Останати фудбалски лиги

• Креатор на темата Креатор на темата Stivie G
  • Време на започнување Време на започнување
Жива превара е овај Мамич, леле само која сума на пари ги фукат од играчиве, не е ни чудно шо неможат да го паднат во Хрватска.
:pos:

Tребаше денес да почне пролетниот дел од Украинската Премиер Лига, но цело коло е одложено , најверојатно заради протестите во Украина.

Што уште им требало на Ридинг за да победат ?
3 исклучувања и пенал не успеале да искористат.

Среќа што автогол си дале Јеовил, инаку ќе изгубеле Ридинг... :D

Саша Огненовски игра во Сиднеј ФК, заедно со Дел Пиеро.
Во натпреварот против екипата на Хески :D победија Саша и Дел Пиеро со 0-2, а стрелци биле Саша(асистенција на Дедо Перо) и Дедо Перо.
http://www.flashscore.com/match/rP906vGD/#match-summary

Петковски го заборави.

Tребаше денес да почне пролетниот дел од Украинската Премиер Лига, но цело коло е одложено , најверојатно заради протестите во Украина.

Грнчаров за МКД.МК раскажува каква била евакуацијата од Крим, откако пред еден месец потпиша за украинскиот клуб Тавриа од Симферопол.

„Ова е невиден циркус. Вчера од клубот само ни рекоа - морате да го напуштите Крим, ќе биде многу критично, доаѓа руска војска. Мојот град Симферопол е на 30 километри од Севастопол, каде што е стационирана целата руска морнарица. Со специјален автобус кој ни го обезбеди клубот, излегувавме од градот како да сме воени бегалци. На границата има војска и не пушта никој да влезе, само може да се излезе. Ама прашање е кога ќе биде целосно затворено. Сите мои колеги со семејствата, јас, мојата сопруга и ќеркичката, цела ноќ патувавме десет часа до Доњецк. Тука е помирно, а и да се случи нешто, работата да пукне, нема да биде критично како долу на Крим. Таму може да биде ептен жестоко", вели Грнчаров.

Порто има прилично слаба сезона, оттука би требало да профитира Бенфика, екипата којашто во блиска иднина имаше поразителна сезона каде од 3 можни трофеи (лигата, купот и ЛЕ) не освои ниту еден, од кои купот и лигата беа, ептен болни поразите. Оваа сезона би требало Бенфика да ја освои лигата, Спортинг не ги сметам за конкуренти пошто редовно пациенти им се на Бенфика, а и се веќе неколку бодови зад Бенфика.

Сабота 08.03 започнува вториот дел од Руска Премиер Лига, неизвесно ќе е до самиот крај, борбата за шампионската титула ке биде тешка, неколку екипи се конкуренти сите опции се отворени, секоја победа е максимално важна додека еден пораз или нерешен резултат може да ги кошта титула во самата завршница.
таб.Руска.Премиер.jpg
Уште на самиот почеток на вториот дел (20-то коло) градско дерби во Моксва, Динамо Москва - ЦСКА Москва. Недела 09.03 10ч30м Химки Арена, пренос како и досега можите да следите на спортклуб.
af99b5a2cf3ae64a1556ab7934d58cc9.jpg

Додека во следното 21 коло ЦСКА Москва го пречекува Зенит.
af99b5a2cf3ae64a1556ab7934d58cc95.jpg

Последно уредено:
Страшно ме нервират стадионите и условите во Русија, иначе има незивесност, а и интересни фудбалери за гледање во екипите.. :)

Страшно ме нервират стадионите и условите во Русија, иначе има незивесност, а и интересни фудбалери за гледање во екипите.. :)
Ај ќе го правиме овој муабет за 4 години после светското во Русија :D
А не знам што мислеше под услови? Големата зимска пауза? Знам има некои стадиони како на Том Томск, кои се доста мали и кога гледаш мислиш мал фудбал играат.
Јас чекам СКА Карабовск да влезе во прва лига. Тој предел граничи со Кина и е одалечен 8000 км од Москва.
Замислете го Порто на гостување кај СКА:vozbud:
Eве ја моменталната табела. Првите 2 екипи идат директно, 3 и 4 плеј оф со 13 и 14 од прва лига. Моментално повеќе шанси има Луч Енергија, која е од истиот предел како СКА.

А не знам што мислеше под услови? Големата зимска пауза? Знам има некои стадиони како на Том Томск, кои се доста мали и кога гледаш мислиш мал фудбал играат.
Јас чекам СКА Карабовск да влезе во прва лига. Тој предел граничи со Кина и е одалечен 8000 км од Москва.
Eве ја моменталната табела. Првите 2 екипи идат директно, 3 и 4 плеј оф со 13 и 14 од прва лига. Моментално повеќе шанси има Луч Енергија, која е од истиот предел како СКА.
Теренот, времето и слично... :D

Често следам Австралиска А Лига, или Хјундаи Лига како што ја викаат таму, секогаш кога ке станам порано.

Има некоја харизма лигата, често имаат голови во буквално последни минути, има често голови, и има доста нашинци што играат таму.

Milo mi e sto ima interes za HAL i nadvor od Au :)
Porano ne ja sledev mnogu zasto nemase tim sto me interesirase mnogu i imase dosta prosecno nivo na igranje i ocajno sudenje (sto za zal uste go ima). Otkako od 2012 bea osnovani Western Sydney Wanderers i dojdoa igraci kako Del Piero, Heskey, Ono, Gallas, ligata bukvalno se preporodi sto e odlicno. Za informacija, fudbalot e epten pridusen ovde vo sporedba so sportovi kako ragbito, kriketot i avstraliskiot fudbal i vodi golema borba da bide na nivo kako sto e niz svetot.

Od pred godina dve se osekja deka ligata e vo golem porast, ke vidime kako ke bide vo idnina. Verojatno ne na nivo na MLS, no ke ima golem porast. Ima dosta dobra atmosfera sto e neocekuvano iskreno. Interesno e sto spored avstraliskata tradicija vo site sportovi i fudbalot se igra po princip regularna sezona pa razigruvanje vo nokaut mecevi megju prvata polovina od tabelata i kulminurajki so finale za sto golem del od fanovite ne e slozuvaat no taka e zasega. Vikendov se igra edno od najgolemite derbija, Sydney FC protiv Western Sydney sto ke bide festival za dusata pred okolu 40 000 publika.

Vo vrska so aziskata LS samo sto pocna pred 2 nedeli i uste probuvam da ja desifriram kako odi. Kako sto izgleda e podelena na zapadna i istocna konferencija. Od Au se plasirani Western Sydney, Central Coast i Melbourne Victory. Vo prvoto kolo site 3 kluba ko popija propisno sto i bese ocekuvano. Wsw pocnaa odlicno, postignavme gol na debito protiv Ulsan Hyundai (2012 prvaci) vo 45-ta sekudna no posle toa ni odrzaa lekcija za zal. Makedonecot Ognenovski sto za zal ne zaigra za nas zasto bese prestar a vo Azija bese proglasen za igrac na sezonata do pred nekoe vreme igrase vo Katar pa go otpustija i se vrati vo Sydney FC da poigra kolku da se izbori za mesto za na SP no za zal ne mu odi so noviot selektor Postecoglou. Ubavo bi bilo ako go odberat.

Уште подобро би било Луч Владивосток (моментално 4-ти)да влезе ,еве и зошто .....
MoscowVlad.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom