- Член од
- 9 јануари 2010
- Мислења
- 40
- Поени од реакции
- 2
Епа го оставив преку вечерта memtest да работи на 430 fsb & 1.8 напон на РАМ. Изврте 14 ипол циклуси - no errors.
Доста се толку. Меморијата е ОК засега...
Друго сеа да те прашам. Пошто на мемтест не ми јави грешка, ама одма при бутирање на Windows ми крашуваше, па морав да кревам напон на процесорот на 1.175 и засега е стабилен во Windows, па сеа ќе го пуштам и низ Linpack.
Пушти го на Linpack и ако има проблем највероватно процесорот сака волтажа поголема...
Ме интересира околу PLL Voltage, FSB Termination Voltage & NB Voltage. Тие засега сите ми се на auto. Што значат овие и на колку да ги подесам?
NB Voltage е волтажата на северниот чипсет...Засега не ти треба тоа...
FSB Termination Voltage:
According to Intel's datasheet, the maximum FSB termination voltage for C2D CPU is 1.26V.
In the BIOS option, the FSB termination voltage can be adjusted manually from 1.2V to 1.5V in 0.1V intervals. Each step adjustment would put the FSB termination voltage over the CPU spec. Therefore, it is strongly recommended to leave this option on AUTO.
Максимум на Core 2 Duo е 1,26, а ако ја крениш за ,1 волт ќе биид 1,3. Така, ова нека е на AUTO...