Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Обично не јадам гомна за цени пошто туристички град јбг, ама у кафич у Љубаништа, нес кафе за НОСЕЊЕ е 180 денари.
Ако е за носење толку, за седење кој знае колку е.
А ако е иста цена е уште потрагично. Ни му фаќаш место, ниту му користиш стаклени чаши.
Башка што 5 души трчаат лево десно а јас чекам 10 мин на шанк да нарачам, а еден странец пред мене застана да плати и откако му кажа на еден келнер за плаќање, остана да чека после мене уште за да плати :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Обично не јадам гомна за цени пошто туристички град јбг, ама у кафич у Љубаништа, нес кафе за НОСЕЊЕ е 180 денари.
Ако е за носење толку, за седење кој знае колку е.
А ако е иста цена е уште потрагично. Ни му фаќаш место, ниту му користиш стаклени чаши.
Башка што 5 души трчаат лево десно а јас чекам 10 мин на шанк да нарачам, а еден странец пред мене застана да плати и откако му кажа на еден келнер за плаќање, остана да чека после мене уште за да плати :D
Колку да е кафето ако не 180? Трошоци му се околу 175 денари, додај на тоа дека охридско е најпопуларната европска дестинација во лето, со најчистото езеро, највкусната храна и најдоброте угостители. Охриѓани ако ги прашуваш, треба некаде од 330 до 420 да биде едно кафе.

Колку да е кафето ако не 180? Трошоци му се околу 175 денари, додај на тоа дека охридско е најпопуларната европска дестинација во лето, со најчистото езеро, највкусната храна и најдоброте угостители. Охриѓани ако ги прашуваш, треба некаде од 330 до 420 да биде едно кафе.
Забораив да кажам дека беше скоро цело вода, нешто ко демек млеко стави. Значи може околу 140 трошоци.
Дури и у Грција поише млеко ставаа :D

Смештај за двајца за 3 вечери платив 50 евра преку букинг. Супер си е вилата, барем на слики. Јас би рекол добра цена, нешто ситно над 500 ден од вечер по човек.

Сега уште да не заглавиме во некој ресторант како овој на Нусрет да не одерат и ќе биде супер. :pos:

Предлог ресторани каде што би можеле да јадеме со 50 евра двајцата дневно или тешко изводливо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom