Отрезнување

Supa so brokula i milion cuda vnatre zelenilo, edna cinija i posle moes fudbal bez problem da igras :)

Ако се пијаниш, па правиш пауза барем 2-3 недели си викеднашки алкос. Ако не се отрезнуваш тогаш ноториус алкос :) Башка после 2-3 дена трезвеност ако имаш несоници и такви чуда тогаш си спремен за психијатар.
Јас во постот спомнав да бидеш постојано ПОДНАПИЕН а не пијан и да се одржуваш поднапиен. Поднапиен тоа е она блажена состојба слична на рајот кога си весел , радостен, но не паѓаш или се тетравиш по улици, не забораваш каде си, можеш и да завршиш некоја работа, знаеш што зборуваш, не ти се плетка јазикот, нема да ја исповратиш девојката среде секс и дури и кола можеш да возиш. Ми требаа децении експериментирање да ја откријам таа древна филозофија и ја усовршам.

Јас во постот спомнав да бидеш постојано ПОДНАПИЕН а не пијан и да се одржуваш поднапиен. Поднапиен тоа е она блажена состојба слична на рајот кога си весел , радостен, но не паѓаш или се тетравиш по улици, не забораваш каде си, можеш и да завршиш некоја работа, знаеш што зборуваш, не ти се плетка јазикот, нема да ја исповратиш девојката среде секс и дури и кола можеш да возиш. Ми требаа децении експериментирање да ја откријам таа древна филозофија и ја усовршам.
Постојат два типа алкоси. Едниот е кој нон стоп пијуцка и си врши работа, другиот тип е оној што се прави мортус и се одзема. Но и двата типа се алкоси во психијатријата :)

Постојат два типа алкоси. Едниот е кој нон стоп пијуцка и си врши работа, другиот тип е оној што се прави мортус и се одзема. Но и двата типа се алкоси во психијатријата :)
Секој шо пие е алкохоличар, некој еднаш месецо, некој еднаш неделно некој само на свадби некој на парастоси, некој секој ден... нема психијатријата некој повод да се напие чоек да не го забележи и наплати за третман. Па за еден психијатар и чоек кој на цеселба не пие или не наздравува со пијачка кога сите на маса надравуваат е сумњив и заслужува третман.

Не се лажи со апчиња, ни едно не помага. Сите ги имам пробано.
Плус и кога бев студент ми кажуваа вечерта додека си пијан да се напиеш две це, две бе и две лажици шеќер и демек утрото си како нов. Кога станав човек ќе убиев од што ми беше лошо :)
За вечерта трезнење ви е единствено да прекинете да пиете алкохол и да свртите на вода. За пола саат ќе може да се вратите во живите. А за наредниот ден нема спас, сеуште не измислиле лек (барем за мене). Иако подобро се чувствувам ако пред да легнам испијам три пати повеќе вода одколку алкохол колку што сум испила вечерта. Пример литро вино бело автоматски значи три литри вода пред спиење. Се разбира шансите да вратиш се во шоља се поголеми со водата.
болдто.... правиот рецепт ти го кажале тебе... кога си пијан ШЕКЕР да јадеш само тоа :) ништо друго. следниот ден ке мислиш дека некој ти приклештил менгеме на глава и те стиска до смрт ! :)

а место да барате начини на трезнење, цела вечер помината со чаша сок па чаша алкохол?

Само расолница или кисела вода со исцеден лимон во неа :pipi:
--- надополнето: 31 декември 2011 во 16:09 ---
а место да барате начини на трезнење, цела вечер помината со чаша сок па чаша алкохол?
Другиот ден главата ќе ти ѕвони од ваква комбинација :icon_lol:

Повраќаш, јадиш, и потоа само вода. Најбитно ти е да Повратиш ! Овој метод го користам 8 години по ред, скоро секој викенд.

Повраќаш, јадиш, и потоа само вода. Најбитно ти е да Повратиш ! Овој метод го користам 8 години по ред, скоро секој викенд.
Подобро мешај све во една канта па истурај ја :)

вода.. чаша сок па чаша алкохол е полошо него само алкохол.. шекерот го врзува алкохолот побрзо со крвта и уште побрзо и повеќе ке се начукате.. само вода, мочање, и најбитен фактор за мене е АТМОСФЕРА.. ако имам атмосфера 123123213 литри жестоко ке испијам.. а за трезнење не се замарам само мочам, пијам вода и легнувам.. евентуално некад ако си ептен лом да повратиш и тоа е тоа..

Ова ти е доколку ептен си се замаглил/а, па да се свестиш до некаде во текот на вечерта.

- Прекини да пиеш
- Порачи си обична вода, или газиран сок (кисела вода немој, и на Mythbusters падна ова)
- Касни благо. Најдобро е доколку има торта или сладолед. Ако нема ништо благо на менито, и една Мила од Тобако ќе заврши работа.

Клин се клином избија. Треба да си ја знајш `контрата`.
За мене вечерва значи...
smirnoff_wodka.jpg

Среќна нова година !!!

Џабе совети и останати тракаташки. Сите спијат што значи лошо попладне :pos:

Можеби финтата е да не заспиеш. Вчера не ми беше ништо. Сеа откако станав, вртикапович. :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom