Останати вести од светот на фудбалот

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
Аврам со нов договор, останува во Челзи во 2010 година.
И погодете колку ќе заработува... 13,5 милиони евра бато!

Честито го имате новиот Манчини, само што го плаќате двојно повеќе.
:suicid: :pos:
Не ми се верува ова Јове сигурно е за 3 години ако зема толку ке е најплатениот тренер во историјата на сите спортови а не е некое тренерско име нема шанси да е ова точно

Аврам со нов договор, останува во Челзи во 2010 година.
И погодете колку ќе заработува... 13,5 милиони евра бато!

Честито го имате новиот Манчини, само што го плаќате двојно повеќе.
:suicid: :pos:

имат пари нека ги арчат! ама да видиме до кога ке имат ....;)

Не ми се верува ова Јове сигурно е за 3 години ако зема толку ке е најплатениот тренер во историјата на сите спортови а не е некое тренерско име нема шанси да е ова точно

Точно е тоа, само ко е пријател на Абрамович, зато толку пари:toe:

Фудбалерите избраа тим на годината
lenta.jpg

soccer.jpg
Светското здружение на фудбалерите (FIFPro) го избра најдобриот тим на сезоната 2006/07, а во тимот доминираат играчи од Италија, Англија и Шпанија.

Гласањето се врши пред изборот за најдобар фудбалер на планетата, а 44.000 фудбалери од целиот свет ги избраа најдобрите 11 во конкуренција од 55 номинирани фудбалери.

Според очекувањата, најдобрите 11 играчи доаѓаат од Серија А, Премиер лигата и Примера лигата, и тоа по четири од Англија и Шпанија, а тројца фудбалери од италијанската лига.

Тимот е избран според позициите на теренот - голман, дефанзивец, среден ред, напаѓач, додека страната на теренот и ногата со која игра фудбалерот се занемарени.

Голманот на Јувентус Џиџи Буфон ја прими наградата за голман добивајќи највеќе гласови.

Најдобар тим на светот во сезоната 2006/07 (4-3-3)

1. Буфон (Јувентус)
2. Неста (Милан)
3. Пујол (Барселона)
4. Канаваро (Реал)
5. Тери (Челзи)
6. Џерард (Ливерпул)
7. Кристиано Роналдо (Манчестер ЈУнајтед)
8. Кака (МИлан)
9. Дрогба (Челзи)
10. Роналдињо (Барселона)
11. Меси (Барселона)

Роналдо и Зидан играа за сиромашните
Напаѓачот на Милан, Роналдо и поранешната ѕвезда на Јувентус и Реал Мадрид, Зинедин Зидан настапија на хуманитарниот натпревар во организација на УНДП за борба против сиромаштијата.
На теренот продефилираа многу спортски ѕвезди како што се седумкратниот светски шампион во формула 1, Михаел Шумахер, познатиот шпански играч на голф, Серхио Гарсија, а натпреварот во кој најмалку беше важен резултатот заврши без победник 2:2.
Токму Зидан беше стрелец на еден од головите и тоа од слободен удар, топката малку го закачи живиот ѕид и го измами голманот на Барселона, Вектор Валдез.
"Многу сум заморен, но се додека имам сила ќе останам на теренот. Секогаш сум подготвен да настапам на вакви натпревари", изјави Зидан кој беше заменет во 57 минута.
Атмосферата беше фантастична на стадионот во Сарагоса имаше преку 35.000 гледачи, задоволен од настанот беше и Роналдо.
"Среќен сум што дојдов во Сарагоса, прекрасна атмосфера овие гледачи го заслужуваат тоа. Ние сме познати луѓе, навивачите го следат секох наш чекор, треба да учествуваме во вакви хуманитарни акции и да придонесеме за подобра иднина", рече Роналдо.
Правдата по втор пат едноподруго ја делеше Пјерлуиџи Колина, а за жал поради повреди или обврски кон репрезентациите многу од повиканите ѕвезди мораа да го откажат настапот.

Илчо Наумовски во мидлсброу:vozbud:

E ako Ilco otide u Midlsbroy toa ke bide super,skautite ke slusnat deka u Makedonija ima dobri igraci,pa neka povelat malku u Makedonija da vidat kakvi talenti imame,

Има тема шпекулации... на погрешно место го постира. И дај ако ја имаш сторијата постирај ја цела, во соодветната тема.

Он топик, Блатер упатува критики до Интер, бидејќи со новата замисла која тој ја има, еден од најпогодените тимови ќе биде токму Интер. Неразурите имаат само еден италијански првотимец, Матераци а во ростерот од 26 играчи имаат само 5 италијани од кои 3ца се голмани.

Видов, уште во Вест на денот и на кајгана главна... па се ќе биде супер. :pipi:

Адријано кандидат за најлош играч во Италија:uvo:
Фудбалерот на Интер, Адријано е најголемиот фаворит за наградата најлош фудбалер за 2007 година во Серија А.
Адријано, кој беше "лауреат" и минатата година поради очајната сезона повторно е меѓу кандидатите, а се смета и за прв фаворит за освојување на наградата што ја доделува спортското Радио 2.
Освен Адријано меѓу номинираните се напаѓачот на Милан, Роналдо, голманот Дида потоа Давид Суазо и Кристијан Киву од Интер фудбалерите на Јувентус, Тијаго односно Бумсонг.
На листата се наоѓаат дури седум членови на репрезентацијата на Италија која лани триумфираше на Светскиот куп: Алесандро Дел Пјеро, Алберто Џилардино, Симоне Бароне, Марко Амелија, Алесандро Неста, Фабио Гросо и Марко Матераци.
Сепак понекогаш и не е така црно ако се добие оваа награда, добитниците од 2004 и 2005 година Никола Легротаље и Кристијан Виери оваа сезона доживуваат ренесанса па можеби и на Адријано догодина ќе му тргне.

кога ќе ми текне пред 4-5 сезоне како играше :zver:
еден од најаките шутери ...

Добро од таа идиотската страна од која ги копираш сториите, има ли емаил/тел за контакт?

Писмени се или не, претерано многу ме иритираат нивните глупави статии. *Адријано бе*

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom