Отрезнување

што експериментирате само, расолница,портокали ,кафе, миксој ова она. дури се зачудив колку сте инвентивни, и уште поинтересно никој не се погоди од медицинско ум да ви дај. сега или нема или појма немат што баш и не е добро за во иднина.
инаку кога ке ве однесат на болница кога сте дрво пијани што ви даваат. расолница, џус од портокали, млеко или ИНФУЗИЈА.
а најблиску до инфузија во домашни услови е концентрат од супа, оние коцките мали со кокошка на нив или петел. ке си земите една таква ке ја растворите со топла вода во една шоља и ТАДАААА.
абе лекот петпари е ама треба да го знај некој;)

Моментално пијам кафе за отрезнување. Ме боли глава од виништа- пробна новогодишна вечер се праеше:vozbud:. Не знам утре како ке биди или вака:drk:или вака:tapp:

заеби б, ковајте витамин ц
и двете уствари

што експериментирате само, расолница,портокали ,кафе, миксој ова она. дури се зачудив колку сте инвентивни, и уште поинтересно никој не се погоди од медицинско ум да ви дај. сега или нема или појма немат што баш и не е добро за во иднина.
инаку кога ке ве однесат на болница кога сте дрво пијани што ви даваат. расолница, џус од портокали, млеко или ИНФУЗИЈА.
а најблиску до инфузија во домашни услови е концентрат од супа, оние коцките мали со кокошка на нив или петел. ке си земите една таква ке ја растворите со топла вода во една шоља и ТАДАААА.
абе лекот петпари е ама треба да го знај некој;)

Да да, сигурно.

Колку пари е ова детоксалот ?

Не се лажи со апчиња, ни едно не помага. Сите ги имам пробано.
Плус и кога бев студент ми кажуваа вечерта додека си пијан да се напиеш две це, две бе и две лажици шеќер и демек утрото си како нов. Кога станав човек ќе убиев од што ми беше лошо :)
За вечерта трезнење ви е единствено да прекинете да пиете алкохол и да свртите на вода. За пола саат ќе може да се вратите во живите. А за наредниот ден нема спас, сеуште не измислиле лек (барем за мене). Иако подобро се чувствувам ако пред да легнам испијам три пати повеќе вода одколку алкохол колку што сум испила вечерта. Пример литро вино бело автоматски значи три литри вода пред спиење. Се разбира шансите да вратиш се во шоља се поголеми со водата.

А шо е поентата да се отрезнуваш?? Поарно е да си константно поднапиен така ќе избегнеш мачнини, лошења, нерасположенија....

А шо е поентата да се отрезнуваш?? Поарно е да си константно поднапиен така ќе избегнеш мачнини, лошења, нерасположенија....
Тогаш си спремен за во душевна болница Бардовци - лечење од алкохолизам

Значи ако се пијаниш па се трезниш со расолница не си алкохоличар?
Ако се пијаниш, па правиш пауза барем 2-3 недели си викеднашки алкос. Ако не се отрезнуваш тогаш ноториус алкос :) Башка после 2-3 дена трезвеност ако имаш несоници и такви чуда тогаш си спремен за психијатар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom