Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
При оверклок треба да земите во обзир дека компонентите се загреваат повеќе и има поголем отпор.Јас би препорачала оверклок преку биос доколку го правиш , и внимателно.Доколку можеш,флашовај подобар биос.Добро Напојување е задолжително и добро ладење.Кога ке ги подигнете компонентите на повисоко ниво,многу е важно одржување на иста собна температура.Сепак најдобар оверклок е да си купиш подобри компоненти и да го надоградиш , а потоа да го појачаш ладењето.Се зависи од компонентите каква компатибилност имаат и колку можат да издржат.
WOW, сега научив СВЕ за оверклок. Можам директно да си отворам приватен бизнис кај што ќе нудам на луѓе да им го оверклокувам компјутерот за пари... :tapp:

Без навреда, ама како нов корисник не е лошо прво да се прочита досегашната дискусија во темата, па после да се пише нешто...

Не значи дека ако ми е нов акаунтот , сум нова на кајгана :) Како што гледаш пишува Тема: Overclocking , и како што гледаш ,јас објаснував на истата тема , сигурно не кажував за торта од јаболка ..сепак фала за предупредувањето...:pos2:

Има некој што оверклокувал Athlon 5600+ (Brisbane)? Што процесори ќе беа... 300мхз му извадив на мојов (исто ко ништо) а за повеќе нејќе да слушне.
Моментална состојба :
3.2GHz @ 1,35v
HT @ 884mhz
RAM : 710mhz
Оверклокуван е веќе 7 месеци работи без никаква грешка.

Има некој што оверклокувал Athlon 5600+ (Brisbane)? Што процесори ќе беа... 300мхз му извадив на мојов (исто ко ништо) а за повеќе нејќе да слушне.
Моментална состојба :
3.2GHz @ 1,35v
HT @ 884mhz
RAM : 710mhz
Оверклокуван е веќе 7 месеци работи без никаква грешка.

Погоре од тоа тешко, можеби до 3.5ghz на 1.4v. Не сум видел постарите Brisbane-ки да одат над 3ипол.

Не значи дека ако ми е нов акаунтот , сум нова на кајгана :) Како што гледаш пишува Тема: Overclocking , и како што гледаш ,јас објаснував на истата тема , сигурно не кажував за торта од јаболка ..сепак фала за предупредувањето...:pos2:
Уште полошо... Ако до сега си ја читала темата (или барем си листала низ неа), ќе видеше дека овдека се бараат и даваат совети за сериозно клокање, а не така 2 реченици околу тоа на што треба да се пази, или пак дека "препорачуваш да се клока преку биос, дека е потребно доброј напојување и ладење...". Сите го знаат тоа. Кажи нешто што не го знаеме или еве на пример помогни ми за мојот проблем.

Погоре од тоа тешко, можеби до 3.5ghz на 1.4v. Не сум видел постарите Brisbane-ки да одат над 3ипол.

На мојов примерок изгледа ова ќе му биде максимумот.. (може некој 50мхз погоре но не ми прават никаква разлика), на 3.4гхз @ 1.4v се подига виндовсот но не издржува на OCCT ни една секунда, не сум пробал со поголем напон можеби ќе издржи... незнам дали вреди да се ризикува до толку.

Уште полошо... Ако до сега си ја читала темата (или барем си листала низ неа), ќе видеше дека овдека се бараат и даваат совети за сериозно клокање, а не така 2 реченици околу тоа на што треба да се пази, или пак дека "препорачуваш да се клока преку биос, дека е потребно доброј напојување и ладење...". Сите го знаат тоа. Кажи нешто што не го знаеме или еве на пример помогни ми за мојот проблем.

те молам дај ми конфигурации на твојот пц и ке ти опишам што треба да направиш без да згрешиш ..така може?
Ми треба модел и јачина на рам ,процесор , графичка , верзија на биос , матична , (во нормален режим)

те молам дај ми конфигурации на твојот пц и ке ти опишам што треба да направиш без да згрешиш ..така може?
Ми треба модел и јачина на рам ,процесор , графичка , верзија на биос , матична , (во нормален режим)

Девојка се разбира во оверклок, хардвери, чуда.... браво :)

:uvo:

И те молам, немој пак вакви постови. Мојот пост се однесуваш на графичката, и исклучиво графичката.

Девојка се разбира во оверклок, хардвери, чуда.... браво :)

Ова ке го прифатам како комплимент..што е чудно да знам за компјутери ,а воедно и женско сум? во ред-тоа е порeдок случај ,но јас тоа го учам место да го трошам времето во шминкање,таа сум :)

Ова ке го прифатам како комплимент..што е чудно да знам за компјутери ,а воедно и женско сум? во ред-тоа е порeдок случај ,но јас тоа го учам место да го трошам времето во шминкање,таа сум :)
eve i od mene edno bravo ama sepak moze i ponekogas i da se nasminkas :P da ne preteruvame a!!!

И од мене едно големо браво.Ти си првото женско што го знам на форум дека се разбират во хардвер,оверклок итн..:)

eve i od mene edno bravo ama sepak moze i ponekogas i da se nasminkas :P da ne preteruvame a!!!

Убаво велиш ,ајде ке смениме малце...:P

--- надополнето ---

И од мене едно големо браво.Ти си првото женско што го знам на форум дека се разбират во хардвер,оверклок итн..:)

Се ке видиш по светов...Јас Имам видено баба која е хакер , а ти за мене се чудиш? :P

Имаш понуда за брак од мене! :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom