалиот проблем на Охрид.
Апсолутно, све на лепе очи мислат дека е.

Ама никој со сила не те терат де. Имаш ислуга полнење на батетрија на телефон. Исто ко шо ти наплаќет за да ојш во WC негде.
Не е проблем наплатата, барем нека го спроведат како што треба кога веќе наплаќаат.
Исто како тие што наплаќаат за тоалет а внатре комотно можиш инфекција да фатиш од нечисто шо е.
Наплати ама инвестирај тоа е муабетот

Не е проблем наплатата, барем нека го спроведат како што треба кога веќе наплаќаат.
Исто како тие што наплаќаат за тоалет а внатре комотно можиш инфекција да фатиш од нечисто шо е.
Наплати ама инвестирај тоа е муабетот
Наплати и инвеститај е веќе друга тема од муабетов. Работата беше , добиваш услуга и си плаќаш, ко секој нормален свет.

Откажан е концертот на Аца.
Јас не знам како некој се дрзнал да организира ваков концерт за време на пандемија, плус во време кога нашите пејачи од естрадата седат дома, фали уште од надвор да дојди пејач и да напрај пепел.

Нели имаше на плоштад нешто вакво и ги испоукрадоа/испоискршија?
Имаше и за еден ден кабелчињата си ги однесоа дома. После го поправија и не знам понатаму до каде дојде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom