old_School_mk
Програмер, гејмер, psy-trance уживател
It's me again... Пред некое време ми се расипа кулерот, па ми го сменија и ми ставија Hyper 212 Plus (претходно го имав обичниот модел), и морам да кажам дека перформансите му се повеќе од добри. При оверклок на 3.6 со 1.125 V има температури 36/44 што е супер одлично. Затоа, решив да идам на повеќе. Ама сега работата е што нели како што зборите, за да достигнам поголеми фреквенции треба да ја оверклокувам и меморијата. Пробав за почеток ја ставив на 803MHz а процесорот на 401 FSB со 1.8 V на меморијата. Вака ОК работеше и не покажуваше никакви проблеми. Потоа го зголемив FSB-то и пак не правеше никакви проблеми. На крај го ставив на 410 а меморијата ја ставив на Auto, и пак е све ОК. Напонот на мемориите го оставив исто на Auto.
Прашањето ми е, дали ако све си биде на Auto со мемориите ќе можам процесорот да го терам до 4.2, или сепак ќе мора рачно да го подесувам тоа? Ако треба, кажете дали би било во ред да ја ставам меморијата на 963 (мислам дека толку беше 2риот избор од листата во биос), со напон 1.8 (или евентуално некој поголем), па процесорот да ми достигне 4.3 Ghz?
Прашањето ми е, дали ако све си биде на Auto со мемориите ќе можам процесорот да го терам до 4.2, или сепак ќе мора рачно да го подесувам тоа? Ако треба, кажете дали би било во ред да ја ставам меморијата на 963 (мислам дека толку беше 2риот избор од листата во биос), со напон 1.8 (или евентуално некој поголем), па процесорот да ми достигне 4.3 Ghz?