Останати вести од светот на фудбалот

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
jove_bt напиша:
I’ll Be Number One Again – Ronaldo Milan striker Ronaldo believes he can regain his best form and silence the critics who have written him off.

шосторе овај роналдо мајтапи праење многу јаки шеги кажва број еден... кај ќе ојме бре сФињооооо!!!!!! дезертерска :)

Jove dodeka Ronaldo igrase u Inter bese "Najdobar" a sega u Milan e svinja...ncnc..Ronaldo ushte si e Ronaldo...

Cocacola напиша:
Jove dodeka Ronaldo igrase u Inter bese "Najdobar" a sega u Milan e svinja...ncnc..Ronaldo ushte si e Ronaldo...

тој си е роналдо ама знајс шо е разликата помеѓу роналдо во Интер и Роналдо во Милан тоа се 50 КИЛА.

Фудбалерот на Манчестер Јунајтед е прогласен за најдобар фудбалер во Премиер Лигата оваа сезона. A пoкрај оваа награда Роналдо ја доби наградата и за најдобар млад фудбалер на годината во Англија. Избирањето на најдобриот се изврши преку гласање од страна на Professional Footballers' Association.

Најдобар фудбалер во Англија оваа сезона:
1. К. Роналдо (Манчестер)
2. Д. Дрогба (Челзи)
3. П. Сколс (Манчестер)

Најдобар млад фудбалер во Англија оваа сезона:
1. К. Роналдо (Манчестер)
2. Ф. Фабрегас (Арсенал)
3. А. Ленон (Тотенхем)

Втора година по ред скудетото на Џузепе Меаца!
Двата гола на Марко Матераци и победата во Сиена, како и поразот на Рома во Бергамо, значеше дека чекањето заврши. По 18 години пауза фудбалерите на Интер се закитија со шампионската титула во Серија "А", прва за нив ако не се смета онаа ланската што ја добија на зелената маса, по казната што ја заработи Јувентус.
Интер целата сезона ја одигра во голем стил, двапати славеше над лутиот ривал Милан, а единствениот пораз го доживеа пред само неколку дена, на домашен терен од Рома.
Затоа, фудбалерите на Роберто Манчини, но и нивните верни навивачи, вчера со право го прославуваа крајот на долгогодишниот пост..

пошо нема шо да се ишпекулира а јас сум најголем фраер у маааало за шпекулации(добЛооо), еве една вест од тимот на Абрамович. Играчот за врска на Челзи Мајкл Есиен, бил фатен од полицијата како вози во пијана состојба и најверојатно ќе се соочи со некоја казна па уште не е пуштен од пол. станица и којзнае дали ќе игра во CL оваа недела.

p.s.
Овај 100 посто бил со Адриано на певалка негде во Лондот, се така ми мириса:tapp::pos::pos:

едиД :
сеа оФа прочитав ''прајм министерот'':) на Тајланд ќе го купувал манч. сити за 90 милиони фунти. Не знам шо видоја толку странците во Англ. клубови сите ги искупија се отепаа од перење пари...

Откако Јувентус скоро се пласира во Serie А, еве и некои изјави. Дешамп:
"I am very fine with the new Juve," Deschamps told L'Equipe Magazine. "The club were in trouble when I came, and maybe I like trouble.
"I have to be realistic. I know if we return to Serie A, Juve will not be able to compete for the title.
"And I don't say that to protect myself."

meazza напиша:
Откако Јувентус скоро се пласира во Serie А, еве и некои изјави. Дешамп:
"I am very fine with the new Juve," Deschamps told L'Equipe Magazine. "The club were in trouble when I came, and maybe I like trouble.
"I have to be realistic. I know if we return to Serie A, Juve will not be able to compete for the title.
"And I don't say that to protect myself."

Паметно рекол, рано е за титулата сеуште, ама сигурно ќе се во првите четири...

jove_bt напиша:
пошо нема шо да се ишпекулира а јас сум најголем фраер у маааало за шпекулации(добЛооо), еве една вест од тимот на Абрамович. Играчот за врска на Челзи Мајкл Есиен, бил фатен од полицијата како вози во пијана состојба и најверојатно ќе се соочи со некоја казна па уште не е пуштен од пол. станица и којзнае дали ќе игра во CL оваа недела.

p.s.
Овај 100 посто бил со Адриано на певалка негде во Лондот, се така ми мириса:tapp::pos::pos:

едиД :
сеа оФа прочитав ''прајм министерот'':) на Тајланд ќе го купувал манч. сити за 90 милиони фунти. Не знам шо видоја толку странците во Англ. клубови сите ги искупија се отепаа од перење пари...

Не знам колку си запознат, ама Есиен поради жолти картони секако нема да игра во Лига на Шампиони утре:toe:

yeah не сум видел статистика ОК, не сум сигурен сеа ќе видам - моја грешка хухуухухухуху

Henry: I believe in the boss

Henry has committed his future to Arsenal and says he will stay at the club so long as Arsene Wenger remains in charge.
The 29-year-old, who has suffered an injury plagued season, has been linked on numerous occasions with a move away from the club despite signing a contract in the summer which will see him remain at the Emirates Stadium until 2010.
But the Frenchman insists he is going nowhere and pledged his full support behind Wenger who himself has been linked with a move away from Arsenal following David Dein's departure.
"At the end of last season I signed a new contract," Henry told Sport Magazine.
"I believe in the boss and what he is trying to do here. As long as he is here then I will be here - it's just as simple as that," he said.

Се знае дека Анри останува во Арсенал, и сите знаат дека тој делува како физички, така и психички во играта на Арсенал, но со неговата повреда, некако послабо играат, но сепак добра замена му е Адебајор. :)

Златан Ибрахимович ќе отсуствува од терените 2 до 3 месеци поради тоа што во последниот натпревар кој што го играше Интер оваа сезона, Златан добил повреда на препоните. По анализите на докторите, заклучено е дека ќе мора да отсуствува тој период, што значи дека на операција ќе оди сега. Интер веќе ја зема титулата и нема да има потреба од Златан, кој пак , ќе ги пропушти куп натпреварите со Рома и двата натпревари за Шведска.

Друже Адебајор нема поима. мислам дека има 7 гола дадено оваа сезона, во споредба со тоа што го има Анри како придонес е буквално ништо. Мислам дека да игра Ван Перси ќе направи повеќе. Адебајор слободно можат да го продадат...

Boki_Juve напиша:
Друже Адебајор нема поима. мислам дека има 7 гола дадено оваа сезона, во споредба со тоа што го има Анри како придонес е буквално ништо. Мислам дека да игра Ван Перси ќе направи повеќе. Адебајор слободно можат да го продадат...
па, тоа и велам, бидејќи ако не беше повреден Анри, Адебајор не ќе знаеше што е тоа прва постава, а сега Венгер е принуден да го става, бидејќи нема некоја подобра замена, а би требало да купат. :)

Рома и Манчестер се казнети.

Пoради нередите на навивачите на трибините и судирите со полицијата кои се случија на почетокот на месецов, УЕФА одлучи да ги "репне" Манчестер и Рома.
Дисциплинската комисија на УЕФА ја казни Рома со парична казна од 75.000 швајцарски франци (62.340 долари), а Манчестер со износ од 35.000 франци (29.000 долари) поради инцидентите во кои навивачите на двата тима фрлаа петарди на теренот.

на страната на македонски спорт и на еден хрватски и британски весник видов дека роман абрамович до 2010 година ќе го превземе бари и 90% ќе го продаде челзи. во бари веќе на неколку натпревари се појавиле транспаренти од навивачите на кои пишувало добредојде роман . се смета дека абрамович во бари ќе земе неколку играчи од челзи и сака да ги земе најдобрите тренери од целиот свет.

ова е вест од пред 1 месец мислам ама сеа ми текна да ја напишам и да ве прашам што мислите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom