Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Стартуваа новите цени на такси превозот

Од вчера и официјално, услугите на такси превозот се наплаќаат по новата цена.

Согласно донесената одлука на советот на Општина охрид, таа сега изнесува 50 денари старт со вклучен еден километар и 30 денари за секој изминат, нареден, километар.

Старата цена на такси услугите, која важеше до вчера, изнесуваше 30 денари за старт и 25 денари за изминат километар.

ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=31208
© 2011 Ohridnews.com

Ај наздравје ! :nesvest:

--- надополнето ---

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=43&kat=44&id=31215

Добро е шо им текна да ги обноват.Да живеат изборите ! :pos2:

Онде кај Кам ваљда чоек имаја изгазено, на банкини беше качена колата, имаше влечка и крв..

Охриѓани..едно прашање до вас..зад фантаната кај шо беше митингов на ВМРО...видов едно продавниче за Знамиња,блузи и ред други работи( со испечатено на нив Македонија ова она) е сега не ми текнуе како се викаше продавничево и веј сајт имаше..ај ако му текнуван а некој нека пише..

Баш ме интересират какво е то ХОЛАНДСКО кафе.Ај,можда в година и првиот Кофи шоп во Охрид,па стварно да привлечиме туризам.

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=31269

Охридските угостители се префрлија на „холандско“ кафе

Гостинот е секогаш во право е девизата на охридските угостители кои понудата полека ја насочуваат кон холандските туристи кои во голем број почнаа да се враќаат на ривиерата. Инвентивните кафанџии на рекламните паноа наместо традиционалното почнаа да нудат холандско кафе, во комбинација со љубезност и гостољубивост.
kafe3.jpg

Годинава на охридската ривиера се очекува зголемен број на странски туристи. Покрај тие од западноевропските земји, традиционално се очекуваат туристи од соседните држави кои во изминатите две децении се најбројни во Охрид.
© 2011 Ohridnews.com

Таксистиве се вратија на старите цени, зш мислам некој велеше само 10 дена така ке работеле? Или му се соубај?

Знае некој каде можеш да истетовираш полутрајна тетоважа ?:ROFLMAO:

Таксистиве се вратија на старите цени, зш мислам некој велеше само 10 дена така ке работеле? Или му се соубај?
кога се вратиле бе :D , пред некој ден мене ме збричија по нова цена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom