VeS
.
- Член од
- 16 мај 2008
- Мислења
- 4.749
- Поени од реакции
- 2.355
Ниска инфлацијаЈас не реков дека во Охрид се` е розево.
Но, никој не можеше да каже што сега е полошо од пред 10 години, дали има затворено поголеми индустриски објекти или дали има намалување на платите во ОХ.
Секој е ковач на својата иднина, без разлика каде се наоѓаш.
Оние кои со знаење си го завршиле своето образование (па макар и средно), а пред се` инвентивните, претприемчивите и богатите со идеи луѓе успеваат во животот, наместо да чекаат работата и среќата да им паднат од небо.
Има фриленсери кои од Македонија работат за странски фирми и заработуваат по 50,000 евра годишно, за ова не е важно дал си во Скопје или Охрид или Џибути.

Не ти треба некое знаење за да ти текни дека пред 10 години лебот беше 15 денари, сега е 35. На времето млекото беше 25 денари, сега е 50/60. Маслото 40/50 сега е 80/90.
Во маркет најосновни работи да купиш ти требаат минимум 500 денари, ама нееее, платите биле покачени.
Ќе ми зборуваш за убава живеачка кога ќе бидиш минималец и ќе ми речиш ми стигаат парите во месецот, чак и на одмор можам да си појдам.
Сега нема затворено поголеми индустриски објкети, зошто факинг такви големи индустриски објекти НЕМА!
*Освен ако стовариште за тебе не е индустриски објект.
Не си удирај со главата во ѕид, ако си толку паметен да го решиш случајов со невработеноста во градов и иселувањето на младиве, ела повели молим те, пошо ние не знајме како, немаме претприемачки способности, нашата амбиција е да завршиме факултет и да се вработиме Рамстор