Откриени "активностите" на Ахтисари!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
ABC напиша:
А веруваш ли дека на Американците така им текна да си попукаат и да си влезат во војна од тоа што сакаа да спроведат демократија во Србија.Јас би рекол дека Американците никогаш не тргнале во војна доколку немаат осигурано одредена сума на нивна сметка.За почеток тоа беа 2 милјарди $ за подоцна да се накачат на 6-7 милјарди $,пари кој ги обезбедија Албанските нарко картели во добра соработка со Америчката DEA.

живеј си ти во заблуда момче живеј...така се лаже народ...е баш ко тебе шо ти го опрале мозокот..

rymz напиша:
живеј си ти во заблуда момче живеј...така се лаже народ...е баш ко тебе шо ти го опрале мозокот..

Испраните мозоци веруваат во наивни приказни дека САД спроведуваат воени активности само од милосрдие.

dobro ramiz si imas pravo da si gi brani svojte a kolkue toa taka nie si znaeme .avionite na nato neodat na voda :) ili za obespravenite Albanci sto epten se zazalenje :).se znae se sto se pravi i kako se pravi:)iza ciii interesi:toe:

fanatic напиша:
dobro ramiz si imas pravo da si gi brani svojte a kolkue toa taka nie si znaeme .avionite na nato neodat na voda :) ili za obespravenite Albanci sto epten se zazalenje :).se znae se sto se pravi i kako se pravi:)iza ciii interesi:toe:

Не бранам никого, само укажувам на работи што луѓето не сакаат да ги разберат...Играта "Нашите, вашите, обезправени and Co." е проста бламажа за таквите како тебе и некои други...

За чии интереси се запрашуваш? Ај врати се на темата каде што Љупчо ја продава македонија, и види колку од "твоите" му даваат подршка...па после можеш да прокењаш за "моите" . Друга работа што не си ја признаваме, е дека целата 2001 беше борба за власт, а проста маса на народ, кења и јаде бурек за тоа колку едните или другите биле лоши, а некои си трети лица си изградија вили поред плажа, децата си ги чуваа во европски градови "на студии демек", и на крај си седнаа на фотељи 4 години и крадеа и крадеа и крадеа...а ние ќе кењаме као сме биле племиња или пак 700 миљарди долари се вртат...абе, стварно ли има толку глуп народ? дали имаате воопшто ИДЕЈА колку е 700 миљарди? АЛОО не се миљони, МИЉАРДИ спомињате...Бил Гејтс "едвај" 60 миљарди имаше типот...60!!!! а вие 700 у глава си ги вртите...каде бе вие толку да сте биле информирани ебаго а цел ден на нет седите...

rymz напиша:
Не бранам никого, само укажувам на работи што луѓето не сакаат да ги разберат...Играта "Нашите, вашите, обезправени and Co." е проста бламажа за таквите како тебе и некои други...

За чии интереси се запрашуваш? Ај врати се на темата каде што Љупчо ја продава македонија, и види колку од "твоите" му даваат подршка...па после можеш да прокењаш за "моите" . Друга работа што не си ја признаваме, е дека целата 2001 беше борба за власт, а проста маса на народ, кења и јаде бурек за тоа колку едните или другите биле лоши, а некои си трети лица си изградија вили поред плажа, децата си ги чуваа во европски градови "на студии демек", и на крај си седнаа на фотељи 4 години и крадеа и крадеа и крадеа...а ние ќе кењаме као сме биле племиња или пак 700 миљарди долари се вртат...абе, стварно ли има толку глуп народ? дали имаате воопшто ИДЕЈА колку е 700 миљарди? АЛОО не се миљони, МИЉАРДИ спомињате...Бил Гејтс "едвај" 60 миљарди имаше типот...60!!!! а вие 700 у глава си ги вртите...каде бе :pos2: heheh toe relnosta i vistinata za zal mozes sto sakas i kolku sakas da kazuvas ama toa .znam jas kolkuse toa pari nese sekiraj.ljupco i nasata vlast nee se tema :) nie zboruvame za koj kolku e podmiten:) kaj vas toa odi do tamu na na nacionalen identitet.dokaz deka so pari se se pravi i nema nepotkupliv narod. ete i edne finec moze da se potkupi ako muse dade dovolno pari .coek narodot nee glup toa e taka zasto nekoj drug saka da go pravi glup .a neznam sto 2001 spomnuvas koga nie zboruvame za podmitlivost. za 2001 si sosem nesto drugo i otvori tema pa ke kazuvame sto bilo kako bilo dali vlast ili teritorija ili etnicko cistenje.

Фурај даље ај, кењајте за 700 миљони ондак....па да го е*ам, чим толку имаме, и цела Македонија ќе си ја купиме, а и тебе ќе те купам...

700 milijardi dolari za period od okolu 20 god .zboruvame za pari sto stignuvatt od razno razni fondacii ,da ne se povtoruvam.:toe: a ako znaes podobro kazi kolku pari ste potrosile do sega.?

Сепак 700 милјарди се големи пари,дефинитивно беа окулу 7 иако само рудата во Трепча вреди над 10 милјарди евра.

Не знам колку пари се во прашање, ама сега го читав написот во вечер, и можам да кажам дека ако навистина луже од БНД по налог на Бан ки мун ја направиле истрагата посоти голема веројатност да сево ова е точно. Што ако навистина излезе дека е точно, малку САД и ЕУ ќе се најдат во небрано, а русија ќе биде во многу посупериорна ситуација да убедува бидејќи ќе испаден дека русија била во право во однос на предлогот на Ахтисари.

Не викам дека ако населението на косово како една териториајлна целина одлучи да се одцепи од матичната држава го нема демократското право тоа и да го направи, само за да помине тоа мирно треба да биде во согласност и со остантото население од матичната држава. Но навистна мислам дека се рушат сите меѓународни принципи кога други држави поради нивни какви и да било причини се мешаат во територијалниот интегритет на една држава.

Ама најлошата работа во овој случај е тоа што мислат Албанците дека туку така да само преку човекови права и поткупување на луже кои донесуваат одлуки, дека ќе си „купат“ територија. Во целата проблематика има многу принципиелни проблеми, принципи врз кои се гради светскиот мир.

Bacillus gagous напиша:
Не знам колку пари се во прашање, ама сега го читав написот во вечер, и можам да кажам дека ако навистина луже од БНД по налог на Бан ки мун ја направиле истрагата посоти голема веројатност да сево ова е точно. Што ако навистина излезе дека е точно, малку САД и ЕУ ќе се најдат во небрано, а русија ќе биде во многу посупериорна ситуација да убедува бидејќи ќе испаден дека русија била во право во однос на предлогот на Ахтисари.

Не викам дека ако населението на косово како една териториајлна целина одлучи да се одцепи од матичната држава го нема демократското право тоа и да го направи, само за да помине тоа мирно треба да биде во согласност и со остантото население од матичната држава. Но навистна мислам дека се рушат сите меѓународни принципи кога други држави поради нивни какви и да било причини се мешаат во територијалниот интегритет на една држава.

Ама најлошата работа во овој случај е тоа што мислат Албанците дека туку така да само преку човекови права и поткупување на луже кои донесуваат одлуки, дека ќе си „купат” територија. Во целата проблематика има многу принципиелни проблеми, принципи врз кои се гради светскиот мир.

Што зар и Вечер дознал за ова,па јас мислев дека Вечер никогаш ништо навреме не дознава.:)

Хахах па ние на нашиве им судиме за корупција... ги гледате „големците” растур прават. Ај да видам дали мафијата ќе го штити, или пак уништи, ако дојде до истрага. ЛоЛ

rymz напиша:
Фурај даље ај, кењајте за 700 миљони ондак....па да го е*ам, чим толку имаме, и цела Македонија ќе си ја купиме, а и тебе ќе те купам...

Ај тебе батка, чичо да ти каже што ќе купиш..сакаш?
Ќе си купиш една парцела некаде ба далечниот свероисток на Русија, близу до Камчатка, кај што има -70 температура...се разбравме ли?
Абер немаш што те чека....

Free advice...Don't mess with KGB!

theMac3donian напиша:
Хахах па ние на нашиве им судиме за корупција... ги гледате „големците” растур прават. Ај да видам дали мафијата ќе го штити, или пак уништи, ако дојде до истрага. ЛоЛ

Ние им судиме ама не им пресудуваме,во тоа е разликата.Не би знаел дали некој се сеќава кој поголем корупционер сме затвориле последниве години.
Сепак не верувам дека ќе се покрене истрага против Ахтисари,особено доколку се знае дека за него никогаш не се покренува истрага иако имаше евидентни докази уште пред 10 години кога стана милионер преку ноќ пред да ја напушти функцијата председател на Финска или земјата каде што практично немало корупција барем според извештаите на разни фирми кој прават анкети по "нарачка" како што практикуваат скоро сите влади овде во Македонија.

Ke go cviknat nekoi Kurdi vo nekoja samoposluga ili ke go strefi "masiven infarkt"....ili...:)!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom