Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Ало началниче, Палас е таксан :( Кај Европа исто имаше некој спор општинана со Гранит, Гранит го доби и сега е нивно местото, само не знам како наплаќет паркинг.Секако е на Гранит местото, ако прифатат можит да му понудат катна + деловни + станој (тешко дека само катна би прифатиле) и некакви олеснувања за иден период.250-300 возила собирало, на 3 спрата да е ете 750-900.
Она депонијана измеѓу студентскион и Лесковачка скара можат да го средат исто.Кај рибарницине зад пазарон ко шо најаввеа пред избори и уште не е ни почнато.Можит кај Охридати автобусине кај шо паркирет уште 1-2 спрата за коли.
И ова не е лошо негде кај шо немат многу простор (пример кај Билјанини салана ко ќе имат појќе гужва, кај Котва, кај 110-кана, кај Баракине паркингон, Автобуска, 7-ми Ноември кај ДОН/КАМ/Тинекс/Тамаро/Техномаркет многу гужва се прајт, зад Христо школоно, пред Медицински, пред зградине Даљан, зад Тамаро на Туристичка, Економско, Горна Порта и Пешчани негде в рид кај школоно).
katna-garaza-kapistec-IB.jpg

1_08montazenWEB.jpg

Screenshot_4.png

Или пак ова :D

Ама ми се чинит се шо пишиме овде не читет оние од општина и све контра ни одат :cautious:

Последно уредено:
Kaj ima najubava riba u ohrid momci?da e blisku do pristanisteto.

Првата авиокомпанија - маде ин Охрид :icon_lol:
1268826216.jpg

1016817.jpg

Добро бе шо запнале палми и триста глупости да лупет во Охрид ?
Чори се да видат дека не сме на море, или ептен глупи се ?

Сеа сакале кај Лагадин да прает "медитеранска медитеранска медитеранска плажа":place:
Па ќе ја сечеле трстака, ќе ределе палмии, уште песок од Грција да ни донесат и да турат сол во езероно.

Некој изгледа го имат пикирано местото.На Скопје мамата му ја расплакаа, сега сме ние на ред.Врби во Вардар, палми во Охрид :)

Eве шо испланирале болесниците:

7la.jpg500.jpg
la.jpg500.jpg
1la.jpg500.jpg
4l.jpg500.jpg
5la.jpg500.jpg

‘‘По целата должина на плажата ќе бидат посадени палми кои треба да го донесат духот на медитеранот‘‘.

Само кај ќе најдат онолку место во Лагадин?Да не носет и песок од ‘медитеранот‘?
Lagadin.jpg
DSC_0085.jpg

Сакале сега да почнат да градат и да завршат крајот на август.Дали имат концесионери шо цела година им е во овие 2-3 месеци ги заболе.

И за Даљан и Градска Плажа исто.Овие се понудени решенија
1.
daljan-1a-564x243.png

2.
daljan-1-564x237.png

3.
daljan-2-564x239.png

daljan-2a-564x237.png

Тој шо го праел третово или е странец или не знајт ни кај се наоѓат местото ни како изгледат ни колкаво е :
slavija-650x405.jpg

И Љубаништа a.k.a. Jurassic Park
daljan-3-564x234.png
daljan-3a-564x281.png

Kaко тргнало на плажа на Сатеска или на Слатинско Езеро ќе ојме.
Многу болни идеи им се вртат во црпкине.Во цел нормален свет се трудат да бидат специфични со нешто свое, само ние копираме.Следниот поголем дожд или снег не морат да се чистит, да е во Венецијански стил.Welcome to O̶h̶r̶i̶d̶,̶ ̶M̶a̶c̶e̶d̶o̶n̶i̶a̶. Jurassic Park, Macedonia.

Последно уредено:
Добро бе шо запнале палми и триста глупости да лупет во Охрид ?
Чори се да видат дека не сме на море, или ептен глупи се ?

Сеа сакале кај Лагадин да прает "медитеранска медитеранска медитеранска плажа":place:
Па ќе ја сечеле трстака, ќе ределе палмии, уште песок од Грција да ни донесат и да турат сол во езероно.

Ииии мајко му еј.. Не памтам олку луѓе да имало Охрид од незнам кога.

Нека раскопаат сегде. И кај шо немаат, сегде.
И Туристичка нека ја раскопаат и Јане Сандански и плаживе, све шо им падни на памет.
Од 15 декември го прават алооо!

Kaj ima najubava riba u ohrid momci?da e blisku do pristanisteto.
Далга, Чун, Рибнион позади Капетанија, малце подалеку од пристаниште ти се супер ресторани Дамар или Света Софија шо нудет риба.
Само кај Четкарон Белведере одма после Паторон или пред Дом на Култура "Григор Прличев" не сум сигурен дали служат риба(мислам дек имет, ама не ме фаќај за збор). Воглавно таму си се терат чорба од сабајле па после си имет скара, наши домашни јадења и нешто интернационално, убав стар амбиент, жива музика и чат пат едно бате шо терат музика на стар клавир. Как не те видов порано дек имаш пишано, то е.

@Рудници и Абе кај ти текна Јурасик Парк си ме пресмеал да си ибаш векот, ама стварно така наликуват. Шо е она море саде Вондери да се кревало:D и Ала Дубаи стил платформи сред езеро.
Пак ќе речам сами сме си криви, за одредени плажи си имаше јавни анкети а није зш сме стока све обратно прајме. Си имаше минималистичка плажа средена со шанкче, неколку столчиња/лежали и сенка, печес соблекувални и санитарен јазол и некој туша и све друго пешкир плажа.
1354.jpg

Првин кукаме и се жалиме дек не ни чинит, сто шанкој и од лежалки немојш да поминиш низ плажа а после ко за инает ко бираш најгабаритнион проект со сите срања и накрај пак ќе се кукат дек не им чинит. Еми јас и татка ми не го напрајвне така, вије го избравте то шо сеа кукате. Абе све е ојдено, ќе праеле медитераски плажи, палми ќе саделе, ранч со банани, ала дубаи стилој, абе му се испосравте на цело езеро, го запустивте мајката му ја плакавте. Џабе све, џабе ти идет Германци, Скандинавци, копет пустет сред езеро, ти кажвет ко на слепец дека имате најстаро езеро, најчиста вода, дека имате капцитет да напрајте нешто единствено, а пак ко за инает ние обратно море то ти е стока.
Аи и тулево ме заболе шо имат олкав пост, кој читал читал кој не нек си читат теа модерна. Гости имав деновиве посетивме само 2 места и 1 ресторан и стар дел, другото ми беше срам да ги прошетам.[DOUBLEPOST=1430667272][/DOUBLEPOST]
Нека раскопаат сегде. И кај шо немаат, сегде.
И Туристичка нека ја раскопаат и Јане Сандански и плаживе, све шо им падни на памет.
Од 15 декември го прават алооо!
Ги избркаја љуѓето од кај шо јадеја леб од дуќанчињата и трафиките кој седеја уш од времето од Тита а не му понудија алтернатива, то мене ме нервират ебаим сортата нивна гнасна.

Море да ги раскопат некој во тиквине некој штетник помалку.Ко ќе ми текнит дек викавме од Петрески не мојт полошо, шо сме му згрешиле на универзумов :(

Кај ММ рекоа до Водици ќе е готово, ама не кажаа дали годинава или другата, можда и ние немаме убо разбрано.И тие не се имет убо разбрано, најјаки беа во најголемите снегој најмногу работеа сега ги немат нигде работниците.Демек немале доволно работници во Нискоградба (нормлано ко појќето се во администрација, требит да се водит сметки шо како).И врвот беше еден ден ко почнаа со хилти да ја рушат конструкцијата зш ја имале утнато за некој сантим плус минус.

Izgleda Skopje 2014 ke e nisto vo sporedba so Ohrid 2016.Reseni se ovie da raskrcmat sve, posle niv potop.1000 godisniot Rajh.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom