Откриени "активностите" на Ахтисари!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
ABC напиша:
Мислиш ли дека така ќе изгледа и Косово за некоја година со познатите "фарми" во Боливија.?:)

ABC можеби и ќе изгледа Косово така, ама сепак они добиваат пари за нивниот Тутун....па можеби ти затоа љубомориш? :) Или па виде дека погрешен тутун си садел цело време?

ABC напиша:
Мислам дека 7 милјарди долари беше сума која се споменува во акцијата за одземање на Косово од Србите.Тие пари ги обезбеди нарко-мафијата со придружните фондови.
Сепак доколку се знае дека само НАТО интервенцијата чинеше повеќе од 10 милјарди долари тогаш зачудува фактот зошто толкав голем интерес за Косово од страна на САД и Германија.Можеби една од причините е што Косово се претвори во главна дестинација на државниот Американски нарко отсек под раководство на ДЕА.

...del od vistinata e toa za Kosovo...vtoriot del ide sea ekskluzivno za site sto ne znaele...za sto se raboti...

Kosovo kako potencijalen krizen region vo sekoe vreme , a pogotovo poradi negovata mestopolozba vo Evropa e odlichno orudie vo racete na Amerika za butkanje na itaka pregolemiot kurs za niv na Evroto...kako nestabilen region koj defakto go poseduva Amerika (poradi sto i ja izgradi bazata svoja na BonStil , i del od toa sto na Kosovo se naogaat edni od najbogatite naogalishta na jaglenova ruda na Balkanot koi sekako ne se za zanemaruvanje)...e sekogash aktuelna meta za eventualno predizvikuvanje neredi i vojni na BALKANOT(najveke poradi karakterot i mentalitetot na naselenieto koe zivee tamu) za koi sekako EVROPA bi trebalo da plati za nivna stabilizacija(sto bi rezultiralo sekako so paganje na kursot na Evroto na megunarodnite berzi)...znachi Kosovo poktaj drugite pogodnosti za USA e i mokno oruzje vo vistinski race za butkanje na kursot na EUR.

Ljupco напиша:
...pa normalno be Shabishtava se pametni...koa im trebashe shok-mashina za da ja izgradat Germanija im trebaa i Albanci...e posle koa ja izgradija veke se uprpaa od niv i normalno sea ke vikaat daj te im drzava staj te gi tamo da ne se shetkaat mnogu mnogu ovdeka...pederska rabota u sekoj sluchaj...

Грешка!!!.... Германија прибра гастарбајтери од цела европа , а бројот на лабанци беше занемарлив во споредба со тој на тие од југославија а за од турција па муабет да не правиме, АЛИ шок терапијата за да има потреба од работници беше приредена од САД кои потполно и максимално ја финансираа германија да се изгради од рушевините, и затоа сега германија мора да каже да договорот на ахтисари е добар бидејќи САД така сака, а не албанците.

Bacillus gagous напиша:
Грешка!!!.... Германија прибра гастарбајтери од цела европа , а бројот на лабанци беше занемарлив во споредба со тој на тие од југославија а за од турција па муабет да не правиме, АЛИ шок терапијата за да има потреба од работници беше приредена од САД кои потполно и максимално ја финансираа германија да се изгради од рушевините, и затоа сега германија мора да каже да договорот на ахтисари е добар бидејќи САД така сака, а не албанците.

...so samoto toa sto imashe rabotnici od tamu ne e greshka,normalno deka imalo i drugi koi i ne se po priroda i ubeduvanje takvi kakvi sto ne im odgovara na Germancite(poshto onii si imaat veke golem problem so Turcite).Ti genot na Germancite nemozesh nikad mozebi ni da go svatish ni da go unishtish ni da go nadvladeesh-ednostavno takvi se i zatoa znaat sto praat.(imaat strav od muslimanizmot i fundamentalizmot)zatoa i sakaat sto podaleku da se od niv.(edna od prichinite e samo ova za Kosovo , ima poveke sekako)

Ljupco напиша:
...so samoto toa sto imashe rabotnici od tamu ne e greshka,normalno deka imalo i drugi koi i ne se po priroda i ubeduvanje takvi kakvi sto ne im odgovara na Germancite(poshto onii si imaat veke golem problem so Turcite).Ti genot na Germancite nemozesh nikad mozebi ni da go svatish ni da go unishtish ni da go nadvladeesh-ednostavno takvi se i zatoa znaat sto praat.(imaat strav od muslimanizmot i fundamentalizmot)zatoa i sakaat sto podaleku da se od niv.(edna od prichinite e samo ova za Kosovo , ima poveke sekako)

Љупчо од фундементализмот сите се плашат, а верувај ми многу повеќе им одговара да имаат еден куп Турци кои се умерени муслимани. освен тоа турците не се проблем, бидејќи турците полека фаќаат се поголем процент од германското население, а богами и почнуваат да стануваат и интегрален дел од германксата модерна култура, не ми кажувај дека не е така бидејќи информацијава е first hand пошто студирам во германија.

