Осаменоста

• Креатор на темата Креатор на темата Katerina :)
  • Време на започнување Време на започнување
ТИ треба да се цениш каква и да си затоа што ако ТИ сама се цениш и другите ќе те ценат
Веќе кога твоите другарки имаат дечковци можеш да им кажеш кои момчиња ти се допаѓаат па тие да помогнат малку околу тоа да се запознаете подобро. Не верувам дека ќе се чувствуваш убаво и ако имаш 10 додворувачи кои ни малку не ти се допаѓаат.

Низвните дечковци се сите најдобри друагари така да немам можности

Сама (осамена) жена не постои. Тоа е митолошко суштество, како чудовиштето од Лох Нес. Јас не сум видел до сега. Ако приметите, кажете.

Сама (осамена) жена не постои. Тоа е митолошко суштество, како чудовиштето од Лох Нес. Јас не сум видел до сега. Ако приметите, кажете.

Друже, осамени/сами машки има многу повеќе, отколку осамени/сами женски, зашто !
Колку и една девојка/жена да е неубава, неатрактивна, глупа(така да се изразам), дојдена од планина што се вика, пак ќе се најде некој каков-таков ќе и обрати некакво внимание, ќе ја дружи ................ за машките е потешко(барем јас така мислам) бидејќи сепак од машките се бараат повеќе работи истовремено(надв.изглед и пари на прво место, а на второ место карактер/психа) !

Друже, осамени/сами машки има многу повеќе, отколку осамени/сами женски, зашто !
Колку и една девојка/жена да е неубава, неатрактивна, глупа(така да се изразам), дојдена од планина што се вика, пак ќе се најде некој каков-таков ќе и обрати некакво внимание, ќе ја дружи ................ за машките е потешко(барем јас така мислам) бидејќи сепак од машките се бараат повеќе работи истовремено(надв.изглед и пари на прво место, а на второ место карактер/психа) !
Добро мислиш.

pa vaka osamen sum dosta vreme ama toa mi preci po nekogas no ne sekogas ne deka ne umeam so zeni tuku sum previse osetliv a i kako da recam probirliv sekogas naiduvam na nekoja koja ne si ja ceni svojata zenstvenost i toa me ubiva i ne sakam bas so taja da ja delam mojata maskosta :) i ete kolku gledam veke nekolku godini sum osamen a toa potocno e 3g mislam mada sum imal medju vreme nekoi avanturi no toa jas ne smetam deka e ljubov a jas po toa tragam ???? :0

i da znaes bate deka e golem problem za mene oti sum osamen pa nema kade vise

Незнам колку год. си, јас сум скоро 26 год. и шансите да фатам девојка ми се 0,0000000000001%, како прво сите мои бивши другари имаат девојки и тука веќе нема ништо од другарството(прошлост) секој на своја страна, од друга страна пак на работното место сум опкружен со повозрасни жени(средовечни) како и машки, а и со времето сум кнап, немам многу време за шеткарање и глупирање, така да шансите да запознаам/фатам девојка се непостоечки, во цело маало, па и пошироко нема ниедна слободна женска, а и повеќето се или постари од мене или пак доста помлади што не оди, па дури ни пари не помагаат во мојов случај ................ ФАК :tapp:

i da znaes bate deka e golem problem za mene oti sum osamen pa nema kade vise

Ај бе не кукајте само на форуми,излезете у град и стај те се у акција една ке одбие,две десет ама една сигурно ќе сака не очајувај ;)

Знате што ја имам 18 и секој ден ми се плаче од тоа што сум осамена се надевам дека коа ке идам на факс ќе запознаам повеќе личности што велите дали таму ќе има некој резултат ?

Знате што ја имам 18 и секој ден ми се плаче од тоа што сум осамена се надевам дека коа ке идам на факс ќе запознаам повеќе личности што велите дали таму ќе има некој резултат ?

Тоа од тебе зависи и од тоа како ќе се поставиш спрема луѓето.
Девојче, имаш 18 години, уште средно не си завршила, не знам од каде толку негативни мисли. Ок, осамено се чувствуваш, тоа е грдо чувство, ама мора и ти да работиш на себе и да си ја зголемиш самодовербата. Ако не се поставиш со луѓето позитивно од самиот почеток, т.е ако не изградиш однос, нормално дека нема да има резултат. Ама тоа зависи исклучиво од тебе и од тоа како ќе се поставиш спрема луѓето. Ако им настапиш негативно, потиштено, нема да има резултат, луѓето сакаат позитивни луѓе во нивната околина.

Вака дали се плашите да сте осамени јас мислев дека нема да дојде тој ден но ете како што гледам се оди натаму...веќе имам 18 години и досега само еднаш сум имала дечко веќе ја изгубив вербата во љубовта и се мислам дали јас веќе некогаш ке имам дечко пошто поминаа 3 години јас сум сама незнам веќе што да правам .....се сум потажна и потажна ништо неможе да ме развесели

Секоја планина своја тежина, но навистина не треба да размислуваш така на 18 години!!! Немам што да додадам на многуте добри совети и критики, само еве јас да те прашам нешто... што да правам јас во таа ситуација на 32? Да се фрлам под камион ли? Да го омаловажувам мојот живот затоа што нема маж во него? Да се затворам дома и да плачам поради тоа? Има и други работи кои можат да го усреќат човекот. Знам и верувам дека љубовта е најмоќна во тоа, но кога ја немаме, имаме милион други причини за среќен живот. Само е важно да сме здрави и живи... другото порано или подоцна ќе си го најдеме или само ќе си дојде.:)

На факс глава нема да кренеш од секакви понуди :)

1. Катерина 18 години си не си 40.... животот не ти завршува на 18 год!
  2. Твојата ситуација делумно можам да кажам дека е осаменост, јас би ја нарекла очајност за капка љубов
  3. Кога ќе одиш на факс, верувам дека ќе ти се пуштаат многу машки, само не губи глава, пополека трезвено размисли со каква особа би делела плунка, не како куче пуштено од ланец,,,
  4. 100% размислуваш дека никогаш нема да имаш дечко - ама верви не е така (зависи како ќе си ја наредиш) - ова ти го велам во смисла да се активираш на сите полиња од твојот живот, не да запаѓаш во депресии
  5. Верви има милиони личности како тебе, што размислуваат на ист начин, ако ти е за утеха
  6. Времто ќе си покаже, ама немој да си многу мрзлива, дечковци не паѓаат од небо, треба да си побараш, и тоа не само на едно место....
  7. Набилдај си ја самодовербата - Таа прави чуда....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom