Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Од една страна е добро што ги дадоја плажите под концесија, од една лошо(многу јасно).
Ако не ги даеја ќе останеја запустени, сите знајме пред 3 години шо имаше кај што се сека Бафало бич, Куба......
Сеа после Прва Горица вистина се претервит со лежалки, после таја плажа сите други се полни со лежалки и немат кај да се застанит со пешкир.
Некако да ги натерет да го намалат бројот на лежалки барем за 50% ќе бидит супер.![]()
Немат шо да ги натерет,во договорот им е напишано 60% максимум од површината на плажата дека можат со лежалки да исполнат.А колку се поштовет закони кај нас во нашава земја на чудата,то е друго.
--- надополнето: Aug 11, 2011 11:06 AM ---
Не, не беше ништо посебно, двете коли тука некаде беаЗначи не сум јас од тие туристи што плукаат на се и сешто, што кршат, што фрлаат по улици ко да е мој градот. Само ете еднаш кога бев во Охрид ми сметаше тоа што газдарицата чу дека ќе има концерт на Лени и сакаше на веќе платено да ни ја покачи цената на собата. А собата нејзина што ни ја издаде...не знам, таа ако беше за 600 ден што сакаше да ни наплати, гаражата моја на 1000ка ја проценувам
Има некои Охриѓани (не велам дека сите се исти, далеку од тоа, не генерализирам) навистина се преценуваат со работите што ги нудат а качуваат цени како што накачил комшијата а не гледа дека комшијата нуди топ услови - кабловска/вифи/клима а тој само една маса никаква. Треба да им се укаже некако на ваквиве што сакаат преку ноќ пара а не инвестираат. Тоа е се, инаку Охрид е многу убаво место, нека не драпаат тие што викаат боље Грција во оние поблискине места, да те изедат комарци на спање.
Без разлика шо сум од Охрид за болдов си скроз во право.Плус фактот дека ни 30% од гостите не им се пријавени...Таквите би ги пуштил да го чистат ѓубрето од плажите.