Организирање на протест против сиромаштијата!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би излегле на протест за спречување на продлабочувањето на сиромаштијата?

• Да, веднаш би прифатил...

Гласови: 106 56,7%
  • Не,за каква сиромаштија зборуваш?!...

Гласови: 27 14,4%
  • Не знам, ако се соберат доволно, можеби...

Гласови: 11 5,9%
  • Никогаш нема да успееме да се собереме и да го искажиме револтот!

Гласови: 43 23,0%

• Вкупно гласачи
    187
А ти досега аргументи даваше? :pos: :pos:
Јас мислев маката си ја кажуваш,прости мислев да ти оставам простор да се излесниш.
ја мислев во сдс ги ценевте барем вашите новинари од алфа и А1 ама изгледа нема бирање на средства за доаѓање до власт.
смеј се, буквално за смеење е е работава, се кажуваш дипломиран економист, ровариш по темиве а имаш основни непознавања не само од економија туку и од животот, иако си стара. Ја неам мака ни од тие ни од тие, а ти ако мислиш со провокација ќе ме изнервираш, ќе ме натераш да му дадам доверба на шефот твој тешко......
и носи ме во потпис, неам мака ја од крекачи како тебе!!!

--- надополнето ---

J.Zanetti напиша:
ја мислев во сдс ги ценевте барем вашите новинари од алфа и А1 ама изгледа нема бирање на средства за доаѓање до власт.
смеј се, буквално за смеење е е работава, се кажуваш дипломиран економист, ровариш по темиве а имаш основни непознавања не само од економија туку и од животот, иако си стара. Ја неам мака ни од тие ни од тие, а ти ако мислиш со провокација ќе ме изнервираш, ќе ме натераш да му дадам доверба на шефот твој тешко......
ќе забораев, пошто обичај ти е или да пренесуваш мислење од тема, или да го модификуваш, стави линк, да видиме на кој ќе му се смеат, не овака да вадиш од контекст мислења!

Олабавете малку бе,или кажујте пуканки да зеам!

@MOD albanski
Ќе те банираат IP а воедно и ќе ти ги избришат сите постови,така да безполезно е да пишуваш.

1 повеќе сум од 18.
второ знам дека си членка на сдсм и дека си ангажирана да ги браниш нивните дела, замачкување очи не е потребно.
знам убаво што е квартален податок, и знам дека од 5 линкови ти се фати за едно а за линчето на кое те легнав на земја го ќутиш и немаш фаца да си признаеш, дури и идолот твој гошев ја потврдува економската реформа на груевски на почетокот на мандатот. ФАКТ е дека груевски за економија направи 10 пати повеќе од било кој досега и дека уште многу ќе направи.
ја никаде на ниедно место не пишав дека народот живее во изобилие, само тврдам дека не е така како што ти и твојте од штабот сакате да го прикажете!
Ја имам јајца да кажам дека Груевски работел и згрешил, и дека уште ќе работи и уште ќе грешава, вие имавте 14 години мандат, ништо не сработивте се поебавте и после по форуми ќе го дигате народот на протести, демек овака не било, додека бранко твој беше на власт цвеќиња растеа господ да чува и да брани!!!

Омг леандро вади ваму книшката
Хахахахахаааааааааааааааааа

Значи сликовито:
Да те потсетам груевски изгради спменици оти направи раст на буџетот за 6.5 во едната и 6 проценти во следната година.--Бруто домашниот производ во вториот квартал од годинава е зголемен за 6.5 проценти во споредба со истиот период лани, соопшти Државниот завод за статистика.
2008 година.
Најголемиот раст на Македонија е 2007 со 5.9.
Иначе следната година растот е -0.9 ,а не 6.

Следен пат пред да трескаш глупости провери овде http://www.stat.gov.mk/statistiki.asp?ss=09.01&rbs=1&izbranPeriod=2008 и овде http://www.stat.gov.mk/pdf/2009/3.1.9.08.pdf,http://www.stat.gov.mk/pdf/2010/3.1.10.08.pdf

За 2010 чекаме официјални податоци.

И иди сега да учиш имаш заостанато многу во тој дел.
Како успеа да измешаш и ти раст на БДП со раст на Буџетот :)

Да се кладам со било кој од форумов дека сега да сум Премиер за следната година ќе имаме раст на буџетот од 200%? Така повеќе ќе ме почитувате? :icon_lol:

Да се кладам со било кој од форумов дека сега да сум Премиер за следната година ќе имаме раст на буџетот од 200%? Така повеќе ќе ме почитувате? :icon_lol:

секоја година буџетот руши рекорди... и тоа сериозни рекорди... а тоа е добро? секако дека не е... па народот го плаќа тој буџет бе... во услови на голема финансиска криза, буџетот расте, а народот двои од уста за да може да му плати на на оној фотељашот... преродбеникот... економистата...

секоја година буџетот руши рекорди... и тоа сериозни рекорди... а тоа е добро? секако дека не е... па народот го плаќа тој буџет бе... во услови на голема финансиска криза, буџетот расте, а народот двои од уста за да може да му плати на на оној фотељашот... преродбеникот... економистата...
не спомнувај го буџетот аман вмровчињата ќе те прогласта за национален предавник и слични срања се во духот на преродбата и пастирската политика, кратко и јасно Македонија ми личи на русија под команда на Сталин

не спомнувај го буџетот аман вмровчињата ќе те прогласта за национален предавник и слични срања се во духот на преродбата и пастирската политика, кратко и јасно Македонија ми личи на русија под команда на Сталин

на мене поише ми личи ситуацијава како со хосни мубарак... само он “беше“ прецедател... поблиску е со берлускони... многу блиски се во конструкцијата на работење овие две држави, сем што мометот е дека италија сепак има повисоки средни примања и стандардот за разлика од овој тука е е доста подобар за живеење...

. ФАКТ е дека груевски за економија направи 10 пати повеќе од било кој досега и дека уште многу ќе направи.

Прво доаѓа испектор на работа и ме казнува 50 евра за неносење на ХТЗ опрема а во моментот кога дојде јас бев со сосема друга просторија каде што нема потреба од такво нешто ама целата поента била во тоа дека мора да казни некого без разлика дали има неправилност или не, потоа доаѓа испекција и ко за беља имаше нова работничка(прв ден) за која што веќе беа потполнети пријавите за вработување само што не беа сеуште однесени пошто беше 9 часот наутро и ја казнува фирмата 7000 евра за непријавен работник. Ако вака власта и помага на економијата фала не мора повеќе

Зарем има нешто као раст на Буџет? :) Па да се меша :)

--- надополнето ---

--- надополнето ---

ќе забораев, пошто обичај ти е или да пренесуваш мислење од тема, или да го модификуваш, стави линк, да видиме на кој ќе му се смеат, не овака да вадиш од контекст мислења!

За грев си....

на мене поише ми личи ситуацијава како со хосни мубарак... само он “беше“ прецедател... поблиску е со берлускони... многу блиски се во конструкцијата на работење овие две држави, сем што мометот е дека италија сепак има повисоки средни примања и стандардот за разлика од овој тука е е доста подобар за живеење...

а заборави да кажеш дека овој Берлускони брка женски цело време, пријател ова ти е чиста ситуација на Сталинизам се гради култ на една личност на еден квази државник демек цврст националист кој чвичи пред налетите на Дуи актуелната ситуација со црквата.
мандатото од народот го доби исклучиво да ја подобри економијата да го забрза велзот во нато и еу и што може побрзо да го реши спорот со името од тоа се наведено ништо не направи па сега едно нешто што му останува да се држи е на националната карта демек не го даваме името а самиот знае дека кога тогаш се разбира на наша штета истото ќе се смени

he he koa se nema argumenti najbolje e nesto kratko da se kaze ili nisto togas sekoas ispaga u pravo toj sto kuti moree aaj da ne ve znam nie sme daleku od ...be nie se palime na mitologii na kao crkva vera ne daame ama sakame da ne derat da ne cedat da si imame drzava precedatel premieri ministri bogata klasa koja pet pari nedava za svojot narod....

Интересна дискусија ве читам:kafe: и само ќе додам за атмосфера дека леандра ве дрибла како Ибрахимовиќ

Зарем има нешто као раст на Буџет? :) Па да се меша :)
Ја мислев дека има, знаеш кога расте буџетот, не се нарекува тоа раст? И нели секој раст е добар? Раст на невработеноста, раст на сивата економија, раст на сиромаштијата итн... Не знам, можеби и сум грешка.
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom