D
DartWader
Гостин
Догми 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Не е битно, Миленко ако треба ќе стане и атеист (и индијанец ако му плати некој убаво), греота и срамота за поповите наши што излегуваат и што се резилат, не е ни чудо што ни ја ремети црквата кој стигне и никој не ја есапи за жива - недостасува интелект во нашава црква и тоа е факт...Види сега темава не за Миленко или за жена му, го имам искажано моето мислеење во врска со тоа.
Јас од часови не бегав па затоа знам дека теорија на еволуција не се учи во четврто одделение....

На погрешно прашање, се дава погрешен одговор.
Како може да се докаже Божјото содавање, кога Он за Себе вели дека отсекогаш постои? Ајде сега, биди мангуп па ТИ објасни како може Бог да е беспочетен!
Јас не сум атеист, дури можам да кажам дека верувам во Бог (Господ, Природа, некако може и да се нарекува), генерално имам некое агностичко гледање...во суштина не верувам во најголемиот куп од религиски прикаски измислени за држење на масата под контрола и страв (како што е прикаската за Адам и Ева, Адем и Ава итн.) - вакви провокации се многу наивни и дополнително ја поткопуваат религијата и нејзиното учење...одговарање на фактите со цинизам - стварно не ми е јасно...![]()
Д мининг оф лајф
а зошто тогаш па мора универзумот дае создаден од бог??? ај ти објасними сега како може универзумот дае беспочетен
„Твоите„ (???) се апсолутно вон дометот од твоето лично искуство, но ти, секако, „логички„ ќе ме побиеш...
Убеден сум дека никогаш не си видел: галаксија, пулсар, квазар, супер-нова, анаконда, орангутан, пигмеец, Индиос, абориџин, молекула, атом, електрон, ген, ДНКИ, РНК, неутрино, кварк...Ама сето тоа е „докажано„!
У&ниверзумот ВООПШТО не е неспочетен, туку има свој почеток! Читај ја првата глава и првиот стх од Бититето, каде е јасно укажано на тоа дека „...во почетокот...„, значи, на самиот почеток од времето, „О„-то то време, Бог ги создаде небесата (духовниот свет) и земјата (материјалниов свет, Вселената).
Е докажано е де, математички, ти како би го докажал, со убави прикаски.
молекула, атом, електорн, ген, рнк, можат да се видат со елекронски микроскоп, за постоењето на неутрино, кварк има математички докази.
пулсар, квазар, супер-нова, галаксија можат да се набљудуваат со оптички телескоп.
А од кога само тоа што може да се види со голо око, е прифатливо и релевантно.
Иначе и ватикан има своја вселенска опсерваторија....сега што правиме а...?!?
А во кој Универзум бил Бог додека го создавал нашиов универзум?
А бе види, „...докажно е...„ и тоа дека мојата паста за заби е „..клинички докажана како НАЈдобра..„ ама ниедна клиника не стои со потпис за тој доказ!
А што се „тиче„ опсерваторијата во Ватикан, тоа лично не ме засега, оти не сум дел од таа (римокатоличката) Црква.
Патем кажано, еден куп математички модели за Вселената и за структурата од атомот „паѓаа(т)„, оти секогаш се наоѓа по некој мангуп кој вели дека е попаметен до своите претходници и нив ги побива со својата „најнова„ теза за ова и за она...
А бе види, „...докажно е...„ и тоа дека мојата паста за заби е „..клинички докажана како НАЈдобра..„ ама ниедна клиника не стои со потпис за тој доказ!
А што се „тиче„ опсерваторијата во Ватикан, тоа лично не ме засега, оти не сум дел од таа (римокатоличката) Црква.
Патем кажано, еден куп математички модели за Вселената и за структурата од атомот „паѓаа(т)„, оти секогаш се наоѓа по некој мангуп кој вели дека е попаметен до своите претходници и нив ги побива со својата „најнова„ теза за ова и за она...
Нема друг Универзум. Бог престојува на Небесата, во духовниот Свет и од „таму„ промислува за целата Вселена.
Нема друг Универзум. Бог престојува на Небесата, во духовниот Свет и од „таму„ промислува за целата Вселена.
каде е јасно укажано на тоа дека „...во почетокот...„, значи, на самиот почеток од времето, „О„-то то време, Бог ги создаде небесата (духовниот свет) и земјата (материјалниов свет, Вселената).
Не ми нафрлај, глупости како пасти за зуби....
Што се тиче, и католиците имаат библија, истата ја читаш и ти, а тие имаат оптички телескоп во сред ватикан.....!!!
кога мангупот ќе даде доказ за неговата теза ќе биде прифатена, се дотогаш може да се забавља со глупости....
кога ќе бидат презентирани докази дека бог е креатор на универзумот, тогаш и јас ќа ја прифатам таа теорија...се дотогаш .....
...Се дотогаш, ти ќе бидеш убеден во своето наводно знаење, а доколку еден убав ден и поверуваш, тогаш „знаењето„ ќе ти стане само една менлива и минлива категорија, со која ќе можеш да ги „попунуваш„ само своите мемоари, разбираш.
Само, никако да ми стане јасно, зашто го повторуваш постоењето на телескопот во Ватикан? Да не Го бараат „ватиканците„ Бога со помош од тој славен телескоп?
Велиш во самиот почеток тој ги создал и Небесата(духовниот свет) и Земјата (материјалниов свет, Вселената) ... тогаш кај бил пред да ја создаде Небесата ... како тоа ми викаш тој бил во небесата кога не ја имал создадено ....
Значи те прашувам кај бил тој пред тоа ...