Bacillus gagous напиша:
Љупчо од фундементализмот сите се плашат, а верувај ми многу повеќе им одговара да имаат еден куп Турци кои се умерени муслимани. освен тоа турците не се проблем, бидејќи турците полека фаќаат се поголем процент од германското население, а богами и почнуваат да стануваат и интегрален дел од германксата модерна култура, не ми кажувај дека не е така бидејќи информацијава е first hand пошто студирам во германија.

...ok brate...studiraj , so sreka neka e...:helou:

...neotugivo e pravoto na sekoj poedinec da zivee vo svojata zabluda...

на која заблуда целиш ако не е тајна?

Ljupco напиша:
...neotugivo e pravoto na sekoj poedinec da zivee vo svojata zabluda...
...како што е, на пример, заблудата дека на Американците не им одговара нискиот долар.
Веројатно "не" им одговараат огромните приходи од огромниот извоз, што е резултат на понискиот долар и ред други off-topic нешта поради кои намерно го држат доларот на ова ниво (во однос на еврото).
Така да Косово сигурно не им служи за дестабилизација на еврото.

concrete напиша:
700 milijradi dolari ?????
malku cudno neli:) da tocno 700 milijardi dolari za vremenski period od okolu 20 god.dane zboruvam i predhono.ako go podelis 700 so 20 god ke vidis edna sosem realna cifra.od okolu 30 milijardi na godisno nivo.rekov od raznorazni fondacii ,sto kriminalni sto realni.verski, nacionalen,biznis,klanovski semeen sto bise reklo.ama toa nee tema tuka da raspravame za parite na albancite atie se mnoguuu .sto mislis kolkava e investicijata na albancite vo makedonija samo od nezavisnosta navaka.ako zemes od kumanovo do struga ke vidis edna neverojatna ogromna investicija. :nenene:

fanatic напиша:
malku cudno neli:) da tocno 700 milijardi dolari za vremenski period od okolu 20 god.dane zboruvam i predhono.ako go podelis 700 so 20 god ke vidis edna sosem realna cifra.od okolu 30 milijardi na godisno nivo.rekov od raznorazni fondacii ,sto kriminalni sto realni.verski, nacionalen,biznis,klanovski semeen sto bise reklo.ama toa nee tema tuka da raspravame za parite na albancite atie se mnoguuu .sto mislis kolkava e investicijata na albancite vo makedonija samo od nezavisnosta navaka.ako zemes od kumanovo do struga ke vidis edna neverojatna ogromna investicija. :nenene:

Помеѓу Миљон и Миљарда има три нули разлика... тие три нули значат бајаги, дај стај наочарите и читај боље

fanatic напиша:
malku cudno neli:).................................................................................................sto mislis kolkava e investicijata na albancite vo makedonija samo od nezavisnosta navaka.ako zemes od kumanovo do struga ke vidis edna neverojatna ogromna investicija. :nenene:

kako da ne znam , znam :)....,a i na eden od dvata foruma vo MKD kade odam imase diskusija za golemata suma koja vleguva vo MKD i go pegla deficitot, krstena kako doznaki od stranstvo......:):)!!!
Ovie od pleme2 na rymz ocigledno ja "kupuvaat" teritorijata.........:)
Ama i 700 milijardi se KRUPNA brojka i za period od 20 godini..., ako e taka togas nekoi Nobelovci treba da si gi skinat diplomite...

Племе бе....баш си убав ти на тато, и паметен...ама ако, ќе те купам и тебе, ќе ми бидеш роб ко црнците и коа ќе ми здосадиш на дрво ќе те бесам

kolku i dae sepak nee za zanemaruvanje.i danese tolku brojkata e ogromna a sto mislite da potkupis americki politicari :) da pokrenes nato voena masinerija netreba nisto ? .sto mislite samo za nato i amerika kolku pari se dadeni.?heheh ramiz:) znaes ti mnogu dobro brojkata :) nese praj sega naivna konobarica:).

не се работи за наивни конобарици, ама ако некој е наивен, тогаш наивни се тие што мислат дека стварно американците го бомбардираа београд само дека некој албанец ги поткупил...nigga please

rymz напиша:
не се работи за наивни конобарици, ама ако некој е наивен, тогаш наивни се тие што мислат дека стварно американците го бомбардираа београд само дека некој албанец ги поткупил...nigga please

А веруваш ли дека на Американците така им текна да си попукаат и да си влезат во војна од тоа што сакаа да спроведат демократија во Србија.Јас би рекол дека Американците никогаш не тргнале во војна доколку немаат осигурано одредена сума на нивна сметка.За почеток тоа беа 2 милјарди $ за подоцна да се накачат на 6-7 милјарди $,пари кој ги обезбедија Албанските нарко картели во добра соработка со Америчката DEA.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom