Организирање на протест против сиромаштијата!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би излегле на протест за спречување на продлабочувањето на сиромаштијата?

• Да, веднаш би прифатил...

Гласови: 106 56,7%
  • Не,за каква сиромаштија зборуваш?!...

Гласови: 27 14,4%
  • Не знам, ако се соберат доволно, можеби...

Гласови: 11 5,9%
  • Никогаш нема да успееме да се собереме и да го искажиме револтот!

Гласови: 43 23,0%

• Вкупно гласачи
    187
За организирање на протести ние Македонците треба доста да учиме од Грците и од Њемците...
Ете гледате во Грција се собираат по 100.000 души на протести, а кај нас повеќе полицајци него протестанти.
И ние исто така треба да се собереме 100.000 народ (без разлика дали некој е од ВМРО, СДСМ, Партија на Власите) А некој ЛОБОС што поминува покрај нив со кола ќе рече „Што е ова од вас не може да помини човек“. А не е најпаметно и тој да се приклучи во протестите Абе ми иде на таквиот да му земам еден токмак од 10 кг или една казма и да му ја демолирам колата.
Грците барем ИМААТ ПАМЕТ и знаат да се побунат кога нешто не е во ред,исто и студентите.
Алал да им е барем размислуваат додека кај нас имаме ПОЛТРОНИЗИРАНА младина и средна генерација..ма се е полтроништа.

Немаме ние во Македонија вакви луѓе па да организираме протести...

И стварно не ми се јасни студентиве како можат да се помират со тоа дека ќе потрошат 4-5-6 години во студирање и едно 5-10-15 илјади евра и откако ќе се вработат некој со четврто бугарско (како мене) да зема поголема плата од нив... како можат да си дозволат работа која се учи за еден месец да биде подобро платена од работа за која треба четири години образование... Порано имаше некој закон за придонесите и беше поврзан со степенот на образование којзнае дали е уште така...

Инаку кај нас неможе да очекуваш единство кога први ќе се спротистават партиски војници кои дремат без работа, без парче леб цел живот ги лажат за подобро утре, а уште им е лошо :smir:
Збориме за оние кои по цел ден ги бранат своите пастири на форуми, а ко ќе го отворат фрижидерот ги лижат празните решетки? :uvo:
Има една поговорка: Не можат тие да не е*ат, колку шо можеме ние за издржиме :smir:

Kaj nas e mnogu rassiren nemoralot a za cuvstvo za pravda treba da se ima visok moral i revolucionerna svest, kaj nas nema kriticka masa, nie sme daleku i kako narod sme razedineti, ne biva ne znamm dali e do nemanje lider so dovolna karizma no ovoj narod ne mozes da go povedes posto on samiot ne se organizira, a sakam site bez razlika na verska i nacionalna osnova (sto vo osnova se samo burzoaski predrasudi nameneti za siromasnite) da se obedinat protiv siromastijata vo zasstita na svoite prava, bidejki nie treba kako luge da se borime za svoite prava a ne kako pripadnici na ovaa ili onaa orientacija.

Правдата се добива саде со НЕКОЈА АКЦИЈА...
Со протестите нормално дека би можеле да смениме нешто, ама саде по пат на Револуција...

А не да го дадеме газот да ни речат еве ви едно вреќе брашно или пакет масло ама да не протестирате.

Како што многу луѓе јадеа ќотек за НИВНИТЕ права во Прага, Гдањск, Загреб, Париз, исто така и ние треба до тргнеме по нивните стапки.

Море не такви протести па ако треба и како во Чикаго 1886 година.

Ама некој тешки УЛТРАДЕСНИЧАРИШТА по блогови таквите протести ги осудуваат.

Let"s go ............

Каде бе луѓе имате ли подобра опција или само да се руши. :vozbud:

Добро ова влада не чини се слагам да ја урнеме и што потоа дали сте свесни :toe:
Размислете од повеќе зла треба да го изберете најмалото ако сте во можност ако не ви останува да лаете како партиски кутриња,независно од која раса сте .

Томето која е за тебе подобрата опција освен да се собериме 100000 народ и да организираме немири како во Грција???

Да не треба ли да си ќутиме и да трпиме а??

Let"s go ............

Каде бе луѓе имате ли подобра опција или само да се руши. :vozbud:

Добро ова влада не чини се слагам да ја урнеме и што потоа дали сте свесни :toe:
Размислете од повеќе зла треба да го изберете најмалото ако сте во можност ако не ви останува да лаете како партиски кутриња,независно од која раса сте .
Преку глава ми се тие кои размислуваат како тебе дека од двете зла треба да го избереме подоброто :pishtoldz
Не ли ви се смучи више од тој израз? Нели ви е преку к** од тие зла кои ни мање ни више 20 години си пунат џеб од нас?
Стварно не сте ми јасни....Ве жалам што сеуште сте со такви размислувања, а сакате да идете у Европа:tapp:

За Томето ова е најмало зло...Штета што Томето не разбира економија.

Преку глава ми се тие кои размислуваат како тебе дека од двете зла треба да го избереме подоброто :pishtoldz
Не ли ви се смучи више од тој израз? Нели ви е преку к** од тие зла кои ни мање ни више 20 години си пунат џеб од нас?
Стварно не сте ми јасни....Ве жалам што сеуште сте со такви размислувања, а сакате да идете у Европа:tapp:

Ве разбирам све вие преку к**** но кого ќе поставите во фотељава . РАЗМИСЛИ

--- надополнето ---

За Томето ова е најмало зло...Штета што Томето не разбира економија.

Признавам за другите сум слаб економист . Кандидирајте се вие за премиер со задоволство ќе гласам за вас.

За себе сум доста добар економист.:toe:

Подобро, да дадеме сите по некој денар да купиме авионски карти и да ги донесеме студентите од англија да го направат протестот во наше име ... :)

Ве разбирам све вие преку к**** но кого ќе поставите во фотељава . РАЗМИСЛИ

--- надополнето ---

Признавам за другите сум слаб економист . Кандидирајте се вие за премиер со задоволство ќе гласам за вас.

За себе сум доста добар економист.:toe:

Не сум јас за премиер,незнам да крадам.

Подобро, да дадеме сите по некој денар да купиме авионски карти и да ги донесеме студентите од англија да го направат протестот во наше име ... :)

А да го донесеме и принцот Чарлс:vozbud:

А Уставот чинам не дозволува распишување референдум со прашања од типот “Дали сте за предвремени избори“...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom